Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Eläinten kuljettamisesta ulkomaille tulee tehdä ilmoitus

Jaa

Kun eläimiä kuljetetaan ulkomaille tai tuodaan Suomeen ilman eläinkuljettajalupaa, tulee siitä tehdä eläinkuljettajan rekisteröitymisilmoitus.

Eläinkuljettajan rekisteröitymisilmoitus on tehtävä, jos kuljettaa
•    kavio- tai sorkkaeläimiä
•    siipikarjaa
•    kaupallisessa tarkoituksessa koiria, kissoja tai frettejä.

Jos kuljettajalla on eläinkuljettajalupa, ei ilmoitusta tarvitse tehdä. Eläinkuljettajalupa tarvitaan, kun kuljettaminen on kaupallista toimintaa. 

Ilmoituksen tekeminen

Ilmoitus tehdään lomakkeella, joka löytyy Suomi.fi-palvelussa. Rekisteröitymisilmoitus on hyvä tehdä ajoissa ennen matkaa, esimerkiksi kaksi viikkoa etukäteen. Ilmoitus maksaa 80 euroa. Hinta perustuu valtioneuvoston asetukseen, jossa määritellään aluehallintovirastojen palvelujen hinnat. Ilmoitus on voimassa niin kauan, kunnes se perutaan.

Jos ilmoitetuissa tiedoissa tapahtuu muutoksia, esimerkiksi ajoneuvoihin tai kuljetettaviin eläinlajeihin liittyen, on silloin tehtävä uusi ilmoitus.

Lisää tietoa ilmoituksen tekemisestä löytyy verkkosivultamme Ilmoitus eläinten kuljettamisesta ulkomaille.

Eläinkuljettajan rekisteröitymisilmoitus (Suomi.fi)

Aluehallintovirastojen palveluhinnasto 


Lisätietoa

läänineläinlääkäri Hanna Kukkola, p. 0295 018 551
läänineläinlääkäri Annika Hippi, p. 0295 018 846
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme