Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Elinkeinoelämän Suurlähettiläspalkinnot Markku Keinäselle ja Anu-Eerika Viljaselle sekä Yhdysvaltojen Team Finland -joukkueelle

Jaa
EK:n yrittäjät ovat palkinneet viidettä kertaa Suomen diplomaatteja, jotka ovat auttaneet suomalaisyrityksiä onnistumaan vaativilla vientimarkkinoilla. Suurlähettiläspalkinnon saavat Brysselissä toimiva EU-suurlähettiläs Markku Keinänen ja Saudi-Arabian suurlähettiläs Anu-Eerika Viljanen. Joukkuepalkinto myönnetään suurlähettiläs Mikko Hautalan johtamalle Yhdysvaltojen Team Finland -joukkueelle.

EK:n yrittäjät haluavat kiittää Suomen edustustojen ensiluokkaisia ammattilaisia kautta maailman. Kaikkia Suurlähettiläspalkinnon saajia yhdistää yrityslähtöinen ote ja aktiivinen dialogi elinkeinoelämän suuntaan, toteavat EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Pere (Pintos Oy) ja kansainvälistymis- ja uudistumisryhmän puheenjohtaja Bengt Westerholm (Beweship Oy).

”Suurlähettiläiden ja koko Team Finland -verkoston rooli pk-yritysten kumppanina korostuu entisestään, kun viennin pelikenttä vaikeutuu geopoliittisten jännitteiden kiristyessä ja maailmantalouden kasvuodotusten heikentyessä. Toisaalta pk-yrityksille avautuu nyt uusia mahdollisuuksia, kun globaalit asiakkaat hajauttavat toimitusketjuja ja hakevat uusia alihankkijoita länsimaista. Markkinoiden uusjaossa on tärkeää, että Suomi hyödyntää vastuullisuuteen ja vihreään siirtymään liittyvät kilpailuvaltit. Äkillisiin kriiseihin ja yllättäviin mahdollisuuksiin on kyettävä jatkossa reagoimaan entistä ketterämmin myös vienninedistämisen keinoin.”

Elinkeinoelämän Suurlähet­ti­läs­pal­kinnon saajat vuonna 2023

EU-suurlähettiläs Markku Keinänen ja hänen johtamansa EU-edustusto ovat yritysten arvostamia EU-vaikuttajia. Keinänen on koko uransa ajan edistänyt pk-yritysten toimintaedellytyksiä niin EU:n sisällä kuin kolmansien maiden kanssa ja toiminut pk-yrityksille elintärkeän vapaakaupan ja kauppasopimusten puolesta. Keinänen on elinkeinoelämän ja talouden ymmärtäjä. Yritykset arvostavat häntä helposti lähestyttävänä ja pragmaattisena kumppanina.

Saudi-Arabian suurlähettiläs Anu-Eerika Viljanen onottanut uudessa kohdemaassa menestyksekkäästi haltuun roolinsa yritysten kumppanina. Vaativalla markkina-alueella suurlähettilään merkitys korostuu entisestään. Viljanen on ollut yrityksille arvokas yhteistyökumppani niin mahdollisuuksien kartoittamisessa, riskien tunnistamisessa kuin maan erityispiirteiden ymmärtämisessä. Hän on auttanut yrityksiä pääsemään kiinni vihreän siirtymän, älykkään infran, koulutuksen ja terveyssektorin liiketoimintamahdollisuuksiin.

Yhdysvallat nousi vuonna 2022 historiallisesti Suomen kokonaisviennin ykkösmarkkinaksi. Suurlähettiläs Mikko Hautalan johtama Yhdysvaltain Team Finland -joukkue on ollut ratkaisevassa vaiheessa rakentamassa edellytyksiä sille, että Natoon liittynyt Suomi pystyy kääntämään uuden USA-potentiaalin kaupalliseksi menestykseksi. Team Finland -ammattilaiset ovat tehneet Hautalan johdolla vahvaa yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa, minkä yhtenä tärkeänä tuloksena Washingtoniin perustettiin uusi kaupallinen sillanpääasema teknologiayhteistyötä syventämään. Suomi on toiminut Yhdysvalloissa edelläkävijänä myös osavaltiokohtaisten kauppasuhteiden kehittämisessä.

Lisätiedot:
Johtaja Petri Vuorio, puh. 050 323 2979, petri.vuorio@ek.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu ToivonenTiedottaja

Yrittäjyys, elinkeinopolitiikka
Energia, ilmasto, liikenne, ympäristö
EU-asiat, Brysselin toimisto
Kauppapolitiikka, kansainvälistyminen

Puh:040 821 2097satu.toivonen@ek.fi

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Eteläranta 10
00130 Helsinki

09 420 20https://ek.fi/

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Välitämme elinkeinoelämän yhteisiä viestejä ja ratkaisuehdotuksia politiikan päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän keskusliitto EK

KUTSU 4.10.: Digibarometri 2023 – mikä on yritysten, hallinnon ja kansalaisten digitalisaation taso?29.9.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Hyvä toimittaja / toimitus Vuosittain julkaistava Digibarometri analysoi ja vertaa digitalisaation hyödyntämistä eri maissa. Tervetuloa 4.10. klo 9 kuulemaan analyysia ja puheenvuoroja siitä, miten suomalaisyritykset, julkinen sektori ja kansalaiset pärjäävät digitalisaation kentällä sekä seuraamaan paneelikeskustelua. Ilmoittaudu webinaariin kuulemaan tuloksia tästä. Ystävällisin terveisin Teemu Lindfors EK:n viestintä p. 0400 284 764, teemu.lindfors@ek.fi ---- Digibarometri 2023 – mikä on yritysten, hallinnon ja kansalaisten digitalisaation taso? Aika: keskiviikko 4.10.2023 klo 9.00–10.25 Osallistuminen: Microsoft Teams Live -etäyhteyden kautta Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä Tervetuloa kuulemaan Digibarometrin tuloksia vuodelta 2023: Miten suomalaisyritykset, julkinen sektori ja kansalaiset pärjäävät kansainvälisessä vertailussa? Mikä selittää tulostamme? Millaisia johtopäätöksiä voidaan tehdä yritysten digi-intensiteetin merkityksestä liiketoiminnalle? Miten yritykset hyödyntävät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme