Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista

Jaa

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Erikoisnäytöstä edeltävässä keskustelussa Kaija Saariahon läheiset yhteistyökumppanit kertovat säveltäjän kanssa työskentelystä omista lähtökohdistaan: sopraano Anu Komsi kertoo yhteistyöprosessista esimerkiksi hänen Saariaholta tilaamiensa Saarikoski-laulujen suhteen, nuoren polven säveltäjä Sebastian Hilli valottaa kahden sukupolven säveltäjän teosten vuoropuhelua Between-yhteisproduktion takana, säveltäjä Juha T. Koskinen puhuu hänen ja Saariahon välisestä kollegiaalisesta ajatustenvaihdosta ja vuorovaikutuksesta ja Kaija Saariahon leski Jean-Baptiste Barrière avaa kahden säveltäjän perheen laaja-alaista ammatillista yhteistyötä. Useita Saariahon näyttämöteosten produktioita Suomessa viime vuosina tuottaneen Teatro Productionsin toimitusjohtaja ja tuottaja Kaisa Näreranta moderoi keskustelua, joka käydään englanniksi.


Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -elokuva sai ensi-iltansa Finnkinon elokuvateattereissa perjantaina 25.8. kautta maan. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Riitta Rask ja tuottanut Teatro Productions. Elokuvan ensiesitys nähtiin DocPoint-festivaaleilla helmikuun 2023 alussa ja se voitti Tampereen elokuvajuhlilla maaliskuussa erikoispalkinnon.

Elokuva on esitetty myös Sodankylän Elokuvajuhlilla sekä Lontoossa Barbican-kulttuurikeskuksessa BBC Symphony Orchestran Total Immersion – Kaija Saariahon musiikki -tapahtumassa toukokuussa, Mäntyharjulla Ilokuvafestivaalilla sekä Tammisaaren musiikkipäivillä heinäkuussa. Helsingin Juhlaviikoilla elokuva esitettiin juuri erikoisnäytöksenä 21.8 ja seuraava kansainvälinen esitys nähdään Pariisissa La Finlande en 3 Films -festivaalilla Reflet Médicis -elokuvateatterissa 1.10.2023. 


Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös ja keskustelutilaisuus

Perjantai 1.9. Kinopalatsi 2, Kaisaniemenkatu 2, Helsinki


Klo 18.00 Kaija Saariahon säveltäjätyön monet ulottuvuudet -keskustelutilaisuus (sisältyy elokuvalipun hintaan)

Klo 19.00 Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös (tekstitetty englanniksi), liput 14,50 € € täältä.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Tuomo & Markus -voimaduon uusin Hearing Voices -single ottaa kantaa mielenterveysongelmiin toiveikkaasti kasvavan popkappaleen voimalla30.11.2023 14:38:20 EET | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama Tuomo & Markus -voimaduo julkaisee perjantaina 1.12. uuden singlen ja videon Hearing Voices. Kyseessä on uusi versio keväällä ilmestyneen, ylistetyn Game Changing -albumin päätösraidasta. Kokonaan E-Studiossa livenä soitettu ja kuvattu Tero Ahosen ohjaama video on katsottavissa ensinäytössä Soundin sivuilla tänään.

Salaliiton massiivinen tupla-albumi Portaat julki tänään – levyä juhlitaan julkaisukeikalla Turun Dynamossa3.11.2023 10:15:23 EET | Tiedote

Salaliiton neljäs levy Portaat julkaistiin tänään perjantaina 3. marraskuuta suoratoistoissa ja tuplavinyylinä. Bändin uusi, kuvia kumartamaton albumi sisältää aiempiin levyihin verrattuna enemmän ääripäitä: hiljainen ja herkkä sointi saa rinnalleen entistäkin määrätietoisemman ja raskaamman äänimaailman, joka on kuitenkin läpeensä täynnä inhimillistä musiikin ja ystävyyden parantavaa voimaa. Levy esittelee myös Salaliiton uudistuneen kokoonpanon, jossa rumpalina toimii muun muassa The Curea The Kurre -nimellä suomeksi versioinut multi-instrumentalisti Tommi Rantamäki.

Salaliiton tulevan Portaat-albumin uusi single ja video Tärkeä ihminen ilmestyy perjantaina 13.10. – videon ensinäyttö nyt Soundissa12.10.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Perjantaina suoratoistopalveluissa julkaistava Tärkeä ihminen on Salaliiton marraskuussa ilmestyvän Portaat-tuplalevyn toinen single. Biisissä Salaliiton melankoliset laulumelodiat, kitaroiden kuulas vuoropuhelu ja rumpujen ja basson tukeva liitto soivat bändille ominaisella harmonialla. Kappale soljuu The Curen ja The Smithsin hengessä ja rakastumista ja rakastettua kuvaava teksti avaavat kuulijalle oven Salaliiton omalakiseen maailmaan. Tärkeä ihminen on jo tänään kuultavissa ja nähtävissä uuden videon kera Soundin sivuilla.

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme