Suomen Monikkoperheet ry

Historian ensimmäinen Monikkoteko-tunnustus myönnettiin

Jaa
Suomen Monikkoperheet ry myönsi historiansa ensimmäisen Monikkoteko-tunnustuksen Seinäjoella lauantaina 26.8.2023. Monikkoteko-kunniamaininta myönnetään henkilölle tai taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt kaksosten, kolmosten, nelosten ja heidän perheidensä tarpeiden huomioimista ja hyvinvointia.

Monikkoteosta palkittiin identtiset kaksoset Seppo Aho, Timo Aho, Jouni Suominen ja Jyrki Suominen. He tekivät aloitteen historian ensimmäisen aikuisten kaksosten, kolmosten ja nelosten tapaamisesta ja järjestivät tapahtuman Seinäjoella 26.8.2023. Tilaisuuteen olivat tervetulleita myös muut monikkoudesta kiinnostuneet.

”Monikkouden ydintä on usein vaikea hahmottaa, varsinkaan muiden kuin monikkosisarusten. Monikkous on meidän kaksosten, kolmosten ja nelosten herkkää ydintä, jota suojelemme eri tavoin”, kuvaa tilaisuuden järjestäjä Seppo Aho tapahtuman tiedotteessa.

Tilaisuus kokosi yhteen noin 35 henkeä (kaksosia, kaksosten puolisoita, monikkovanhempia, anoppeja, mummoja, kaksosten lapsia). Tilaisuus oli keskusteleva seminaari, jossa monikkosisarukset olivat itse keskiössä omassa asiassaan. Tilaisuuden luennoilla ja työpajoissa pohdittiin muun muassa kaksosuuteen liittyviä uskomuksia, kaksosten kasvatuksen erityispiirteitä, kaksosten keskinäisen vuorovaikutuksen tapoja ja kaksosuuden merkitystä työelämässä, kumppanuudessa ja vanhemmuudessa. Tapaamiselle toivottiin jatkoa tulevaisuudessakin.

- Suomen Monikkoperheet ry halusi osoittaa tukensa tälle tärkeälle aloitteelle myöntämällä järjestäjille Monikkoteko-kunniamaininnan tunnustuksena merkittävästä työstä. Tulevaisuudessa tarvitaan entistä enemmän kaksosten, kolmosten ja nelosten omaa toimintaa ja tämä tapahtuma oli merkittävä päänavaus tälle toiminnalle, Suomen Monikkoperheet ry:n toiminnanjohtaja Ulla Kumpula kertoo.

Ulla Kumpula ojensi Monikkoteko-kunniamaininnat Seinäjoen Kaksosuustapaamisessa.

Suomen Monikkoperheet ry myös kutsui aikuisten kaksosten edustajan asiantuntijajäseneksi hallitukseensa.

Kuvassa Timo Aho, Seppo Aho ja Jouni Suominen sekä Suomen Monikkoperheet ry:n toiminnanjohtaja Ulla Kumpula, joka on juuri luovuttanut Monikkoteko-kunniamaininnat Kaksosuustapaamisen järjestäjoukolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Monikkoperheet ry
Suomen Monikkoperheet ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

https://monikkoperheet.fi/

Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Järjestön päärahoittaja on Veikkaus. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 16 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet

Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 600-700 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Monikkoperheet ry

Suuri osa kotipalveluapua tarvitsevista monikkoperheistä tarvitsisi sitä pitkäkestoisemmin30.1.2023 11:31:55 EET | Tiedote

Monimuotoiset perheet -verkosto teetti syyskuussa 2022 valtakunnallisen kyselyn lapsiperheiden kotipalvelusta. Kyselyyn vastasi 664 alle 18-vuotiaan lapsen vanhempaa ympäri Suomea. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastasi konsulttiyhtiö Innolink. Monikkoperheitä oli 36 prosenttia kyselyyn vastaajista. Suurin osa palvelua saaneista monikkoperheistä koki sen vastanneet hyvin tarpeisiinsa. Kyselyn tulokset paljastivat kotipalvelusta kuitenkin myös monia kehittämisen kohteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme