Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 23.8.2023

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta antoi kokouksessaan lausunnon Vallipuiston päiväkodin korvaavan uudisrakennuksen 7.8.2023 päivätystä hankesuunnitelmasta. Lisäksi kokouksessa käsiteltiin vuodelta 2023 talousarvion ja strategian osavuosikatsauksia suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön, suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön sekä suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön osalta.

Vallipuiston päiväkodin on tarkoitus siirtyä väistöön Leppävaaran siirtokelpoiseen päiväkotiin uudisrakennuksen valmistumiseen asti. Hankesuunnitelman aikataulun mukaan Vallipuiston uudisrakennuksen käyttöönotto on elokuussa 2027.

Hankkeen arvioitu kustannus on 6,48 M€, 51 429 €/varhaiskasvatuspaikka.

Kasvun ja oppimisen lautakunta totesi lausuntonaan hankesuunnitelmasta, että hankesuunnitelmassa otetaan huomioon näkemys hyvästä varhaiskasvatusympäristöstä. Lautakunta edellyttää, että Espoon päiväkotien suunnitteluohjeet ja 6-ryhmäisen päiväkodin mallitilaohjelma ohjaavat suunnittelua.

Vallipuiston korvaava päiväkoti on tarkoitus rakentaa varhaiskasvatuksen Leppävaaran palvelualueelle. Samalla tontilla sijaitsee nykyinen 1980-luvun alkupuolella valmistunut Vallipuiston päiväkoti. Vallipuiston nykyinen yksikerroksinen päiväkotirakennus on 6-ryhmäinen ja rakenteellinen varhaiskasvatuspaikkojen määrä on noin 100. Korvaava kaksikerroksinen uudisrakennus on tarkoitus toteuttaa 6-ryhmäisenä ja sen rakenteellinen varhaiskasvatuspaikkojen määrä on 126. Isommalle päiväkotirakennukselle ei ole tontilla tilaa, eikä tonttia ole kaavamuutoksella mahdollista laajentaa.

Päiväkodin leikkipiha on peruskorjattu hiljattain, mutta leikkivälineitä ja istutuksia joudutaan kuitenkin uusimaan ainakin osittain.

Varhaiskasvatusikäisten lasten määrän ja varhaiskasvatuksen osallistumisasteen nousun perusteella varhaiskasvatuksessa olevien lasten määrä itäisen Leppävaaran alueella nousee väestöennusteiden mukaan 316 lapsella vuoteen 2026 mennessä.

Lopuksi kokouksessa käsiteltiin vuodelta 2023 talousarvion ja strategian osavuosikatsauksia suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön, suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön sekä suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön osalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika@marikaraf.fi
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme