Caruna Networks Oy

Hyvinkään lämmitys sähköistyy - Caruna toimittaa Hyvinkään Lämpövoimalle 20 MVA:n suurjänniteliittymän

Jaa

Uusi sähkökattila tuo jatkossa lisää hiilineutraalia kaukolämpöä hyvinkääläisille. Hyvinkään Lämpövoima Oy sähköistää kaukolämmöntuotantoaan uudella sähkökattilalla, jota varten Caruna toimittaa suurjänniteliittymän. Liittymän rakennustyöt alkavat tämän vuoden aikana.

Hyvinkään Lämpövoiman tavoitteena on 100 % hiilineutraali lämmöntuotanto vuoteen 2026 mennessä. Tällä hetkellä Hyvinkää lämpenee jo 90 % hukka- ja biolämmöillä. Uuden sähkökattilan myötä tavoitteessa päästään pian eteenpäin. Lämpökeskuksella lämpö tehdään polttamisen sijaan sähkökattilalla eli eräänlaisella suurella vedenkeittimellä, joka asennetaan aiemmin puretun maakaasukattilan tilalle.

Hyvinkään Lämpövoiman tuotantopäällikkö Otto Kingelinin mukaan sähkökattila auttaa edistämään myös Hyvinkään kaupungin hiilineutraalisuustavoitteita.

“Sähkökattilainvestoinnilla fossiilisten polttoaineiden osuus tulee pienenemään hyvin pieneksi, ja fossiilisten osuus lämmöntuotannossa on tämän jälkeen Hyvinkäällä enää vain noin kolme prosenttia. Sähkökattila korvaa öljyn, maakaasun ja pelletin käyttöä kaupunkilaisten lämmityksessä”, Kingelin sanoo.

Investoinnit mahdollistavat uudenlaisen teknologian - ensimmäinen lämpökuoppa Suomessa

“Caruna investoi ja vahvistaa jakeluverkkoaan vuosittain. Hyvinkään hanke on esimerkki investointien merkityksestä, ja niiden mahdollistamisesta myös tulevaisuudessa. Sähkön tuotantotapojen murros tarjoaa uusia mahdollisuuksia suomalaiselle teollisuudelle hyödyntää edullista puhdasta energiaa. Näitä uusia ratkaisuja toivottavasti nähdään myös muilla teollisuudenaloilla tulevaisuudessa”, sanoo Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen.

Hyvinkään Lämpövoima on myös suunnittelemassa investointia täysin uudenlaiseen lämmön varastointiteknologiaan. Yhtiössä suunnitellaan ensimmäisenä Suomessa lämmön kausivarastointia suureen käytöstä poistettuun sorakuoppaan. Lämmön kausivarastoa voidaan ladata sähkökattilalla silloin, kun sähkö on edullista ja vastaavasti purkaa lämpöä kausivarastosta kaukolämpöverkkoon talvikaudella korvaamaan fossiilisia polttoaineita. Varastoa voidaan ladata myös teollisilla hukkalämmöillä.

Yhteyshenkilöt

Carunan mediapuhelinCarunan mediapuhelinCarunan viestintä ja markkinointi

Vastaamme mielellämme mediakyselyihin sähköpostitse caruna.info@caruna.fi. Mediapuhelin palvelee kiireellisissä pyynnöissä arkisin klo 9-15.

Puh:020 520 5500caruna.info@caruna.fi

Caruna lyhyesti

Caruna on suomalainen sähköverkkoyhtiö. Turvaamme luotettavan sähkönjakelun asiakkaille – myös sähkönkulutuksen kasvaessa ja siirtyessämme fossiilisesta uusiutuvaan energiaan.

Investoimalla sähköverkkoon varmistamme, että asiakkaamme voivat käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä toimia sähkön pientuottajina. Tuomme sähkön yli 720 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa sekä Koillismaalla vastaten 20 % Suomen sähkönjakelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Caruna Networks Oy

Nyrkin kokoinen anturi voi auttaa pelastamaan kokonaisen kunnan sähkökatkolta - kulma-anturit tekevät sähköverkosta turvallisemman ja häiriöttömämmän asiakkaille16.5.2024 10:30:00 EEST | Artikkeli

Eri puolille Carunan sähköverkkoa on viimeisen parin vuoden aikana asennettu pieniä IoT-antureita. Tulevaisuudessa ne ehkäisevät ja lyhentävät sähkökatkoja ja tekevät sähköverkosta turvallisemman. Antureita on asennettu etenkin Koillismaalle. Antureiden tarjoamaa dataa on viimein tänä vuonna päästy hyödyntämään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye