Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatterissa täyteläinen kattaus teatteritaidetta

Jaa
Teatterin näytäntövuoden 2023-2024 koko ohjelmisto on nyt julkistettu. Kauden monipuolisia teoksia yhdistää teema murtumia.
Nunnia ja konnia. Näytäntökauden avajaiset 2023. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri
Nunnia ja konnia. Näytäntökauden avajaiset 2023. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri

”Elämme murroksen aikaa. Kaudella tutkimme hetkeä, kun yksilössä tai yhteisössä tapahtuu yllättävä hetki, joka muuttaa päähenkilön matkaa. Murtuman hetki voi olla kohtalokas, mutta se voi myös vahvistaa ja tehdä päähenkilöstään murtumattoman”, kertoo teatterinjohtaja Seppo Välinen.

Syyskaudella neljä monipuolista ensi-iltaa ja Sydänsyksy-teatterifestivaali

Vaasan kaupunginteatterin näytäntövuosi lähtee käyntiin Julia-näyttämöllä 31.8.2023 Herra Hakkaraisen satutuokioilla. Esitys on kiertävä ja tilattavissa päiväkoteihin ja kouluihin, mutta satutuokioita päästään kuulemaan myös teatterin pienellä näyttämöllä. Mauri Kunnaksen rakastettuna hahmona, Herra Hakkaraisena, nähdään näyttelijä Jorma Tommila.

Romeo-näyttämön kauden avaa svengaava musikaalikomedia Nunnia ja konnia. Oman polkunsa löytämisestä, hyväksytyksi tulemisesta sekä ystävyyden ja ilon voimasta kertova teos saa ensi-iltansa 9.9.2023. Whoopi Goldbergin tähdittämään elokuvaan Sister Act perustuvan musikaalin ovat käsikirjoittaneet Cheri ja Bill Steinkellner. Teoksen on säveltänyt Alan Menken ja laulut on sanoittanut Glenn Slater. Teoksen ohjaajana vierailee muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa ohjannut Tiina Puumalainen. Musikaalin orkesteria johtaa kapellimestari Sauli Perälä ja koreografiasta vastaa lukuisista musikaalikoreogafioista tuttu Osku Heiskanen (vier.) Lavastajana vierailee Teppo Järvinen ja puvut teokseen suunnittelee Emilia Eriksson. Pääroolissa Deloris Van Cartierina vierailee Milla Kangas, joka palaa musikaalin myötä Vaasan kaupunginteatteriin, jossa työskenteli kiinnityksellä vuosina 2012-2013. Musikaali toteutetaan yhteistyössä Vaasan oopperayhdistyksen kuoron kanssa.

Julia-näyttämöllä kautta jatkaa Mika Myllyahon mustaa huumoria tihkuva menestysnäytelmä Kaaos, joka saa ensi-iltansa 21.10.2023. Teos kuvaa kolmen naisen ystävyyttä ja heidän elämänsä murtumispisteitä. Itsehillinnän pettäessä nämä sisäisten ristiriitojensa repimät naiset suistuvat kaaoksen maailmaan. Teoksen ohjaajana vierailee muusikko, näytelmäkirjailija ja ohjaaja Liila Jokelin. Teoksen skenografiasta vastaa Maria Antman (vier.), äänisuunnittelusta Heikki Järvi ja valosuunnittelusta Olli Haakana. Näyttämöllä nähdään näyttelijätrio Emma-Sofia Hautala, Saana Rautavaara ja Sonja Halla-aho.

Romeo-näyttämöllä 3.11.2023 ensi-iltansa saa Nokia. Vaasan kaupunginteatterin tulkinta Sami Keski-Vähälän näytelmästä on karnevalistisin keinoin kerrottu tarina Nokian noususta, murtumisesta ja romahduksesta. Teos on draaman ja huumorintäyteinen vuoristorata, jonka ohjaajana vierailee ohjaaja-dramaturgi Aleksis Meaney. Teokseen lavastuksen suunnittelee Mika Haaranen, puvut Emilia Eriksson ja äänet Jouni Tapio. Näyttämöllä yritysjohtaja Jorma Ollilan roolin tulkitsee konkarinäyttelijä Jorma Tommila.

Marras-joulukuussa 2023 teatterilla vietetään myös Sydänsyksy-teatterifestivaaleja. Sydänsyksyn käynnistää Romeo-näyttämöllä 11.11. Suomen drag-viihteen kuninkaallisten, Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen ShoWhat 25-vuotisjuhlashow. Seuraavaksi vuorossa on Taneli Mäkelän, Esko Roineen, Tuomas Uusitalon ja Puntti Valtosen tähdittämä musiikkinäytelmä Vanhoja poikia, joka nähdään Romeo-näyttämöllä 14.11. Julia-näyttämöllä vierailee 17.11. viime kaudella Vaasan kaupunginteatterissa hurmanneen Antti Peltolan Mielipuolen päiväkirja ja 23.11. nähdään Romeo-näyttämöllä kahden hengen näytelmä Rakkauskirjeitä, jota tähdittävät Seela Sella ja Esko Roine. Sydänsyksy-festivaalin huipentaa lauluyhtye Rajattoman konsertti, joka virittää joulun tunnelmaan 10.12.

Kevätkaudella luvassa musiikkiteatterikonsertti, lukudraama ja kaksi ensi-iltaa

Tammikuussa 2024 Vaasan kaupunginteatteri, Wasa Teater ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelman kolme maisterivaiheen opiskelijaa tarttuvat viikon aikana uusiin näytelmäteksteihin ja rakentavat kolme lukudraamaesitystä. Esitykset nähdään kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tammikuussa teatterilla nähdään ja kuullaan myös Yhteisin sävelin - suurien tunteiden musiikkiteatterikonsertti. Romeo-näyttämöllä esitettävä konsertti toteutetaan yhteistyössä 50-vuotta täyttävän Vaasan kaupunginorkesterin kanssa ja laulajina ovat teatterin näyttelijät.

Julia-näyttämöllä 22.2.2024 ensi-iltansa saa Pasi Lampelan väkevä draama Nollaneljäviisi, joka kertoo perheestä, jossa kamppaillaan huumeriippuvuuden kanssa. Teoksen ohjaa Johanna Freundlich, joka vierailee ensimmäistä kertaa Vaasan kaupunginteatterissa. Näyttämöllä nähdään näyttelijät Emma-Sofia Hautala, Raisa Vattulainen, Jorma Tommila, Sonja Halla-aho ja Petteri Hautala. Teoksen lavastuksesta vastaa Mika Haaranen, pukusuunnittelusta Emilia Eriksson ja äänisuunnittelusta Jouni Tapio. Teoksen valosuunnittelijana toimii Teemu Vähänen ja maskeeraussuunnittelijana Maija Hauta-aho.

Näytäntökauden huipentaa koko perheen railakas ja vauhdikas seikkailu, Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu, joka juhlii ensi-iltaansa Romeo-näyttämöllä 23.3.2024. Teoksen ohjaa viime kauden Irmeli – kummitusseikkailun ohjannut Emma Mattila (vier. / TeaK). Peppi Pitkätossu on Mattilan maisterintutkinnon opinnäytteen taiteellinen osio. Teoksen musiikista vastaa Sauli Perälä. Teoksen pukusuunnittelijana vierailee Karoliina Koiso-Kanttila ja lavastuksen suunnittelee Mika Haaranen. Valosuunnittelusta vastaa Teemu Vähänen ja maskeeraussuunnittelusta Ella Stolt. Peppi Pitkätossuna näyttämöllä valloittaa Saana Rautavaara.

”Tuleva kautemme on täyteläinen kattaus mitä upeinta teatteritaidetta. Olen innoissani tästä runsaudensarvesta, jonka voimme tarjota teille!” toteaa teatterinjohtaja Seppo Välinen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Seppo Välinen, teatterinjohtaja

040 575 5231 | seppo.valinen@vaasa.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Heidi Rantanen
Tiedottaja
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
heidi.rantanen@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Nunnia ja konnia. Näytäntökauden avajaiset 2023. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri
Nunnia ja konnia. Näytäntökauden avajaiset 2023. Kuva: Vaasan kaupunginteatteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme