Business Finland

Ennätysmäärä vientiyrityksiä osallistuu Team Finland -päivään

Jaa

Tulevaisuudessa yrityksille avautuu uusia yhteistyön ja viennin mahdollisuuksia aivan uusille asiakaskunnille: Nato-jäsenyyden myötä puolustusyhteistyö on vahvistunut ja laajentunut koskemaan entistä useampaa toimialaa. Ukrainan nostaminen sodan kärsimyksistä avaa ovia uusille ja entistä kestävämmille sekä turvallisemmille ratkaisuille.

Messukeskuksessa järjestettävän Team Finland -päivä 24.8.2023 tarttuu näihin teemoihin; ohjelma tarkastelee geopoliittisia haasteita, eri maailmanmarkkinoiden erityispiirteitä ja sitä mitä on rohkea kasvu tai millaisia trendejä diginatiivit nostavat arkeemme ja yritystoimintaan.

Vuosittaiseen kutsutapahtumaan odotetaan osallistuvan peräti 500 vientiyritystä ja yli 300 Team Finland -verkoston viennin asiantuntijaa ympäri maailman. He ovat Suomen suurlähettiläitä ja edustustojen asiantuntijoita, Business Finlandin ulkomaanverkoston asiantuntijoita sekä Finnveran ja ELY-keskusten vientiasiantuntijoita sekä lukuisia muita suomalaisyritysten vientiä edistäviä toimijoita. Yrityksillä on mahdollisuus verkostoitua kansainvälistymisen asiantuntijoiden kanssa yli 70 eri markkinalta ja usealta alalta.

Tapahtuman avauspuheenvuorot esittävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa ministerit Wille Rydman ja Ville Tavio.

– Tavoitteenamme on tehdä Suomesta entistä kilpailukykyisempi ja yrittäjyysmyönteisempi. Siihen pääsemiseksi meidän tulee uudistua ja houkutella investointeja. Tähän tarvitsemme myös vahvaa ja asiantuntevaa verkostoamme maailmalla, toteaa elinkeinoministeri Wille Rydman.

– Globaali vastakkainasettelu, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja suurvaltojen välisten jännitteiden lisääntyminen vaikuttavat merkittävästi talouden ja kaupan ohella suoraan yritysten toimintaan ja strategiaan. Verkostomme vahvuus on siinä, että pystymme tarjoamaan ensikäden tietoa asiakkaillemme muuttuneesta toimintaympäristöstämme, ja näin auttamaan riskeihin varautumisessa ja uusien markkinamahdollisuuksien löytämisessä, sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio.

Toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä Nordic West Officesta puhuu tilaisuudessa maailman nykytilan haasteista .

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa paikan päällä torstaina

PAIKKA: Messukeskus Siipi, Rautatieläisenkatu 3, Helsinki.
AIKA: torstai 24.8.2023 klo 09.00–16.00, aamukahvit tarjolla klo 08.00 alkaen.

Tapahtuman järjestävät Team Finland -verkoston ydintoimijat Business Finland, ulkoministeriö, Finnvera ja ELY-keskus. Katso tapahtuman ohjelma liitteestä.

Team Finland -verkosto edistää yritysten kasvua ja kansainvälistymistä

Team Finland -verkosto seuraa yritysten kasvun, viennin ja kansainvälistymisen tuloksia ja vaikutuksia. Verkoston pk- ja midcap-asiakasyritysten vienti on kasvanut vuodesta 2019 vuoteen 2022 yli 2,1 miljardia euroa. Vuonna 2019 vienti oli 6,42 miljardia euroa, ja vuonna 2022 8,54 miljardia euroa.

Business Finlandin, ELY-keskuksen, Finnveran ja ulkoministeriön vuosilukuja pähkinänkuoressa:

  • rahoitus- ja neuvonta-asiakkaita 10.000,

  • verkosto kerää 500 markkinamahdollisuutta maailmalta ja kontaktoi konkreettisiin myyntiliideihin ja liiketoimintamahdollisuuksiin yli 2.000 yritystä, järjestää noin 70 Team Finland -vierailua maailmalle ja Suomeen, näihin osallistuu yli 800 suomalaisyritystä. Verkosto hankkii Suomeen investointeja yli 200 miljoonalla eurolla, näistä syntyy vuosittain yli 700 työpaikkaa. Team Finland myös palkitsee parhaita vientiyrityksiä yhdessä Tasavallan presidentin kanssa.

Kuva: Jari Härkönen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median ilmoittautumiset ja kyselyt:
Maija Hakkarainen
Head of Marketing, Business Finland
maija.hakkarainen@businessfinland.fi
+358 50 557 7739

Kuvat

Liitteet

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Verkosto tukee julkisrahoitteisilla palveluillaan yrityksiä kansainvälistymisessä, houkuttelee Suomeen investointeja ja rakentaa Suomi-kuvaa maailmalla. www.team-finland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Ensimmäisenä Euroopassa – Suomen metaversumi-ekosysteemi lanseeraa metaversumi-aloitteen1.12.2023 13:08:29 EET | Tiedote

Business Finlandin, VTT:n, Oulun yliopiston ja yli 400 muun toimijan lanseeraaman metaversumi-aloitteen, Metaverse Initiative by Finnish Ecosystem, tavoitteena on tehdä Suomesta digitaalisten kokemusten tulevaisuuden suunnannäyttäjä, ja samalla keskittyä metaversumin eettiseen ja vastuulliseen kehittämiseen. Erityinen fokus on yksityisyydessä, käyttäjäturvallisuudessa ja yhteiskunnallisissa vaikutuksissa.

Tasavallan presidentti palkitsi maatalouskoneista tunnetun AGCO-konsernin pitkäaikaisena investoijana24.11.2023 12:42:35 EET | Tiedote

Yhdysvaltalainen AGCO-konserni palkittiin tänään ulkomaisena yrityksenä tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnolla pitkäaikainen kansainvälinen investoija -palkintokategoriassa. AGCO on kansainvälinen edelläkävijä maatalouskoneiden ja täsmäviljelyratkaisujen kehittämisessä, valmistuksessa sekä jakelussa. Konserniin kuuluva traktorivalmistaja Valtra työllistää Suolahdessa noin 1 100 henkeä ja AGCO Power Nokialla 950 henkeä. Valtran voimansiirtotehtaan laajennus tuo lähivuosina 200 työpaikkaa lisää.

Suomalaisilla työnantajilla merkittävä rooli maahanmuuton onnistumisessa17.11.2023 07:55:00 EET | Tiedote

Suomalaiset työnantajat ovat avainasemassa kansainvälisen rekrytoinnin ja monikulttuurisen johtamisen onnistumisessa Suomen työmarkkinoilla, käy ilmi tuoreesta "Työnantajien kansainvälisen rekrytoinnin ja monikulttuurisen johtamisen kyvykkyys -kyselystä". Työnantajien kyvykkyydellä rekrytoinnissa ja työyhteisöjen johtamisessa on keskeinen rooli maahanmuuton onnistumisessa ja sen vaikutuksissa suomalaiseen yhteiskuntaan.

Suomen paviljonkia valmistellaan YK:n ilmastokokoukseen8.11.2023 08:05:00 EET | Tiedote

Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa YK:n ilmastokokoukseen omalla paviljongilla. Suomen paviljonki on yksi tapahtuman lähes 200 paviljongista, joissa järjestetään keskusteluja virallisten neuvottelujen ohessa. Business Finlandin isännöimän paviljongin lavalla ratkaisuja vihreän siirtymän vauhdittamiseksi esittelevät eri sektoreita edustavat yritykset, organisaatiot, kansalaisjärjestöt sekä ministeriöiden edustajat lähes kahden viikon ajan. COP28 järjestetään joulukuun alussa Dubaissa ja se on laajuudeltaan suurin koskaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme