Espoon seurakuntayhtymä

Osallistu Espoo-päivän tapahtumiin Espoon seurakunnissa

Jaa

Espoon seurakunnat juhlivat Espoota monenlaisin eri tapahtumin.

Espoo-päivän tapahtumia vuonna 2023 Espoon seurakunnissa.

Espoo-päivää on vietetty jo vuodesta 1992, tänä vuonna kaksipäiväisenä pe-la 25.–26.8. Espoon seurakunnat kutsuvat kaikkia juhlimaan Espoota esimerkiksi sukeltamalla Tuomiokirkon hautausmaan historiaan tai telttailemalla Hilan merellisissä maisemissa.

"Tähtikirkas yö" -konsertti
RADALLA - Espoon kamarimusiikkifestivaalin avajaiskonsertti
pe 25.8. klo 21 Espoon tuomiokirkko

Eleriin Müüripeal, sopraano - Iivari Aalto, piano - Kasmir Uusitupa, viulu  - Rebecca Roozeman, viulu- Charlotta Westerback, alttoviulu
 - Alexander Pozdniakovas, alttoviulu - Artturi Aalto,  sello - Tatu Kauppinen, sello.
Liput: 25€ / 20€ (työttömät, eläkeläiset) / 10 € (lapset, opiskelijat, varusmiehet) / festivaalipassi 60€. Alle 10-vuotiaat, vapaa pääsy.

Lue lisää täältä

Suomen luonnon päivä – nuku yö ulkona

la 26.8. klo 9 alkaen Hilan merellisissä maisemissa

Yöpymistä varten tarvitset minimissään itsesi ja vähän syötävää. Teltan, makuupussin ja -alustan sekä trangioita ruuan valmistukseen voi lainata. Tarjoamme myös illalla letun paistoa ja aamulla aamupalan.

Tapahtumassa on myös yhteistä ohjelmaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista: mahdollisuus melontaretkeen ja melontaopastusta, yhteisiä pelejä ja leikkejä, liikkumista luonnossa, saunomista, iltanuotio sekä aamulla perhemessu luonnon keskellä.

Ohjelmaa toteutetaan sääolosuhteet huomioiden. Hilaan voi saapua omalla kyydillä tai yhteisellä bussikuljetuksella Espoon eri kirkoilta, tarkemmat aikataulut ja ohjeet lähetetään osallistujille.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot täällä

Espoon tuomiokirkon ja Kirkon hautausmaan esittely

Espoon tuomiokirkon esittely la 26.8. klo 10, Kirkkopuisto 5. Maija-Liisa Kaistila kertoo Espoon tuomiokirkon pitkästä ja monipolvisesta historiasta. Vapaa pääsy!
Kirkon hautausmaan esittely la 26.8. klo 11. Tuomiokirkon esittelyn jatkona voit seurata hautausmaan esittelyn, oppaana Maija-Liisa Kaistila.

Lue lisää täältä

Ekumeeninen Ristisaatto Espoossa ja Kauniaisissa

la 26.8.

  • Lähtö klo 10 Kauniaisten metodistikirkko (Yhtiöntie 33), rukoushetki ja kahvitarjoilu, pastori Marjan Roayaii. (4,5 km kävelyä)
  • klo 12 Ingaksen pappila (Ingaksentie 9), hetkipalvelus ja keittolounas, lounas 5 e, pastori Antti Kruus. (3,8 km kävelyä)
  • klo 14 Oittaa, ortodoksinen vedenpyhitys. (4,4 km kävelyä)
  • klo 16 Ekumeeninen keskus (Myllyjärventie 9). Katolinen messu kirkossa. Veli Marie-Augustin. Grillausta ulkona.

Sään mukainen varustus, vesipullo, vaellukseen sopivat jalkineet ja käteistä sen verran, että voi maksaa lounaan. Vaelluksen pituus on n. 13 km.

Lue lisää täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Avoimet ovet perheille

la 26.8. klo 10–13 Chapple, Iso Omena. Perheiden lauantaina leikitään, lauletaan ja askarrellaan. Tule tutustumaan tilaamme ja viettämään hyväntuulinen aamupäivä muiden perheiden kanssa. Välipalatarjoilu. Leikkihuone auki.

Lue lisää täältä

Espoo-päivän kirpputoripäivä

la 26.8. klo 10–15 Kahvila Valossa.

Tule edistämään kiertotaloutta ja tukemaan kestävää kehitystä valinnoillasi. 
Voit myös tulla myymään sinulle tarpeettomat vaatteet ja tavarat varaamalla myyntipaikan etukäteen.
Myynnissä myös kahvia ja pientä purtavaa.

Lue lisää täältä

Espoo-päivän riksapyörä ajelu

la 26.8. klo 13–15 Heikki von Hertzenin aukiolla, Tapiolassa
Kaksi riksapyörää ajajineen ja kuljettajineen puistossa. 
Ajelu on maksutonta. Riksa-ajajamme ovat koulutettuja tehtäväänsä.

Riksapyörä ajeluun on säävaraus.

Lue lisää täältä

Lastenkonsertti Helmipöllön lentoretki

la 26.8. klo 14 Kauklahden kappeli, Kauppamäki 1. RADALLA-festivaalin lastenkonsertti iloksi kaikille lapsille! Jousikvartetti kuljettaa tarinaa soittaen sekä klassista musiikkia että perinteisiä lastenlauluja Henna Helasvuon sovituksina. Konsertin kesto 30 min. Ikäsuositus 3–8 v. Vapaa pääsy.

Lue lisää täältä

Kaupunkipyhiinvaellus

Tapiolassa ja Otaniemessä la 26.8. klo 15 alkaen. Lähtö Tapiolan kirkon, Kirkkopolku 6, vieressä olevasta uurnalehdosta. Matkan varrella pieniä pysähdyksiä ja rukoushetkiä. Vaelluksen pituus on n. 7 km ja kesto n. 3 tuntia. Kuljettava maasto on välillä epätasaista. Juomapullo ja pienet eväät mukaan. Vaelluksen päätteeksi kirkossa iltamessu.

Lue lisää täältä 

Kiitos Espoosta!

la 26.8. klo 15 Espoon kristillisen koulun Valotalolla Matinkylässä, Matinkartanontie 13 A. Lastentapahtuma ja gospelkonsertti: klo 15 Nukketeatteri Sananjalka, klo 16–18 Lasten pihaleikit; pop-up-tapahtumia; kahvio auki, klo 17–17.30 Kiitos Espoosta – hetki koko perheen musiikille ja kiitokselle, klo 18 Maksetut viulut -gospel-folk-pop-yhtyeen konsertti.

Vapaa pääsy. Järj. seurakuntien ja vapaaehtoisten yhteistoimintaryhmä Missio Espoo.

Lue lisää täältä

RADALLA-festivaalin konsertti

Venetsialaiset la 26.8. klo 18 Kauklahden kappeli, Kauppamäki 1. Ohjelmassa Maurice Ravelin ja Magnus Lindbergin musiikkia. Rebecca Roozeman, viulu; Otto Antikainen, viulu; Charlotta Westerback, alttoviulu; Artturi Aalto, sello; Iivari Aalto, piano. Liput: 25/20/10 e. Alle 10-v. vapaa pääsy.

Lue lisää täältä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 159 200 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Rakenna joulupuu -keräys tuo helpotusta vähävaraisten kiristyvään tilanteeseen14.11.2023 15:42:08 EET | Tiedote

Osassa pääkaupunkiseudun evankelis-luterilaisia seurakuntia heikoimmassa asemassa olevien avuntarve on kasvanut. Diakoniatyössä on huomattu, että myös ihmisten kokema ahdistus ja moniongelmaisuus on lisääntynyt. Apua hakevat erityisesti yksinelävät. Joissakin seurakunnissa näkyy nyt myös nuorten aikuisten lisääntyvä tarve avulle. Uusia diakonian asiakkaita on moniin seurakuntiin tullut aiempaa enemmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme