Kempower ja Lahden kaupunki solmivat kasvusopimuksen, tavoitteena huomioida Kempowerin kasvun tarpeita pitkällä aikavälillä

Jaa

Kempower, Lahden kaupunki ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ovat solmineet yhteisen kasvusopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on huomioida ja ennakoida Kempowerin nopean kasvun tarpeita pitkällä aikavälillä ja varmistaa Lahden kaupungin tarjoamien ratkaisujen oikea-aikaisuus ja laajuus.

Sopimuksessa Kempower sitoutuu arvioimaan kasvuinvestointien osalta Lahden kaupungin ja Lahden seudun tarjontaa.
Sopimuksessa Kempower sitoutuu arvioimaan kasvuinvestointien osalta Lahden kaupungin ja Lahden seudun tarjontaa.

LAHTI  Kempower, Lahden kaupunki ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ovat solmineet yhteisen kasvusopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on huomioida ja ennakoida Kempowerin nopean kasvun tarpeita pitkällä aikavälillä ja varmistaa Lahden kaupungin tarjoamien ratkaisujen oikea-aikaisuus ja laajuus.

"Lahti on ylpeästi Kempowerin kotikaupunki. Haluamme varmistaa yhtiön kasvun edellytykset Lahdessa jatkossakin. Lahdesta on nopeasti muodostunut koko Suomen sähköisen liikenteen kasvukeskus ja Kempower on tämän kehityksen moottori", Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo.

"Nopea kasvu vaatii paljon niin yritykseltä kuin kaupungiltakin. Sopimuksella pyrimme takaamaan, että kasvun edellytykset ovat Lahdessa paremmat kuin missään muualla."

Sopimuksessa Kempower sitoutuu arvioimaan kasvuinvestointien osalta Lahden kaupungin ja Lahden seudun tarjontaa. Kaupunki kehittää Kempowerin toimipisteiden saavutettavuutta joukkoliikenteellä ja liikennejärjestelyillä sekä edistää Kempowerin osaavan työvoiman saatavuutta sekä helpottaa paikkakunnalle muuttoa. Lahden kaupunki laatii myös vuoden 2023 aikana julkisen tilan latausstrategian ja kehittää sähköistä liikennettä yhteistyössä Kempowerin kanssa.

Yhteistyösopimus kattaa myös yhteistyön Lahden alueen oppilaitosten ja LUT-yliopiston kanssa. Kempower ja LUT-yliopisto avaavat uuden sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen Lahden kampukselle vuonna 2023. Uuden tutkimuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa monialaisesti sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita.

"Kempowerin juuret ovat Lahdessa. Olemme lyhyessä ajassa rakentaneet onnistuneesti Lahden seudulle tuotantoa, alihankintaketjun sekä tutkimus- ja kehitystoimintaa. Mikä tärkeintä, olemme onnistuneet rekrytoimaan Lahden seudulta Kempowerille taitavia osaajia. Tärkeä osa yhteistyösopimusta onkin tukea rekrytointejamme Lahdessa ja sujuvoittaa kempowerilaisten arkea", sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kempower avaa uuden tuotantolaitoksen Lahteen asteittain vuonna 2024. Uusiin tiloihin sijoitetaan tuotannon lisäksi myös muun muassa tuotekehitystä ja toimistotiloja. Lahden laajennus kaksinkertaistaa Kempowerin tuotantotilat Lahdessa ja on ensimmäinen osa yhtiön kapasiteettilaajennuksia Euroopassa vuosien 2024–2025 aikana. Kempower harkitsee edelleen mahdollista tarvetta lisäkapasiteetille Euroopassa.

 

Kempower, media:

Paula Savonen, viestintäjohtaja, Kempower, 0400 343 851

paula.savonen@kempower.com  

Lahden kaupunginjohtaja

Pekka Timonen, 050 337 4386

pekka.timonen@lahti.fi

  

Kempower lyhyesti:

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Kempower becomes the official charging partner of eComExpo in Sweden and Denmark – provides charging infrastructure for e-trucks at both events14.9.2023 09:30:00 EEST | Press release

Rapid EV charging solutions provider Kempower becomes the official charging partner of the transport fair eComExpo, both in Sweden and Denmark. Kempower provides the events with 4 Kempower Movable chargers to charge electric trucks and vans at the fair. Kempower will also participate in two panel discussions during the event in Stockholm on September 27, 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme