Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhtenäistämisen vaihtoehdot on selvitetty

Jaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on selvitetty asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhtenäistämisen vaihtoehdot. Aluehallituksen on määrä päättää etenemisen suunnasta syyskuussa.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyi luovuttavilta organisaatioilta 36 eri asiakas- ja potilastietojärjestelmää tai järjestelmäversiota. Osa järjestelmistä on jo yhtenäistetty hyvinvointialueen käynnistämisen yhteydessä, mutta hyvinvointialueella on edelleen käytössä 11 erillistä järjestelmää. Tilanne on kokonaisuutena toiminnallisesti ja taloudellisesti epätyydyttävä, ja hyvinvointialueen asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhtenäistäminen on välttämätöntä.    

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti käynnistää selvityksen asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhtenäistämisen vaihtoehtojen vahvuuksista ja riskeistä. Selvitystyön tulosten perusteella on tunnistettu kaksi etenemisvaihtoehtoa:    

  1. nykyisin hyvinvointialueen sidosyksikköasemassa olevan Oy Apotti Ab:n järjestelmän tai uuden sidosyksikköhankinnan kautta käyttöön otettavan järjestelmän laajentaminen koko alueelle, tai  

  1. yhtenäisen järjestelmäkokonaisuuden hankkiminen kilpailutuksen kautta.   

Selvityksen perustan muodostavat avoimeen ilmoitukseen perustuva kattava markkinakartoitus sekä järjestelmävaihtoehtojen kustannusanalyysi ja toiminnallinen vertailu. Lisäksi hyvinvointialue toteutti koko henkilöstölleen laajan kyselyn nykyisten alueella käytössä olevien järjestelmien käytettävyydestä. Kyselyyn vastasi yli 2 200 hyvinvointialueen ammattilaista eli asiakas- ja potilastietojärjestelmien käyttäjää kaikista hyvinvointialueen palveluista.    

Selvityksen tuloksia on käsitelty aluehallituksen lisäksi tulevaisuus- ja kehittämislautakunnassa ja henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa. Selvitystyössä on ollut ohjaus- ja projektiryhmä. Ohjausryhmässä oli järjestelmien käyttäjien, palvelutuotannon johdon, tietohallinnon sekä henkilöstöjärjestöjen edustajat. Projektiryhmässä oli laaja edustus eri palvelualueilta, kehittämistehtävistä ja tietohallinnosta.   

Seuraavaksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tulevaisuus- ja kehittämislautakunnan on määrä antaa lausunto asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhtenäistämisestä selvitystyön pohjalta. Alustavana suunnitelmana on, että aluehallitus päättää etenemisestä 11.9.2023 kokouksessaan.    

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Förhandlingsresultat om Västra Nylands välfärdsområdes servicesstrategi2.10.2023 10:13:06 EEST | Tiedote

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté har i sina förhandlingar nått enighet om servicestrategin. I servicestrategin beslutar man om riktlinjerna för utvecklingen av servicen och verksamheten och om målen för förändringen av verksamheten. Målet är att ordna och utveckla servicen för invånarna på ett hållbart sätt. – Det är fint att man i förhandlingarna om servicestrategin lyckades nå ett brett politiskt samförstånd om principerna och riktlinjerna som styr ordnandet och utvecklingen av servicen i vårt välfärdsområde. Alla politiska grupper har godkänt förhandlingsresultatet, säger ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté Mervi Katainen (Saml), som ledde förhandlingarna. Västra Nylands välfärdsområdes första servicestrategi har utarbetats i samverkan med vår personal och med invånarna och de viktiga intressentgrupperna i området. – Välfärdsområdena befinner sig i en ekonomiskt utmanande situation. I servicestrategin söks lös

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme