Vihreät - De Gröna

Vihreiden Virta ja Harjanne: Hallituksen politiikka syventää köyhyyttä, mutta velkaantuminen jatkuu

Jaa
Sofia Virran ja Atte Harjanteen mukaan tänään julkaistu budjettiesitys paljastaa, että valtiovarainministeri Riikka Purran johdolla leikata aiotaan kaikista heikoimmassa asemassa olevilta.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ihmettelevät, mihin valtiovarainministeri Riikka Purran huoli valtiontalouden velasta unohtui. Tänään julkaistussa budjettiesityksessä ei taiteta velkaantumista, mutta esitellään liuta erilaisia verohelpotuksia, jotka heikentävät julkista taloutta, mutta eivät vahvista taloutta ja kasvua. Vihreät ei pidä tällaista talouspolitiikkaa vastuullisena.

– VM:n budjettiesitys osoittaa, ettei se velanotosta pääseminen olekaan ihan niin helppo rasti kuin mitä kaikella möykällä on nykyisten hallituspuolueiden riveistä annettu ymmärtää. Ja sitten sitä vieläpä vaikeutetaan pöhköllä bensapopulismilla, Harjanne huomauttaa.

– Budjettiesityksestä näkyy, että hallituksella ei ole rohkeutta uudistaa taloutta tavalla, joka turvaisi kaikkein heikoimmista huolehtimisen myös tulevaisuudessa. Sen sijaan kevennetään fossiilisten verotusta ja leikataan samalla Suomen ja maailman köyhimmiltä. Tämän olisi voinut hoitaa reilumminkin, Sofia Virta ihmettelee.

Hallituksen kaavailemat leikkaukset osuvat koulutukseen, vammaisten palveluihin, köyhiin lapsiperheisiin sekä kaikkiin jo valmiiksi heikoimmassa asemassa oleviin.

Vihreiden tavoitteena on inhimillinen ja aidosti välittävä Suomi, joka uudistaa taloutta kestävästi.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme