Suomen Pakkaustuottajat Oy

Suomen Pakkaustuottajat Oy ja Svensk Plaståtervinning Ab aloittavat muovipakkausten kierrätysyhteistyön

Jaa
Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) on solminut ruotsalaisen Svensk Plaståtervinning Ab:n (SPÅ) kanssa sopimuksen kuluttajien muovipakkausjätteen kierrätyksestä. Tavoitteena on pitkäaikainen yhteistyö, jolla edistetään muovijätteen tehokasta lajittelua ja korkeampaa kierrätysastetta.

SPÅ on 90 %:n markkinaosuudellaan Ruotsin johtava muovipakkausten kierrättäjä, jonka Site Zero -kierrätyslaitos Motalassa on lajissaan maailman suurin. Vastaavasti SPT kierrättää tänä vuonna noin 90 % Suomen kaikista tuottajavastuun alaisista pakkausjätteistä, ja noin 60 % kuluttajamuovipakkauksista. Nyt alkava yhteistyö vahvistaa entisestään SPT:n asemaa johtavana pakkauskierrätyksen edelläkävijänä.

SPT:n toimitusjohtaja Pekka Tommola on erittäin tyytyväinen sopimukseen: 

"Olemme iloisia voidessamme aloittaa ensi vuonna yhteistyön SPÅ:n kanssa. Sovimme kumppaneina hyvin yhteen, sillä molempien omistajia ovat tuottajavastuulliset yritykset, joita voimme yhdessä palvella entistäkin paremmin. SPÅ:n vahvuus kumppanina on moderni, tehokas ja hiilidioksidipäästötön lajittelu- ja kierrätyslaitos Site Zero, joka edistää Suomen muovinkierrätystavoitteiden saavuttamista", toteaa Tommola.

SPÅ:n toimitusjohtaja Mattias Philipsson vahvistaa, että Site Zeron kierrätyslaitoksen tavoitteena on markkinoiden korkein kierrätysaste. 

"Laitoksen 200 000 tonnin vuosikapasiteetin ansiosta pystymme lajittelemaan muovipakkaustyyppejä enemmän ja tehokkaammin kuin mikään muu markkinoilla oleva laitos. Lajittelemme ja kierrätämme erikseen 10–12 erilaista muovijaetta. Toimintamalli vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 30 % verrattuna vastaaviin kierrätyslaitoksiin, ja seuraavassa vaiheessa vuonna 2025 tavoitteena on laitoksen hiilineutraalius. Tehokkaalla kierrätyksellä pyrimme varmistamaan, että asiakkaamme tavoitteet täyttyvät parhaalla mahdollisella tavalla."

Lisätietoja:
Suomen Pakkaustuottajat Oy, Pekka Tommola: pekka.tommola@suomenpakkaustuottajat.fi

Svensk Plaståtervinning Ab, Mattias Philipsson: mattias.philipsson@svenskplastatervinning.se  

Suomen Pakkaustuottajat Oy (SPT) on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhteisö, joka vastaa kartonki-, lasi-, metalli-, muovi- ja puupakkausten kierrätyksestä Suomessa. SPT on pakkausten tuottajayhteisö Suomessa, joka palvelee asiakkainaan noin 4700 pakkausten tuottajaa kaikkien pakkausmateriaalien osalta. SPT:n arvioitu liikevaihto on 33 MEUR ja markkinaosuus noin 90 % (2023).

Svensk Plaståtervinning Ab (SPÅ) on voittoa tavoittelematon yritys, jonka omistajina ovat 8 500 ruotsalaista tuottajavastuullista yritystä. SPÅ:n liikevaihto on 1 mrd. SEK (2022) ja markkinaosuus noin 90 %. SPÅ:n Site Zeron vuosittainen käsittelykapasiteetti on 200 000 tonnia, joten se on maailman suurin muovin kierrätyslaitos. SPÅ on saanut Most Sustainable Swedish Company -palkinnon vuonna 2022. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkaustuottajat Oy
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

https://suomenpakkaustuottajat.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkaustuottajat Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme