Kokkolan kaupunki

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle Kokkolan Urheilupuisto Oy:n pääomittamista

Jaa
Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Kokkolan Urheilupuisto Oy:n pääomittamiseen varataan enintään 27,5 miljoonaa euroa vuosien 2024 – 2026 aikana. Pääomittamisella ei ole vaikutusta hankkeen kokonaisbudjettiin.

Urheilupuisto-hankkeen kokonaisbudjetti on 74,9 miljoonaa euroa, ja siihen sisältyy monitoimiareena ja jalkapallokenttä, harjoitusjäähalli sekä jäähallin peruskorjaus. Omistajan pääomitus vahvistaisi hankkeen toteuttavan Kokkolan Urheilupuisto Oy:n pääomarakennetta.

”Kokkolan Urheilupuisto Oy:n pääomittaminen on perusteltua, jotta Urheilupuisto-hanke etenee”, toteaa kaupunginjohtaja Stina Mattila.

Talousjohtaja Mikko Tornikosken mukaan yhtiön mahdollinen pääomittaminen on perusteltua myös kaupunkikonsernin rahoituksen kokonaistaloudellisuuden näkökulmasta. ”Pääomittaminen ei kasvata hankkeen kokonaiskustannuksia, vaan sen tarkoituksena on toteuttaa rahoitus järkevällä ja kestävällä tavalla”, sanoo Tornikoski.

Pääomittaminen huomioidaan osana kaupungin pitkän tähtäimen investointisuunnitelmaa sekä talousarvion laadinnassa vuosittain yhtiön esittämän pääomitusehdotuksen mukaisesti.

 

Kaupunginhallitus kävi lähetekeskustelun Urheilupuisto-hankkeen ensimmäisestä kehitysvaiheesta

Kaupunginhallitus kävi maanantaina myös lähetekeskustelun Urheilupuiston ensimmäisestä kehitysvaiheesta.

Kaikkiaan kokonaisuuteen sisältyy yhteensä neljä kehitysvaihetta (KAS 0-3), joissa rakennukset ja työ suunnitellaan, sekä kolme toteutusvaihetta (TAS 1-3), joissa rakentaminen tapahtuu.

Hybridiareenan, eli monitoimiareenan ja jalkapallokentän kehitysvaihe (KAS1) on valmis. Hybridiareenan osuus kokonaisbudjetista (74,9 M€) on noin 56 miljoonaa euroa. Harjoitusjäähallin budjetti tarkentuu kehitysvaiheessa KAS2 ja jäähallin saneerauksen budjetti kehitysvaiheessa KAS3.

KAS1-vaiheen aikana monitoimiareenalle ja jalkapallokentälle on tehty suunnitelma, johon sisältyvät muun muassa tavoitekustannukset, käyttötalouslaskelmat, piirustukset, kaaviot, kuvat, rakennuslupahakemukset ja muut suunnitelmat, joita toteutuksen aloittaminen edellyttää.

Kokkolan Urheilupuisto Oy ja hankkeen ohjausryhmänä toimiva kaupunginhallitus käsittelevät siirtymistä TAS1-vaiheeseen sen jälkeen, kun kaupunginvaltuusto on päättänyt Kokkolan Urheilupuisto Oy:n pääomituksesta.

Kehitys- ja toteutusvaiheet sekä niiden tavoiteaikataulu

KAS 0             

Allianssin projektisuunnittelu ja budjetointi

(valmistui lokakuussa 2022)

   

KAS 1             

Monitoimiareenan ja jalkapallokentän suunnittelu ja tavoitekustannus

(valmistuu syksyllä 2023)

TAS 1

Monitoimiareenan toteutus

(syksy 2023 – syksy 2025)

KAS 2

Harjoitusjäähallin suunnittelu ja tavoitekustannus

(syksy 2023)

TAS 2

Harjoitusjäähallin ja jalkapallokentän toteutus

(kevät 2024 – syksy 2025)

KAS 3

Jäähallin saneerauksen suunnittelu ja tavoitekustannus

(syksy 2024)

TAS 3

Jäähallin saneerauksen toteutus

(kesä – syksy 2025)

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme