ELY-keskukset

Hallitusohjelman mukaan ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan

Jaa
Tämän hetken tiedon mukaan kehittämispalveluja voi vielä hakea normaaliin tapaan tämän syksyn ajan.

ELY-keskuksille on tullut runsaasti kyselyitä kehittämispalvelujen hakemisesta ja päätöksenteosta.

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmaan on kirjattu, että ELY-keskusten pk-yrityksille myöntämät yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta. ELY-keskuksilla ei ole vielä tarkkaa tietoa lakkautuksen käytännön toimenpiteistä ja tarkasta aikatauluista. ELY-keskukset tiedottavat lakkautuksen etenemisestä sitä mukaa, kun varmaa tietoa saadaan. Tämän hetken tiedon mukaan kehittämispalveluja voi vielä hakea normaaliin tapaan tämän syksyn ajan.

Palvelujen hakeminen on helppoa, ja ELY-keskukset käsittelevät hakemukset noin kahdessa viikossa. Tänä vuonna myönnettyjä palveluita voi toteuttaa vielä alkuvuoden 2024 aikana. Palvelun hakemisessa yrityksiä neuvoo pk-yritysten rahoitusneuvonta numerossa 0295 024 800 ja sähköpostilla pkrahoitusneuvonta@ely-keskus.fi.

ELY-keskukset ovat tarjonneet pk-yrityksille kehittämispalveluja myöntämällä tukea analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalvelujen hankkimiseen kilpailutetuilta palveluntuottajilta. ELY-keskuksen tuki palvelun hankintaan on ollut jopa 80 prosenttia. Palvelujen avulla yritykset ovat voineet kehittää toimintaansa kohtuullisin kustannuksin helposti ja nopeasti.

Palveluja ovat käyttäneet erityisesti mikro- ja pienyritykset, esimerkiksi kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseen, laajojen kehittämis- ja investointihankkeiden valmisteluun ja omistajanvaihdosten valmisteluun.

Vuonna 2022 ELY-keskukset myönsivät kehittämispalveluja 3 800 yritykselle 17,6 miljoonalla eurolla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa antavat:


Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen tuotepäällikkö Riikka Huhtanen-Pitkänen, p. 0295 029 123, riikka.huhtanen-pitkanen(at)ely-keskus.fi


Koulutus-palvelun tuotepäällikkö Jonna Moilanen, p. 029 502 4167, jonna.moilanen(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Ansökningarna om utvecklingstjänster för företag upphör22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

NTM-centralernas Utvecklingstjänster för företag läggs ned i början av 2024 i enlighet med regeringsprogrammet. Ansökningstiden för Analys- och Konsulteringstjänster går ut i alla landskap senast 30.11.2023. I landskapen Västra och Södra Finland upphör dock anslagen redan tidigare. Minst anslag finns till förfogande i Västra Finland, där man inte längre rekommenderar att lämna in nya ansökningar. Ansökningarna behandlas i den ordning de inkommit och tjänsterna beviljas så länge det finns anslag. Under hösten inleds ännu nya utbildningar.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelujen haut päättyvät22.9.2023 12:32:52 EEST | Tiedote

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut lakkautetaan vuoden 2024 alusta hallitusohjelman mukaisesti. Analyysi- ja Konsultointi-palvelujen haku päättyy kaikissa maakunnissa viimeistään 30.11.2023. Länsi- ja Etelä-Suomen maakunnissa määrärahat kuitenkin loppuvat jo aiemmin. Vähiten määrärahaa on käytettävissä Länsi-Suomessa, jossa uusien hakemusten jättämistä ei enää suositella. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja palveluja myönnetään niin kauan kuin määrärahoja riittää. Syksyn aikana on käynnistymässä vielä uusia koulutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme