Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Alternativen för förenhetligandet av klient- och patientdatasystemen har utretts

Jaa

Alternativen för förenhetligandet av klient- och patientdatasystemen har utretts i Västra Nylands välfärdsområde. Det är meningen att välfärdsområdesstyrelsen i september fattar ett beslut om vilken riktning man tar.

 Från de överlåtande organisationerna överfördes 36 olika klient- och patientdatasystem eller systemversioner till Västra Nylands välfärdsområde. En del av systemen har redan förenhetligats i samband med att välfärdsområdet inledde sin verksamhet, men i välfärdsområdet används fortfarande 11 separata system. Situationen som helhet är både funktionellt och ekonomiskt otillfredsställande, och det är nödvändigt att förenhetliga välfärdsområdets klient- och patientdatasystem.     

Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse beslutade inleda en utredning om styrkorna och riskerna som hänför sig till alternativen kring ett förenhetligande av klient- och patientdatasystemen. Utifrån resultaten av utredningsarbetet har man identifierat två alternativ som man kan gå vidare med:     

  1. att systemet som tillhandahålls av Oy Apotti Ab, som har en ställning som anknuten enhet till välfärdsområdet, eller ett nytt system som införs genom upphandling hos anknutna enheter, utvidgas till hela området, eller   

  1. att en enhetlig systemhelhet upphandlas genom konkurrensutsättning.    
     

Utredningen grundar sig på en omfattande marknadsundersökning med öppen anmälan samt en kostnadsanalys och en funktionell jämförelse av systemalternativen. Dessutom genomförde välfärdsområdet en omfattande enkät till hela sin personal om användbarheten av systemen som i nuläget används i området. Fler än 2 200 av välfärdsområdets experter, det vill säga användare av klient- och patientdatasystemen, från alla tjänster inom välfärdsområdet svarade på enkäten.     

Resultaten av utredningen har behandlats i välfärdsområdesstyrelsen, i framtids- och utvecklingsnämnden och med representanter för personalorganisationer. Utredningsarbetet har haft en styrgrupp och en projektgrupp. I styrgruppen ingick representanter för systemanvändarna, ledningen för serviceproduktionen, dataadministrationen och personalorganisationer. I projektgruppen ingick en omfattande representation från de olika serviceområdena, utvecklingsuppgifter och dataadministrationen.    

I nästa fas är det meningen att Västra Nylands välfärdsområdes framtids- och utvecklingsnämnd utifrån resultaten av utredningsarbetet ger ett utlåtande om förenhetligandet av klient- och patientdatasystemen. Enligt den preliminära planen fattar välfärdsområdesstyrelsen på sitt sammanträde den 11 september 2023 ett beslut om hur processen fortsätter. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen återremitterade upphandlingen av persontransporter för ny beredning18.9.2023 15:44:36 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade återremittera de strategiska principerna för upphandling av persontransporter för ny beredning. På sammanträdet framförde även ordförandena för äldrerådet, rådet för personer med funktionsnedsättning och ungdomsfullmäktige sina åsikter angående förslaget om upphandling av persontransporter i Västra Nylands välfärdsområde.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme