ELY-keskukset

Hallitusohjelman mukaan ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan

Jaa
Tämän hetken tiedon mukaan kehittämispalveluja voi vielä hakea normaaliin tapaan tämän syksyn ajan.

ELY-keskuksille on tullut runsaasti kyselyitä kehittämispalvelujen hakemisesta ja päätöksenteosta.

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu, että ELY-keskusten pk-yrityksille myöntämät yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta. ELY-keskuksilla ei ole vielä tarkkaa tietoa lakkautuksen käytännön toimenpiteistä ja tarkasta aikatauluista. ELY-keskukset tiedottavat lakkautuksen etenemisestä sitä mukaa, kun varmaa tietoa saadaan. Tämän hetken tiedon mukaan kehittämispalveluja voi vielä hakea normaaliin tapaan tämän syksyn ajan.

Palvelujen hakeminen on helppoa, ja ELY-keskukset käsittelevät hakemukset noin kahdessa viikossa. Tänä vuonna myönnettyjä palveluita voi toteuttaa vielä alkuvuoden 2024 aikana. Palvelun hakemisessa yrityksiä neuvoo pk-yritysten rahoitusneuvonta numerossa 0295 024 800 ja sähköpostilla pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi.

ELY-keskukset ovat tarjonneet pk-yrityksille kehittämispalveluja myöntämällä tukea analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalvelujen hankkimiseen kilpailutetuilta palveluntuottajilta. ELY-keskuksen tuki palvelun hankintaan on ollut jopa 80 prosenttia. Palvelujen avulla yritykset ovat voineet kehittää toimintaansa kohtuullisin kustannuksin helposti ja nopeasti.

Palveluja ovat käyttäneet erityisesti mikro- ja pienyritykset, esimerkiksi kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseen, laajojen kehittämis- ja investointihankkeiden valmisteluun ja omistajanvaihdosten valmisteluun.

Vuonna 2022 ELY-keskukset myönsivät kehittämispalveluja 3 800 yritykselle 17,6 miljoonalla eurolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa antavat:


Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen tuotepäällikkö Riikka Huhtanen-Pitkänen, p. 0295 029 123, riikka.huhtanen-pitkanen(at)ely-keskus.fi


Koulutus-palvelun tuotepäällikkö Jonna Moilanen, p. 029 502 4167, jonna.moilanen(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

L&T Teollisuuspalvelut Oy:n Porin Peittoossa sijaitsevan Kipsikorven materiaalinkäsittelyalueen laajennushankkeen ympäristövaikutukset arvioitu - hanke on toteuttamiskelpoinen (Satakunta, Varsinais-Suomi)30.11.2023 08:28:12 EET | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut 29.11.2023 perustellun päätelmän L&T Teollisuuspalvelut Oy:n Porin Peittoossa sijaitsevan materiaalinkäsittely- ja loppusijoitusaluetta koskevasta ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta eli YVA-selostuksesta.

Kristiinankaupunki-Nokia -välisen voimajohtohankkeen YVA-selostukseen edellytetään täydennystä (Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Satakunta ja Pirkanmaa)27.11.2023 10:41:00 EET | Tiedote

Ympäristövaikutusten arviointiselostusta eli YVA-selostusta on täydennettävä ennen perustellun päätelmän antamista etenkin hankkeen luontovaikutusten arvioinnin ja Natura-arviointien osalta. Muut täydennystarpeet liittyvät mm. pohjavesialueiden lähtötietoihin. Täydennetty arviointiselostus kuulutetaan ja asetetaan nähtäville uudestaan.

MKB-dokumentet för kraftledningsprojektet mellan Kristinestad och Nokia kräver komplettering (Södra Österbotten, Österbotten, Satakunta och Birkaland)27.11.2023 10:12:53 EET | Tiedote

Miljökonsekvensbedömningen det vill säga MKB-dokumentet måste kompletteras innan en motiverad slutsats ges, särskilt för projektets bedömning av konsekvenserna för naturen och Naturabedömningarna. De övriga kompletteringsbehoven gäller bland annat utgångsdata för grundvattenområdena. Det kompletterade MKB-dokumentet kungörs och läggs fram till påseende på nytt.

Alemman maantieverkon kunnostustarve kasvaa 15 miljoonalla eurolla raakapuu- ja tuulivoimakuljetusten lisääntyessä27.11.2023 08:00:25 EET | Tiedote

Alemman maantieverkon kunnostustarve kasvaa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa seuraavien 10 vuoden aikana yhteensä 15 miljoonalla eurolla raakapuu- ja tuulivoimakuljetusten lisääntymisen myötä. Lisäksi kuljetusten kannalta kriittisimpien painorajoitettujen siltojen uusimisen kustannukset ovat noin 6 miljoonaa euroa. Kustannukset kasvavat noin 8 % alemman maantieverkon nykyiseen, noin 170 miljoonan euron korjausvelkaan verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme