Valtio laski liikkeeseen uuden 5-vuotisen viitelainan

Jaa

Valtio laski liikkeeseen uuden kolmen miljardin euron viitelainan, joka erääntyy 15.4.2029. Lainan tarjouskirja kasvoi liikkeeseenlaskussa yli 11 miljardiin euroon ja sisälsi tarjouksia yli 80 sijoittajalta.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta.
Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta.

Laina hinnoiteltiin 20 tuottopistettä alle euroswap-käyrän.

Apulaisjohtaja Anu Sammallahden mukaan sijoittajat olivat kiinnostuneita lainasta. ”Liikkeeseenlaskuun osallistuneiden sijoittajien lukumäärä oli suurempi kuin viime vuonna vastaavan pituisessa lainassa”, hän sanoi. ”Myös tämän vuoden syndikoiduissa liikkeeseenlaskuissa nähty keskuspankkisijoittajien osuuksien kasvu jatkui.”

Liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä toimivat Barclays, BofA Securities, Danske Bank, Deutsche Bank ja J.P. Morgan. Myyntiryhmään kuuluivat lisäksi muut päämarkkinatakaajat.

Liikkeeseenlaskun tiedot:

Koko: 3 miljardia euroa
Liikkeeseenlaskupäivä: 23.8.2023
Arvopäivä: 30.8.2023
Eräpäivä: 15.4.2029
Kuponkikorko: 2,875 %
Hinta: 99,417
Tuotto: 2,991 %
ISIN-koodi: FI4000557525

Lainan sijoittajapohja ja sijoittajien alueellinen jakauma on julkaistu osoitteessa valtionvelka.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta, kassavarojen sijoittamisesta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Lue lisää työstämme: valtionvelka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme