Hyvinkään kaupunki

Matkailun tulo- ja työllisyysraportti 2022 osoittaa Hyvinkään olevan edelleen vetovoimainen matkailukohde

Jaa
Hyvinkäälle kertyi vuonna 2022 matkailutuloja yli 54,15 miljoonaa euroa.

Hyvinkään matkailutulo on pysynyt lähes ennallaan. Suurten kaupunkien matkailun tulo- ja työllisyysluvut romahtivat koronapandemian myötä, mutta elpyivät huomattavasti vuoden 2022 aikana. Samalla kotimaan matkailuvirta kohdistui suhteellisesti enemmän suuriin kaupunkeihin. Hyvinkää on kuitenkin tässä kehityksessä säilyttänyt vahvan asemansa suurten kaupunkien rinnalla. 

Välittömiä matkailusta syntyneitä palkkatuloja kertyi 6,2 miljoonaa euroa. Matkailutulon osuus kaikkien toimialojen liikevaihdosta oli Hyvinkäällä 1,21 prosenttia. Kunnallisveroja välittömistä palkkatuloista kertyi 591 040 euroa. 

Hyvinkää tarjoaa matkailijoille laajan kattauksen monipuolisista luontokohteista kansainvälisiin kulttuuritapahtumiin sekä valtakunnallisesti arvostettuihin majoitus- ja ravitsemusliikkeisiin.  

 ”Hyvinkää on kasvattanut tasaisesti profiiliaan matkailukohteena. Olen iloinen siitä, ettämeillä on tehty systemaattista työtä onnistuneen matkailu- ja vierailukokemuksen eteen sekä kaupungin eri toimialoilla että elinvoimaisella yrityskentällämme.Toivon, että brändimme vetovoimaisena vierailukohteena tulee kasvamaan jatkossakin”, Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen kommentoi. 

Tulovirran ja työllisyyden näkökulmasta matkailijoiden merkitys kaupungille on huomattava.”Hyvinkää on säilyttänyt matkailu- ja vierailukohteena vetovoimansa. Valtakunnalliseen kotimaan matkailun kehityskulkuun nähden Hyvinkään tulos on erittäin hyvä”, Hyvinkään kaupungin elinkeinopäällikkö Jyrki Käki iloitsee. 

Tulokset perustuvat TAK Researchin toteuttamaan tutkimukseen. Tulokset ovat laskennallisia ja ne on laskettu jakamalla matkailijakulutus seutukunnalla kuntien kesken matkailutoimialojen liikevaihtojen suhteessa. 

Lue lisää Hyvinkään matkailu- ja vierailukohteista 

Visit Hyvinkään verkkosivuilta. 

Lisätietoja 

Hyvinkään elinkeinopäällikkö Jyrki Käki jyrki.kaki@hyvinkaa.fi 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme