Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Vaihtuvat kontekstit aiheuttavat autismikirjon ihmisille vaikeuksia

Jaa

Miksi autismikirjon ihmiset toimivat niin kuin toimivat? Belgialaisen Peter Vermeulenin moderni klassikko Autismi ja kontekstisokeus avaa selkeästi ja viihdyttävästi autismikirjon ihmisten tapaa katsoa maailmaa. Aula & Co julkaisee kirjan suomeksi ensimmäistä kertaa e-kirjana.

Mitä tarkoittaa, kun ihminen nostaa käden ilmaan? Toteat varmaan, että riippuu kontekstista. Käden nostaminen voi tarkoittaa puheenvuoron pyytämistä luokassa, tervehtimistä tai silmien varjostamista aurinkoisella kelillä. Suurin osa meistä osaa luovia merkitysten viidakossa tulkitsemalla konteksteja. Tapa on niin automaattinen ja ilmeinen, ettemme usein edes pysähdy ajattelemaan, miten helppoa se on.

Autismikirjon ihmisille erilaiset ympäristöt ja vaihtuvat kontekstit tuottavat kuitenkin vaikeuksia. He eivät välttämättä osaa heti sanoa, miksi toinen ihminen on nostanut kätensä, koska he eivät osaa lukea tilanteen kontekstia. Tietokirjailija ja kouluttaja Peter Vermeulen kutsuu tätä kontekstisokeudeksi.

Vermeulenin kirja Autismi ja kontekstisokeus käy läpi konkreettisten esimerkkien avulla, miten kontekstisokeus näkyy autismikirjon ihmisten arjessa ja elämässä.
Peter Vermeulen on belgialainen kouluttaja ja tietokirjailija, joka on vieraillut myös suomessa. Autismi ja kontekstisokeus on hänen tunnetuin teoksensa, jonka Aula & Co julkaisee e-kirjana. Kirjan on suomentanut Veera Halonen.

Kirjan tiedot:
Peter Vermeulen
Autismi ja kontekstisokeus
Suomentanut Veera Halonen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Palkittu dekkaristi Tove Alsterdal sijoittaa dekkarinsa "Ruotsin vuonoille" Ådaleniin13.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Lasiavain-palkittu kirjailija Tove Alsterdal on Ruotsin suosituimpia dekkaristeja. Alsterdalin uuden dekkarisarjan suurin tenho on siinä, että hän sijoittaa kirjojensa tapahtumat "Ruotsin takamaille" Ådaleniin, joka sijaitsee Vaasaa vastapäätä ja on tunnettu paitsi suoraan merestä nousevista vuorista myös synkeistä lähihistorian tapahtumista. Uusin teos Syväsatama perustuu tällaiseen tapahtumaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme