Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Työllisyyspalveluiden siirtymistä valmistellaan vastuukuntamallilla

Jaa

Työllisyys- ja elinkeinopalvelujen järjestämisvastuu siirretään valtiolta kunnille 1.1.2025 alkaen.

Kaupunginhallitus päätti, että työllisyysaluetta lähdetään valmistelemaan vastuukuntamallilla. TE-palveluiden uudistuksen myötä valtiolta siirtyy kunnille vuoden 2025 alusta noin 100 erilaista TE-toimistojen, ELY-keskusten ja KEHA-keskuksen palvelua ja tehtävää. Rakenneuudistuksella on vaikutuksia lakisääteisiin viranomaistehtäviin, toimintaympäristöön, kumppanuuksiin ja palveluihin. Näiden lisäksi uudistuksella on merkittäviä vaikutuksia kuntien talouteen ja sen ennakointiin.

Kevään 2023 aikana  Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi ja Vihti (EKKV) ovat valmistelleet mahdollista yhteistyötä yhteisestä työllisyysalueesta sopimiseksi. Kirkkonummi ja Vihti eivät hyväksyneet EKKV-kuntien yhteistä aiesopimusta vaan lähtevät valmistelemaan Kirkkonummi, Vihti ja Siuntio työllisyysaluetta. Espoo ja Kauniainen hyväksyivät aiesopimuksen ja jo laista tulleiden kriteerienkin mukaan nämä kaupungit muodostavat yhteisen työllisyysalueen. Valmistelua jatketaan vastuukuntamallilla, jonka mukaan työvoimaviranomaisena toimii vastuukunta.

Laajalahteen suunnitteilla olevan liikuntakeskuksen lainan takaus valtuuston käsittelyyn

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto myöntää kaupungin omavelkaisen takauksen RoGa Sport Oy:lle Laajalahteen rakennettavaa liikuntakeskusta varten otettavalle lainalle. RoGa Sport Oy  suunnittelee Rosegarden-nimisen yleishyödyllisen ja voittoa tavoittelemattoman tennis- ja padelpainotteisen liikuntakeskuksen rakentamista Espoon Laajalahteen, Turvesuonristin alueelle, siellä nykyisin sijaitsevan golfkentän läheisyyteen. Valtuusto hyväksyi Turvesuonristin asemakaavan muutoksen kokouksessaan 12.6.2023 ja muutos sai lainvoiman heinäkuussa 2023.

Myös muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme