Setlementtiasuntojen talot ovat osa yhteisöllistä taidefestivaalia Kalasatamassa

– Lähdimme ilomielin mukaan tähän taidefestivaaliin. Osa taideteoksista sijaitsee Kalasataman taloillamme tai läheisyydessä, Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Suvi Tuomala sanoo.
Festivaalin teemana on kutsu, vieraan toivottaminen tervetulleeksi.
– Meille heräsi ajatus kotoisasta tilasta, jossa vierailijat kohtaavat paitsi taidetta myös toisensa. Kalasatamaan päädyimme Setlementtiasuntojen Viehe 123 -korttelin vuoksi. Tämä ylisukupolvinen kohde sopi täydellisesti tavoitteeseemme hyvästä naapuruudesta. Kolme taloa jakaa laadukkaat yhteistilat keskenään, ja Ars Longalla on talossa myös oma galleriansa, kertoo festivaalin tuottaja Matti Jänkälä.
– Teokset sopivat talojemme yhteisöllisyyteen saumattomasti ja elävöittävät aluetta. On kiehtovaa ajatella, että jokaisella asukkaalla on mahdollisuus osallistua taiteen tekemiseen, toteaa Suvi Tuomala.
Yleisöllä mahdollisuus muovata suolateosta tai osallistua teekutsuille
Matti Jänkälä kuvailee festivaalin olevan sekoitus avointen ovien päivää, korttelijuhlaa ja kutsuja naapureiden ja vieraiden kesken. Teokset vaihtelevat pihalla esitettävistä tanssiesityksistä tekstiili- ja audiovisuaalisiin installaatioihin.
– Sompasaarenlaituri 6:n Setlementtiasuntojen talossa pääsee nauttimaan keittoa yhteisöllistä ruoanlaittoa tutkivassa teoksessa. Antareksenkatu 3:n kattokerroksessa on puolestaan mahdollista osallistua taiteilijan pitämille teekutsuille, Jänkälä sanoo.
Festivaalin järjestäjät toivovat asukkaiden osallistuvan rohkeasti taiteen tekemiseen. Jimin Hongin suolateos houkuttelee yleisöä muovaamaan installaatiota, ja Leena Pylkön Kotisiivous Huisku -teos tarjoaa asukkaille kodin siivouspalvelua. Lauantaina ja sunnuntaina lapsille järjestetään myös taidetyöpaja kello 14-16.
Art For All -festivaali on avoinna 25.-27.8. Taiteilijat viimeistelevät työnsä paikan päällä edellisellä viikolla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Suvi TuomalaToimitusjohtajaSetlementtiasunnot
Puh:040 414 0142suvi.tuomala@setlementtiasunnot.fiKuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Setlementtiasunnot on vuonna 2000 perustettu yhteisöllinen asuntorakennuttaja. Sen toiminta perustuu yhteisöllisyyteen, ekologisuuteen ja taloudellisuuteen sekä asukkaiden ja yhteiskunnan tarpeisiin. Setlementtiasunnoilla on 21 vuokrataloa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Setlementtiasunnot Oy
Hallitusohjelman toimet osuvat kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen asukkaisiin20.6.2023 14:59:36 EEST | Tiedote
Setlementtiasunnot on hyvin huolissaan uuden hallitusohjelman vuokra-asuntolinjauksista.
Helsingin suurin asuinkerrostaloon tehty aurinkosähköjärjestelmä otettu käyttöön Malmilla6.4.2016 13:29:27 EEST | Tiedote
Setlementtiasuntojen 149 asunnon vuokrataloon Helsingin Malmilla asennettiin viime talven aikana 160 aurinkopaneelin 40 kW järjestelmä, joka tuottaa vuodessa 36 000 kWh. Aurinkopaneelit on asennettu kahdelle katon lappeelle, jolloin kiinteistön käyttöön syntyy sähköä aamusta iltaan. Syntyvä sähkö käytetään kiinteistön omassa sähkökulutuksessa kuten ilmanvaihdossa, valaistuksessa, hisseissä, pesulassa, saunoissa ja asukastilassa. Järjestelmän avulla talon vuosittaiset hiilidioksipäästöt (CO2) vähenevät noin 8300 kg (8,3 tonnia).
Uudistunut Setlementtiasunnot rakentaa yhteisöjä2.9.2014 09:20:46 EEST | Tiedote
S-Asunnot Oy on nyt Setlementtiasunnot Oy. Myös tytäryhtiö Senioriasumisoikeus Oy on nyt Setlementtiasumisoikeus Oy. Syyskuun alusta käyttöön otetuilla nimenmuutoksilla vahvistetaan lähes 100 vuotta Suomessa toiminutta setlementtiverkostoa. Yritysten omistajina ovat Suomen Setlementtiliitto ja Kalliolan setlementti.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme