Veikkaus Oy

Veikkauksen tammi-kesäkuun osavuosikatsaus: Veikkauksen tuotto kasvussa

Jaa

Veikkaus Oy:n rahapelien tuotto eli pelikate, 519,0 miljoonaa euroa, nousi tammi-kesäkuussa 0,6 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Vuoden ensimmäinen puolisko oli positiivinen erityisesti Veikkaus Oy:n digitaalisessa kanavassa. Toukokuussa kaikki Veikkauksen kuponkipelaaminen alkoi edellyttää tunnistautumista. Tunnistautumisen vaikutukset pelaamiseen ovat olleet odotusten mukaiset.

Veikkauksen tammi-kesäkuu 2023:

  • Veikkaus-konsernin varsinaiset tuotot olivat tammi-kesäkuussa 519,3 milj. euroa (+1,0 % verrattuna vuoden 2022 vastaavaan ajankohtaan). Liiketoiminnan varsinaisissa tuotoissa esitetään rahapelitoiminnan pelikate sekä muun liiketoiminnan liikevaihto.
  • Veikkaus-konsernin tulos oli 311,9 milj. euroa (-5,7 %) ja liikevoitto 310,2 milj. euroa (-6,2 %). Tuloksen lasku johtui konsernin kokonaiskulujen, erityisesti arpajaisveron ja kehityskulujen, kohoamisesta.
  • Emoyhtiö Veikkaus Oy:n tilikauden rahapelitoiminnan tuotto eli pelikate oli 519,0 milj. euroa (+0,6 %). Emoyhtiö Veikkaus Oy:n tammi-kesäkuun tulos oli 314,8 milj. euroa (-6,8 %) ja liikevoitto 313,2 (-7,2 %).
  • Rahapelitoiminnan pelikatteesta valtiolle tilitettävä arpajaisvero kasvoi 1,6 prosenttiyksikköä edellisvuoden 3,4 %:sta ja on kuluvana tilivuonna 5 %. Yhtiö maksoi tammi-kesäkuulta arpajaisveroa 25,9 milj. euroa, joka on 8,4 milj. euroa enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana.
  • Veikkaus Oy:n rahapelitoiminnan pelikatteesta 54 % tuli digitaalisesta kanavasta ja 46 % fyysisistä myyntipaikoista.
  • Tunnistautuneen pelaamisen osuus kaikesta Veikkaus Oy:n rahapelitoiminnasta oli tammi-kesäkuussa 87,3 % (+7,5 prosenttiyksikköä).

– Veikkauksen tammi-kesäkuun alkuvuoden tulos ja suoritus olivat odotusten mukaisia ja niihin voi olla kokonaisuudessaan tyytyväinen. Vuoden ensimmäinen puolisko oli positiivinen erityisesti Veikkauksen digitaalisessa kanavassa, Veikkauksen CFO Regina Sippel sanoo.

Rahapelitoiminnan pelikate kehittyi positiivisesti erityisesti nettikasinon (digitaaliset automaattipelit ja digitaaliset pöytäpelit) osalta, jonka tuottama pelikate oli 93,2 miljoonaa euroa (+9,4 %). Kasvu johtui etupäässä onnistuneista pelijulkaisuista.

Myös Eurojackpotin pelikate, 78,1 miljoonaa euroa, nousi edellisvuoteen verrattuna 20,8 prosenttia, mikä johtui kasvaneista arvontamääristä. Eurojackpotiin tuli toinen viikkoarvonta maaliskuussa 2022. Vastaavasti Loton pelikate, 64,8 miljoonaa euroa, laski 12,7 prosenttia. Laskuun vaikuttivat muun muassa Loton edellisvuoden vertailujaksoa matalammat pottitasot sekä viikkojaksotuksesta johtuva vähäisempi arvontojen määrä.

Vedonlyönnin pelikate, 61,3 miljoonaa euroa, pysyi tammi-kesäkuussa lähes viime vuoden tasolla (-1,5 %).

Kuponkipelit edellyttävät tunnistautumista

Veikkaus toteutti uuden myyntipäätteen käyttöönoton koko asiamiesverkostossaan helmi-huhtikuussa. Uuden myyntipäätteen myötä Veikkauksen kuponkipeleissä voitiin ottaa käyttöön tunnistautumisedellytys 15.5.2023 alkaen.

Tunnistautumisedellytys mahdollistaa pelihaittojen entistä tehokkaamman ennaltaehkäisyn, vahvistaa ikärajavalvontaa sekä rakentaa entistä turvallisempaa peliympäristöä. Peliestojen valikoima monipuolistui, kun myös kuponkipelien pelaamisen voi nyt estää peleittäin tai peliryhmittäin kaikissa myyntikanavissa.

Veikkaus valmistautui kevään aikana myös raaputusarpojen tunnistautumisedellytykseen, joka tulee voimaan vuoden 2024 alussa. Sen jälkeen kaikki Veikkauksen tarjoamat pelit ovat tunnistautumisen piirissä.  

Tytäryhtiö Fennica Gamingin näkymät lupaavat

Veikkauksen kansainvälistä yritystenvälistä liiketoimintaa harjoittavan tytäryhtiö Fennica Gaming Oy:n alkuvuosi sujui hyvin ja sen näkymät ovat lupaavat. Yhtiön liikevaihto moninkertaistui toisen toimintavuoden ensimmäisen puoliskon aikana ja tulos oli odotusten mukainen.

– Fennica Gamingin kansainvälisille yritysasiakkaille toimittamat nettiarvat ovat herättäneet kansainvälisesti suurta kiinnostusta. Veikkauksella kehitettyjä nettiarpoja on pelattavissa jo Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Latviassa ja Saksassa. Fennica Gamingin yritysasiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä muun muassa Veikkauksella kehitettyjen pelien laatuun sekä pelimoottorin ja -alustan moderniin teknologiaan ja luotettavuuteen, Fennica Gamingin toimitusjohtaja Timo Kiiskinen sanoo.

Veikkauksen tammi-kesäkuun osavuosikatsaus 2023

Lisätietoja:

CFO Regina Sippel ja Fennica Gamingin toimitusjohtaja Timo Kiiskinen, yhteydenotot Veikkauksen mediapalvelun kautta, p. 09 4370 7000.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000
ma-to: klo 8-21
pe: klo 8-24
la: klo 9-12 ja klo 20-22
su: klo 10-15


www.veikkaus.fi/yritys

Linkit

Me Veikkauksessa tuotamme peleillä iloa ja suojelemme sitä. Haluamme, että suomalaisten pelaaminen pysyy ilon puolella. Tässä työssä vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme. Haluamme olla pelialan edelläkävijä ja vastuullisen pelaajakokemuksen suunnannäyttäjä.

Hyvinvointi on meille sydämen asia. On tärkeää, että töihin on mukava tulla joka päivä. Meillä on monipuoliset ja laajat työsuhde-edut. Tarjoamme vaikuttavia työtehtäviä kehittyvässä työyhteisössä, jossa on iloinen tekemisen meininki.

Rakennamme yhdessä parempaa pelikenttää, ja tarjoamme kiinnostavia urapolkuja mm. tech-alan osaajille. Tutustu meihin veikkaus.fi/tyopaikat.

Tehdään työtä ‒ yhdessä ilon puolella.

VEIKKAUS
Aika vaikuttava pelifirma

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme