Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan ennakkotiedote

Jaa
Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokous on tiistaina 29. elokuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa ikääntyneiden asumis- ja laitospalvelujen myöntämisen perusteita.

Ikääntyneille palveluja yhdenmukaisilla perusteilla

Lautakunnalle esitetään perusteet, joilla ikääntyneille tarjotaan yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen palvelutarpeen arvioinnin perusteella ympärivuorokautista hoivaa ja asumista. Esitetyt perusteet eivät muuta nykytilannetta eivätkä asiakasmaksuja.

Palvelun myöntämisen perusteet tuodaan lautakunnalle vahvistettavaksi, koska halutaan, että perusteet palveluille ovat avoimet, läpinäkyvät ja yhdenmukaiset.

Helsinki on kehittänyt määrätietoisesti ikääntyneiden palveluja vanhuspalvelulain, kaupunkistrategian ja kansallisten linjausten mukaisesti. Kotiin tuotavat palvelut ovat ensisijaisia iäkkäiden pitkäaikaisessa hoivassa ja huolenpidossa. Ympärivuorokautiset palvelut tulevat ajankohtaiseksi, kun ikääntynyt ei enää selviydy omassa kodissaan kotiin tuotavien palvelujen turvin.

Esitys on osa laajempaa ikääntyneiden palvelujen kehittämisen jatkumoa. Lautakunta on aikaisemmin vahvistanut kotihoidon ja kotihoidon tukipalvelujen myöntämisen perusteet.

Lisätietoa:

-        arviointipäällikkö Riina Lilja, riina.lilja@hel.fi, p. 09 310 42660

-        Ikääntyneiden asumis- ja laitospalvelujen myöntämisen perusteet

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote12.9.2023 18:06:05 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta piti kokouksen tiistaina 12. syyskuuta. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta jätti tässä kokouksessa yksimielisesti pöydälle talouden sopeuttamiseksi valmistellun vuosien 2023 - 2025 muutosohjelman sekä vuoden 2024 talousarvioesityksen. Lautakunta jatkaa näiden käsittelyä ylimääräisessä kokouksessa tiistaina 19. syyskuuta klo 8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme