Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mannerheimintien peruskorjauksen valmistelevat työt alkavat Kisahallin ympäristössä

Jaa
Työt alkavat Paavo Nurmen tiellä Mäntymäenkentän vieressä syyskuussa. Myöhemmin syksyllä valmistelevia töitä tehdään myös Toivonkadulla.

Mannerheimintien sivukaduilla aletaan valmistella peruskorjauksen toista vaihetta syksyllä 2023. Valmistelevat työt alkavat vesihuoltolinjojen uusimisilla. Samalla tehdään tarvittavat pinta– ja kaapelityöt.

Runeberginkadun ja Reijolankadun välisten sivukatujen vesihuolto ja muu kunnallistekniikka uusitaan ennen syksyllä 2024 käynnistyvää Mannerheimintien peruskorjauksen toista vaihetta.

Kulku kiinteistöihin säilyy, melua tiedossa

Sivukatujen valmistelevat työt eivät vaikuta liikenteeseen Mannerheimintiellä tai raitiovaunujen kulkuun. Sivukaduille tulee työn ajaksi poikkeuksia liikennejärjestelyihin. Niistä kerrotaan tarkemmin lähempänä.

Kulku kaikkiin kiinteistöihin säilyy töiden aikana, mutta kadunvarren pysäköintipaikkoja poistuu käytöstä. Sivukaduilla tehdään melua aiheuttavaa työtä, kuten mahdollisesti kallion louhintaa.

Mannerheimintien peruskorjauksen toinen vaihe alkaa syksyllä 2024

Sivukatujen kunnallistekniikan valmisteleva rakentaminen mahdollistaa pääkadun eli Mannerheimintien remontoimisen yhtäjaksoisesti ja tehokkaasti syksyllä 2024 alkavassa toisessa vaiheessa.

Mannerheimintien peruskorjaus valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuoteen 2025 mennessä.

Alustava aikataulu sivukaduilla:

  • Paavo Nurmen tie syyskuu – loppuvuosi 2023
  • Toivonkatu syksy – loppuvuosi 2023
  • Sallinkatu, Savilankatu, Ruusankatu – alkuvuoden ja kevään 2024 aikana
  • Muut sivukadut ja risteysalueet (mm. Eino Leinon katu, Humalistonkatu, Sibeliuksenkatu) - samaan aikaan kuin Mannerheimintietä peruskorjataan Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä (syksystä 2024 alkaen)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Peruskorjaus yleisesti:
Antti-Juhani Lehtinen
projektinjohtaja, projektirakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 8872
anttijuhani.lehtinen@hel.fi


Urakoitsija
Ville Piironen
Työmaapäällikkö
P. 050 572 2143
ville.piironen@vmsuomalainen.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme