Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade att en servicesedel för läkarbesök införs på hälsostationerna

Jaa

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade införa en servicesedel på hälsostationerna som ett sätt som möjliggör läkarbesök för klienter under hösten 2023. Värdet och maximipriset på servicesedeln justeras med jämna mellanrum för att säkerställa tillgången till och kvaliteten på tjänsterna samt för att följa upp kostnadseffektiviteten.

Med servicesedeln vill man främja valfriheten inom social- och hälsovårdstjänsterna för invånarna i Västra Nyland och förbättra tillgången till läkarvård. För läkarserviceverksamhet som genomförs med servicesedeln har 800 000 euro reserverats år 2023.  

Man beräknar att verksamhetsmodellen med servicesedlar för läkarbesök införs i oktober. Beviljandet av en servicesedel grundar sig alltid på en bedömning av vårdbehovet, som görs klientspecifikt inom välfärdsområdets tjänster. Klientens självriskandel för servicesedeln för läkarbesök är 30 euro, om klienten inte omfattas av en betalningsbefrielse. Det är frivilligt för klienten att använda en servicesedel.    

Föredragningslistans övriga beslutsärenden godkändes i enlighet med förslagen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Förhandlingsresultat om Västra Nylands välfärdsområdes servicesstrategi2.10.2023 10:13:06 EEST | Tiedote

Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté har i sina förhandlingar nått enighet om servicestrategin. I servicestrategin beslutar man om riktlinjerna för utvecklingen av servicen och verksamheten och om målen för förändringen av verksamheten. Målet är att ordna och utveckla servicen för invånarna på ett hållbart sätt. – Det är fint att man i förhandlingarna om servicestrategin lyckades nå ett brett politiskt samförstånd om principerna och riktlinjerna som styr ordnandet och utvecklingen av servicen i vårt välfärdsområde. Alla politiska grupper har godkänt förhandlingsresultatet, säger ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktiges förhandlingskommitté Mervi Katainen (Saml), som ledde förhandlingarna. Västra Nylands välfärdsområdes första servicestrategi har utarbetats i samverkan med vår personal och med invånarna och de viktiga intressentgrupperna i området. – Välfärdsområdena befinner sig i en ekonomiskt utmanande situation. I servicestrategin söks lös

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme