SDP EDUSKUNTA

SDP:n Piritta Rantanen: KD:n arvomaailman aiemmat arvot on nyt myyty

Jaa

Aiemmin heikommassa asemassa olevia puolustanut kristillisdemokraatit on myynyt arvonsa sitoutuessaan Orpon hallitusohjelmaan, SDP:n Piritta Rantanen toteaa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP Jukka-Pekka Flander Kuva käytettävissä vapaasti journalistisiin tarkoituksiin.

SDP:n eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Piritta Rantanen pitää kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän kesäkokouksessa pidettyjen puheiden sisältöä merkillisenä arvojen myymisenä. Aiemmin Essayah’n puheet sisälsivät päinvastaisen viestin.

- Puheenjohtaja Essayah’n puheet viime syksynä olivat täysin erilaisia kuin nyt kuultu. Perusetuuksiin piti saada ylimääräinen indeksitarkistus jo keväällä 2023, kaikkein heikoimmassa asemassa olevista piti pitää huolta ja valtion talouden tasapainottaminen tehtäisiin kahden vaalikauden suunnitelmalla, jotta ihmisten kestokyky ja luottamus hallituksen leikkauksiin riittäisi. Valitettavasti hallitusohjelman kirjaukset kyllä kertovat aivan toista sanomaa, painottaa Rantanen.  

Puolueen johto korosti kesäkokouksessaan, että työelämäkysymyksissä pitää neuvotella kaikkien osapuolten kanssa. Rantanen on skeptinen tavoitteen vilpittömyyden suhteen.

- Työelämäkysymyksiinhän on jo annettu valmiit vastaukset: työryhmien täytyy päästä hallituksen sanelemaan lopputulokseen. Työnantajilla ei ole syytä joustaa, sillä ne tietävät jos saavansa heikennysesitykset läpi sellaisenaan.

Kaikkein mielenkiintoisimpia Rantanen pitää lausahduksia ”valittiin hallituspuolueille sopivimmat säästökohteet” ja ”veroratkaisuja ei haluttu käyttää valtion talouden tasapainottamiseen”. Nämä kaksi asiaa kertovat selkeästi KD:n nykyisestä, kylmästä linjasta.

- Luvatut pieni- ja keskituloisten verohelpotukset ovatkin nyt käytännössä osakesäästötilin ylärajan nostamista. Osakesäästötilin esiin nostaminen kertoo enemmän sanojan arvomaailmasta kuin todellisesta ymmärryksestä pienituloisten arjen haasteisiin, varsinkin edelleen kasvavan inflaation ja korkojen nousun maailmassa. Jos aiemmin on puolustettu heikoimmassa asemassa olevia, niin tähän hallitusohjelmaan sitoutumalla ja valitsemalla sen arvot, KD on myynyt omat arvonsa, lopettaa Rantanen.

Yhteyshenkilöt

Piritta RantanenKansanedustaja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

Puh:050 545 1123

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme