Keski-Suomen ELY-keskus

Köhniön sillalla lasketaan jälleen alikulkukorkeutta

Jaa
Koko kesän perusparannuksen alla olleella Köhniön risteyssillalla (VT 18 Jyväskylä-Keuruu) alikulkukorkeutta rajoitetaan jälleen 3,5 metriin maanantaista 28.8.2023 alkaen. Korkeiden ajoneuvojen kuljettajien täytyy ottaa tämä huomioon. Nyt käynnistyvä työvaihe kestää syyskuun puoliväliin saakka.
Köhniön risteyssilta, jonka alitse kulkee vt 18. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Köhniön risteyssilta, jonka alitse kulkee vt 18. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Kohde sijaitsee Vesangantiellä Jyväskylän Köhniössä. Sillan alta kulkee valtatie 18. Valtatiellä on käytössä yksi kaista ja liikennettä ohjataan liikennevalojen avulla. Alikulkukorkeutta ei ole tarvinnut rajoittaa muutamaan viikkoon, mutta töiden edistyessä seuraavaan vaiheeseen rajoitus otetaan jälleen käyttöön. Nyt aloitettu työvaihe kestää syyskuun puoliväliin saakka.

­– Tielle molemmin puolin siltaa asetetaan mittaportit, jotka kertovat autoilijoille sen, mahtuuko ajoneuvolla sillan ali. Korkeiden ajoneuvojen kuljettajien täytyy ottaa tämä huomioon ja olla tietoisia kuormansa korkeudesta. Aiemmin kesällä sattui vaaratilanteita, kun useampi raskas ajoneuvo kaikista varoituksista huolimatta törmäsi muottirakenteisiin, projektipäällikkö Teemu Saastamoinen ELY-keskuksesta varoittaa.

Työmaan liikennejärjestelyjä laajennetaan

Edellä mainittujen vaaratilanteiden takia työmaan liikennejärjestelyjä laajennetaan. Mittaporttien lisäksi molemmille puolille siltaa tehdään saarekkeet herättämään autoilijoiden huomiota poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin.

– Nyrkkisääntönä tulee pitää sitä, että jos on vähänkin epävarmuutta ajoneuvon mahtumisesta alle 3,5 metrin korkeuteen, sillan alitus tulee kiertää ramppien kautta, Saastamoinen neuvoo.

Alustavan korjausaikataulun mukaan koko työ on valmis lokakuussa 2023.

Köhniön siltojen korjaus on osa etukäteen suunniteltua siltojenkorjausohjelmaa. Lisätietoa keskisuomalaisista silloista ja muun muassa niiden korjaustarpeista löytyy Keski-Suomen ELY-keskuksen vuosittain päivittämästä Tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Teemu Saastamoinen
p. 0295 026 761
Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Köhniön risteyssilta, jonka alitse kulkee vt 18. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Köhniön risteyssilta, jonka alitse kulkee vt 18. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme