Docendo

Jade McGlynnin kirja paljastaa venäläisen enemmistön asenteet ja tuen hyökkäyssodalle. McGlynn luennoi Helsingissä 6.9.

Jaa
Venäjä-asiantuntija Jade McGlynnin Venäjän sota -kirjan julkistusluento järjestetään Ravintola Ostrobotniassa 6.9. klo 12.30–14.00. Puhetta tilaisuudessa johtaa suurlähettiläs Hannu Himanen. Kirjailija on median ennakkohaastateltavissa WSOY:llä tiistaina 5.9.
Venäjän sota -kirja julkaistaan 6. syyskuuta.
Venäjän sota -kirja julkaistaan 6. syyskuuta.


”Kirja tulee järkyttämään monia ihmisiä ja ihan syystä. Se kertoo selkeästi, miten ja miksi tavalliset venäläiset tukevat imperialistista sotaa Ukrainassa.” – Keir Giles

Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan ja sen julmuudet ovat kauhistuttaneet maailmaa. Miksi enemmistö venäläisistä kannattaa sotaa? He tuntuvat näkevän täysin erilaisen sodan, jossa he ovat rohkeita altavastaajia ja hyväsydämisiä sankareita. Venäjällä ajatellaan, että Ukraina on maa, jolla ei ole oikeutta olla olemassa.

Tavallisia Venäjän ja Ukrainan kansalaisia, virkamiehiä sekä ulkopolitiikan eliittiä haastattelemalla McGlynn on tutkinut venäläisen maailmankuvan valheita ja puolitotuuksia.

Kirja auttaa lukijaa oivaltamaan venäläisyyden syvintä olemusta. Se kertoo monista venäläisistä, jotka uskovat täysin Kremlin sepitelmiin ja pitävät sotaa Putinin sankaritekona. Heidän silmissään tämä on Venäjän sota – Ukrainaa vastaan, länttä vastaan, pahaa vastaan – eikä paluuta voi olla. Suunnitelmallinen, omaan kansaan kohdistunut informaatiovaikuttaminen on tehnyt tehtävänsä.

Jade McGlynn on kirjoittanut kirjan suomennokseen erillisen johdannon suomalaislukijoille.

”Tämä on Venäjän sota, ei yksin Putinin. Venäjän presidentti voi keskeyttää ’sotilaallisen erikoisoperaation’, mutta vain venäläiset voivat lopettaa sodan. Jos he päättävät tehdä niin, sitten eräänä päivänä Ukrainan voitosta voi tulla myös venäläisten voitto.”

Lontoossa asuva FT Jade McGlynn on Venäjän mediaan ja ulkopolitiikkaan perehtynyt asiantuntija, joka toimii mm. tutkijana King's Collegessa Lontoossa. Hän on kysytty kommentaattori kansainvälisissä medioissa, kuten CNN, BBC, The Times, The Telegraph ja Foreign Policy.

Jade McGlynn: Venäjän sota (Docendo 2023), sidottu, 304 sivua. Alkuteos: Russia´s War, julkaistu englanniksi keväällä 2023. Suomentaja Kyösti Karvonen.

Ennakkohaastatteluvaraukset, Ilmoittautumiset julkistukseen ja mediavedostiedustelut:

tiedotus@docendo.fi

Jade McGlynn luennoi 6.9. klo 12.30–14.00 Ravintola Ostrobotniassa, osoitteessa Museokatu 10. Venäjä-asiantuntijoille ja medialle tarkoitettuun tilaisuuteen osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 4.9. mennessä.

Jade McGlynnin ennakkohaastattelut medialle tapahtuvat 5.9. klo 10.00–16.00 Werner Söderström Osakeyhtiöllä, osoitteessa Lönnrotinkatu 18 A, Helsinki. Haastatteluaikoja on tarjolla rajoitetusti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Venäjän sota -kirja julkaistaan 6. syyskuuta.
Venäjän sota -kirja julkaistaan 6. syyskuuta.
Lataa
Lataa
Jade McGlynn.
Jade McGlynn.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Juho Ovaskan kirja Käänne – Suomen irtiotto Kremlistä Eurooppaan on avainteos maamme ulkopolitiikan ja poliittisen kulttuurin ymmärtämiseen sekä siihen, kuinka Mauno Koivisto johti Suomea 1982–199220.9.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

Juho Ovaskan toukokuussa julkaistuun väitöstutkimukseen perustuva kirja Käänne – Suomen irtiotto Kremlistä Eurooppaan on Mauno Koivisto 100 vuotta -merkkivuoden tietoteos, joka kertoo, miten Suomi tasapainoili idän ja lännen välillä Mauno Koiviston presidenttikaudella. Se paljastaa vaikuttavat tekijät käänteeseen, jossa ulkopolitiikkamme suunta vaihtui Kremlin ja KGB:n syleilystä väljemmille vesille.

Pasi Patokallion muistelmat tuovat uutta tietoa siitä, miten Suomi päätyi luopumaan jalkaväkimiinoista, ja nostavat esille ydinaseiden roolin Ukrainan sodassa18.9.2023 09:53:00 EEST | Kutsu

Kokeneen diplomaatin Pasi Patokallion muistelmat Minä, aseet ja maailma ottavat terävästi kantaa ulkoministeriön toimintaan, kärkipoliitikkoihin sekä Suomen ja maailman tapahtumiin Kekkosen ajasta aina Ukrainan-sotaan asti. Asevalvontaan urallaan paneutunut Patokallio antaa lukijalle myös rautaisannoksen ajankohtaista ydinasetietoutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme