Kutsu webinaariin 24.8.2023 klo 12.30 - 14.35: Oletko vain pelkkä digitoija vai diggaatko aidosti digiä?

Jaa

Kiinteistö- ja rakentamisalan (KIRA-alan) muutosvauhti vain kiihtyy – ja haastaa jokaisen kiinteistö- ja rakentamisalalla uudistamaan osaamista ja toimialamme toimintatapoja. Enää ei riitä, että digitoit! Vakioitu, digitaalisesti virtaava tieto mahdollistaa perinteisten toimintamallien parantamisen ja koko toimialan uudistamisen‍.

RTS-konserniin kuuluvat Rakennustietosäätiö RTS, Rakennustieto Oy ja Rakennustietomalli Oy kutsuvat sinut ajankohtaiseen webinaariin.

KIRA-alan vihreän siirtymän toteuttaminen ja tuottavuuden parantaminen vaativat toimialan perinteisten toimintatapojen ja prosessien uudistamista. Tiedonvälitys ei voi jatkossa perustua siihen, että tietoa välitetään sähköpostilla ja tiedostoissa. KIRA-alan on panostettava vakioidun, digitaalisen tiedon tuottamiseen, joka luo perustan prosessien ja liiketoimintamallien uudistamiselle. On aika ottaa Automaattinen Tietojen Käsittely (ATK) käyttöön myös rakennusalalla ja luopua käsivälitteisestä tiedonsiirrosta.

Rakennetun ympäristön toimiala on myös vahvasti kytköksissä finanssi-, energia- ja liikennetoimialojen prosesseihin. Datalle uusia tarpeita luovat vihreät investoinnit, jotka edellyttävät läpinäkyvyyttä ja vaikutusten tarkempaa mittaamista yritys- ja toimialarajojen yli. Läpinäkyvyys ei voi toteutua ilman tiedonkäsittelyn automatisointia eikä tieto voi virrata, jos tietosisällöt eivät ole vakioituja. Tilaisuudessa julkaistaan myös Rakennustietosäätiö RTS:n ja Sitran yhteistyöhankkeeseen perustuva Policy Brief, joka peräänkuuluttaa yhteistyötä yli toimialarajojen sekä prosessien yhdistämistä, virtaviivaistamista ja automatisointia datatalouden keinoin.

Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu tästä

Ohjelma

12.15 - 12.30
Liittyminen webinaarilähetykseen. Suosittelemme liittymistä hyvissä ajoin. Osallistumislinkki tilaisuuteen on ilmoittautumisvahvistuksessa ja lähetämme sen sähköpostilla tilaisuuttaa edeltävänä päivänä.

‍12.30 – 12.40
Toimintaympäristön kiihtyvä muutosvauhti tekee digitaalisen siirtymän KIRA-alalla välttämättömäksi
Laura Apilo, toimitusjohtaja, Rakennustieto Oy

12.40 – 13.00
Näkökulma: Projektijohtamisesta toimitusketjun hallintaan - keskiössä tiedon koneluettavuus ja suunnittelunimikkeiden vakiointi
Mikko Anttila, hankintajohtaja, Fira Oy

13.00 – 13.30
Miten toteutamme rakennusalan digitaalisen transformaation?
Otto Alhava, CTO, Flow Technologies
Antti Peltokorpi, professori, Aalto yliopisto

‍13.30 – 13.35
Tauko

‍13.35 – 13.45
RYL- ja Ratu-tiedon rakenteellistaminen palvelee rakennusalan digitaalista transformaatiota
Pia Rämö, liiketoimintajohtaja, Tietopalvelut, Rakennustieto Oy

‍13.45 – 14.00
Rakennustiedon Tuotetiedon vakioitu, digitaalinen tieto tehostaa ja sujuvoittaa tuotevalmistajien, suunnittelijoiden, rakennusliikkeiden, kiinteistön ylläpidon ja kaupan arkea
Kai Renholm, liiketoimintajohtaja, Tuotetieto ja ympäristöpalvelut, Rakennustieto Oy

‍14.00 – 14.15
Infra-ala digitalisaation edelläkävijänä – mitä voimme oppia infra-alan digitaalisesta transformaatiosta?
Tarmo Savolainen, kehittämisyksikön päällikkö, Väylävirasto

‍14.15 – 14.30
Policy brief -julkistus: Vastuullisuus ja vihreät investoinnit rakennetussa ympäristössä edellyttävät datayhteistyötä yli toimialarajojen - opit energiaoptimoinnin dataekosysteemistä ja politiikkasuositukset kasvun vauhdittamiseen
Tommi Arola, tutkimusjohtaja, digitaalinen rakennettu ympäristö, Rakennustietosäätiö RTS sr

‍14.30–  14.35
Tilaisuuden päätös

 Ohjelmamuutokset mahdollisia

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennustieto Oy

Rakennetun ympäristön energiaoptimointi tarvitsee dataekosysteemin, jossa osaaminen ja data on käytössä yli toimialarajojen29.6.2023 10:48:27 EEST | Tiedote

Rakennustietosäätiön ja Sitran Kaupunki 3.0 yhteistyöhankkeessa on alkuvuoden aikana koottu rakennusten dataohjautuvalle energiaoptimoinnille dataekosysteemin perusta. Hanke oli osa Sitran datatalouden tiekartan toimenpiteitä ja sen keskeisenä tuloksena löydettiin: yritysyhteistyöhön tarvittavat ensivaiheen käyttötapaukset ja osaaminen yli yritysrajojen tarvittavat digitaaliset tiedot ja näiden standardointitarpeet keskeiset toimenpiteet dataekosysteemin kokoamiseksi

Rakennustiedon Ilmastoseloste vastaa uuden rakentamislain vaatimuksiin8.5.2023 13:53:53 EEST | Tiedote

Uuden rakentamislain vähähiilisyystavoitteiden myötä uudisrakentamisessa käytettävistä tuotteista tarvitaan hiilijalanjälki-, hiilikädenjälki- ja materiaalitietoja. Vastatakseen tähän tiedontarpeeseen Rakennustieto Oy julkaisee uuden Ilmastoseloste-tuotteen, joka tarjoaa uuden rakentamislain mukaiset ympäristötiedot yhdessä paketissa. Ilmastoseloste on EPD-ympäristöselosteen rinnalle tuotu tuote, joka täyttää kansallisen lainsäädännön tarpeet. Rakennustieto toimii Suomessa EPD-operaattorina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme