UN Global Compact Network Finland

15 suomalaisyritystä selvittää omia luontovaikutuksiaan uudessa koulutusohjelmassa

Jaa

Joukko suomalaisyrityksiä on tänään aloittanut uuden Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -koulutusohjelman. Ohjelmassa osallistujat perehtyvät Science Based Targets Networkin (SBTN) julkaisemaan ohjeistukseen tiedepohjaisista luontotavoitteista.

UN Global Compact Suomi on kehittänyt Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -ohjelman yhdessä Ramboll Finlandin kanssa, ja ympäristöministeriö on myöntänyt ohjelman kehittämiseen osarahoitusta. Koulutusohjelmaan osallistuu 15 suomalaista yritystä eri toimialoilta.

Science Based Targets Networkin (SBTN) keväällä julkaistu viitekehys antaa yrityksille valmiudet arvioida vaikutuksiaan luontoon ja asettaa tavoitteet vaikutusten hillitsemiseksi. Menetelmien tarkoituksena on tukea yritysten jo tekemiä toimia ilmasto- ja luontokriisien hidastamiseksi ja toisaalta myös vastata kunnianhimoisempien toimien tarpeeseen.

Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -ohjelmassa osallistujat perehtyvät SBTN:n julkaisemiin ohjeisiin, menetelmiin ja työkaluihin. Ohjelmassa keskitytään erityisesti kattavan olennaisuusarvion tekemiseen, jotta osallistuvat yritykset voisivat tunnistaa oman toimintansa ja arvoketjunsa aiheuttamat luontohaitat ja niiden sijainnit.

Lisäksi osallistujat oppivat muun muassa, miten yritykset voivat mitata tunnistettujen kohteiden nykyistä luonnontilaa, ja miten asettaa riittävän kunnianhimoiset tavoitteet luonnontilan parantamiseksi.

Ohjelman tavoitteena on syventää yritysten välistä vertaisoppimista ja yhteistyötä luontotyön parissa. Seitsemän kuukauden pituisen oppimispolun aikana yritysten edustajat tapaavat kasvokkain työpajoissa sekä opiskelevat itsenäisesti verkossa.

Koulutusohjelmaan osallistuu:

Alko Oy
Fazer
HKScan Oyj
Huhtamäki
Kemijoki Oy
Kemira Oyj
KONE Oyj
Lidl Suomi Ky
Lindström Oy
Marimekko
Nokia Oyj
Skanska Oy
St1 Nordic Oy
Viking Malt Group
Ylva

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YK:n Global Compact on maailman laajin yritysvastuuverkosto, johon kuuluu yli 18 000 yritystä yli 160 maasta. Global Compactiin sitoutuneet organisaatiot edistävät yritysvastuun kymmentä periaatetta sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, jotka muodostavat vastuullisuustyön globaalin viitekehyksen. UN Global Compact Suomi tarjoaa jäsenilleen kansainvälisen vertaisoppimisverkoston ja laajan koulutustarjonnan vastuullisuustyön kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta UN Global Compact Network Finland

Uusi raportti: pohjoismaiset yritykset muuta maailmaa pessimistisempiä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisesta18.9.2023 09:25:00 EEST | Tiedote

Vuonna 2023 olemme puolivälissä Agenda 2030:ta ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) saavuttamista. YK:n yleiskokouksen korkean tason viikolla Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan UN Global Compact -paikallisverkostot julkistavat raportin, joka selvittää pohjoismaisten yritysten näkemyksiä liiketoiminnasta ja kestävän kehityksen tilasta.

Maailman haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan naisten ja tyttöjen tekemiä innovaatioita8.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Teknologia ja innovaatiot ovat keskeisessä asemassa kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamisessa. Kestävän tulevaisuuden rakentaminen vaatii kaikkien sukupuolten osaamista, eikä maailmalla ole varaa jättää naisten osaamista ja asiantuntijuutta huomioimatta. Tänään maaliskuun 8. päivänä pörssit avautuvat kellon soitolla kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi. Tämän vuoden naistenpäivän teemana on ”DigitALL: Innovation and Technology for Women’s Empowerment”. Suomessa ”Ring the Bell for Gender Equality” tilaisuuden järjestävät UN Global Compact Suomi, UN Women Suomi ja Nasdaq Helsinki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme