SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kim Berg: Perussuomalaisten politiikalla syvennetään taantumaa

Jaa

Perussuomalaiset iloitsee kesäkokouksessaan hallitusohjelmasta, joka rankaisee voimakkaimmin niitä, jotka yhteiskunnan tukea kipeimmin tarvitsevat. Lisäksi hallitusohjelmassa heikennetään työntekijöiden ostovoimaa tilanteessa, jossa ihmisten luottamus talouteen on jo selvästi heikentynyt. Hallitusohjelman kirjauksia ei Purran mukaan saa muuttaa eikä tulkita uudelleen, joten suomalaisille on tiedossa erittäin kovat ajat, SDP:n Kim Berg pohtii.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander Vapaasti julkaistavissa, kuvaaja mainittava

- Suomen Pankin mukaan Suomi on jo taantumassa ja hallituksen etupainotteiset leikkaukset uhkaavat vain syventää ja pidentää taantumaa. Siitä huolimatta perussuomalaiset haluaa purkaa suomalaisten turvaverkkoja ja hyvinvointivaltiota uuden kasvun luomisen sijaan, SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kim Berg sanoo.

- Talouden tasapainottaminen on tärkeää, mutta hallituksen toimet sen saavuttamiseksi ovat epäoikeudenmukaisia. Sopimisen kulttuurin rapauttamisella, työelämän heikennyksillä ja työntekijöiden kurittamisella ei rakenneta Suomeen luottamusta, jota kansalaisten lisäksi kaipaavat myös talous- ja työelämä. Tässä repivässä ja epävarmassa ajassa emme tarvitse työmarkkinoille tai talouteen yhtään lisää ristiriitoja. Maamme hallituksen tehtävänä on oltava suomalaisten arjen kurjistamisen sijaan tulevaisuuden luottamuksen rakentaminen.

- Hallitusohjelma, jonka laatimisessa perussuomalaiset on itse ollut mukana, sisältää heikennyksiä tavallisten suomalaisten elämään – heikennyksiä, joista he eivät hiiskuneet ennen vaaleja äänestäjilleen mitään. Erityisesti pienituloisten ihmisten ja työntekijöiden kohdalla tulevaisuus näyttää synkältä, Berg toteaa vielä lopuksi.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme