Nordic Business Forum Oy

Googlen [X] entinen liiketoimintavastaava Mo Gawdat saapuu syksyllä Suomeen

Jaa

Googlen [X] ('moonshot factory') entinen liiketoimintavastaava Mo Gawdat saapuu syksyllä Suomeen puhumaan tekoälystä ja sen riskeistä Nordic Business Forum tapahtumassa. Gawdat on tunnettu etenkin mielipiteistään koskien tekoälyn kehityksen vauhtia, sekä siihen liittyviä riskejä ja eettisiä kysymyksiä. Hänen viimeisin haastattelunsa aiheesta on kerännyt yli 6 miljoonaa katselukertaa YouTubessa.

Google [X] entinen liiketoimintavastaava Mo Gawdat saapuu syksyn Nordic Business Forumiin Helsinkiin. Gawdat toimii tekoälyn pääjohtajana Flight Storyssa ja on kirjoittanut bestseller-kirjan “Scary Smart”. Kyseessä on yksi ensimmäisistä kirjoista, joka käsittelee sääntelemättömän tekoälyn vaaroja ja keinoja niiden torjumiseksi.

Työskenneltyään IBM:llä ja Microsoftilla Gawdat siirtyi Googlen palvelukseen ja auttoi viemään alustan yli 50 kehittyvälle markkina-alueelle Lähi-idässä, Afrikassa ja Itä-Euroopassa. Sittemmin hän siirtyi Googlen [X]:ään pääliiketoimintavastaavaksi työskentelemään ihmiskunnan suurimpien ongelmien ratkaisemiseksi huipputeknologian avulla. Esimerkkejä Googlen [X]:n radikaaleista innovaatioista ovat itseohjautuvat autot, älykkäät piilolinssit ja Loon-projekti (maailman ensimmäinen ilmapalloilla toteutettu internet-palvelu).

Uransa ohella Gawdat on toiminut sarjayrittäjänä ja ollut mukana perustamassa yli 20 yritystä. Hän toimii myös hallituksen jäsenenä useissa teknologia-, terveys- ja kuntoilualan yrityksissä sekä juontaa suosittua mielenterveysaiheista Slo Mo -podcastia.

Gawdat on puhunut avoimesti teknologiseen kehitykseen liittyvistä riskeistä. YouTube-jakso, jossa häntä haastateltiin tekoälyn vaaroista, on kerännyt yli 6 miljoonaa katselukertaa YouTubessa.

Nordic Business Forum 2023 -tapahtumassa Gawdat tulee puhumaan tekoälyn huimasta kehitysvauhdista ja tulevista mahdollisista teknologisista innovaatioista. Yli 30 vuoden kokemuksella alalta hän tarjoaa sisäpiirin näkemyksen nykyisiin ja tuleviin teknologioihin ja käsittelee näiden edistysaskelten nostamia eettisiä kysymyksiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nordic Business Forum järjestää liike-elämän konferensseja yrityspäättäjille. Nordic Business Forumin vuotuinen päätapahtuma on yksi Euroopan johtavista bisnestapahtumista ja kokoaa yhteen 7 500 johtajaa ja yrittäjää yli 40 eri maasta sekä tavoittaa live streamin kautta arviolta 20 000 ihmistä. Puhujina tapahtumassa ovat olleet mm. Al Gore, Jack Welch, Arnold Schwarzenegger, Arianna Huffington, Sir Richard Branson, Ben Bernanke, Steven Wozniak, ja Simon Sinek.www.nbforum.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nordic Business Forum Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme