Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi

Jaa

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Huippukokouksen vieraiksi saapuvat mm. suositun Power Up Women -podcastin viihdeteollisuuden kymmenen vaikutusvaltaisimman naiseen joukkoon nostama Kirsten Schaffer, WIF Los Angelesin hallituksen puheenjohtaja, aiemmin mm. CBS Filmsiä johtanut Amy Baer sekä Oscar-palkittu intialainen elokuvatuottaja Guneet Monga.

– WIFTI Helsinki Summitista on muotoutumassa hämmentävän vahva yhdistelmä pohjoista ja etelää, itää ja länttä, tilaisuus jossa lähes vastakkaiset elokuvan ja television tekemisen todellisuudet kohtaavat. Siitä ei voi olla syntymättä jotain uutta, iloitsee huippukokouksen ohjelmiston WIFT Internationalin puolesta kuratoinut projektijohtaja Marjaana Mykkänen WIFT Finlandista.

Kokouksessa käsitellään tasa-arvoistumisen lisäksi myös vähemmistöjen asemaa ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien kasvua elokuva-, televisio- ja media-alalla sekä niiden myötä tapahtuvaa muutosta tarinoiden moninaisuudessa. Huippukokouksessa esitellään myös tekoälyn ja muiden digitaalisten työkalujen uhkia ja mahdollisuuksia tasa-arvotyössä, avataan pienempien elokuvamarkkinoiden kehittymistä ja etsitään keinoja kansainvälisen yhteistyön helpottamiseksi. 

Vaikka sukupuolten, aliedustettujen vähemmistöjen ja maanosien edustajien esiinmarssi valkokankaille kameroiden eteen ja taakse on jo viime vuosina tuonut alalle rikkaamman kirjon aiheita ja uusia yleisöjä, todellisuudessa yhdenvertaisuus on vielä kaukana. Keskimäärin vain kolmannes elokuvien keskeisissä tehtävissä toimivista on naisia. Vaikkapa huippusuositun Greta Gerwigin Barbie-elokuvan menestyksen varjoon jää helposti se, että Etelä-Kalifornian yliopiston (USC) tutkimuksen mukaan vuoden 2022 menestyneimmissä elokuvissa oli jokaista naisnäyttelijän puheroolia kohden enemmän kuin kaksi miesnäyttelijän puheroolia. 

Kokouksen koolle kutsuneeseen kansainväliseen Women in Film and Television International -organisaation kuuluu 40 jäsenyhdistystä kuudella mantereella ja 12 000 jäsentä ympäri maailman. Suomen jäsenyhdistys WIFT Finlandin toiminnanjohtajan Eeva-Sofia Anttosen mukaan elokuva- ja televisioalan syrjiviä rakenteita on purettava, jotta tosiasiallinen tasa-arvo toteutuisi. Anttosen mukaan se alkaa syrjinnän näkyväksi tekemisestä. Yksi konkreettinen väline tasa-arvon toteutumiseen on huippukokouksessa esiteltävä Suomen elokuvasäätiön rahoittama audiovisuaalisen alan digitaalinen tasa-arvotyökalu, jonka avulla on mahdollista laatia tuotantokohtainen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Kyse ei ole vain vapaaehtoisuudesta, vaan myös laki vaatii kaikkia työnantajia edistämään tasa-arvon toteutumista.

– MeToon jälkeinen elokuva-ala on parempi, mutta ei vieläkään tasa-arvoinen. On aika noudattaa lakia. Moni haluaa sanoa, että edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, mutta ei välttämättä tiedä, mitä konkreettisia tekoja sen eteen voi tehdä. Työkalu antaa neuvoja tähän ja auttaa tekojen todentamisessa, Anttonen kertoo.

Mitä elokuva- ja televisioalan tasa-arvon suhteen tällä hetkellä tapahtuu, mitä se mahdollisesti merkitsee tulevaisuudessa ja miten taistelu voitetaan? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia kansainvälisten huippuvieraiden esitysten ja työryhmien avulla WIFTI Helsinki Summit 2023:ssa.

Luvassa on kaiken vakavan asian keskellä vilkas ja hauska tapahtuma, ja ainutlaatuinen tilaisuus verkottua kansainvälisten vaikuttajien kanssa!

Ilmoittautuminen jatkuu 8.9. asti, mutta tilaa on rajoitetusti, ja se täyttyy nopeasti.

Katso koko ohjelma täältä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi WIFTI Helsinki Summitiin täällä

Lue lisää WIFT Finlandista esitteestämme.



Yhteystiedot:

marjaana.mykkanen@wift.fi

eeva-sofia.anttonen@wift.fi

wift@wift.fi

WIFT Finlandin kotisivut: wift.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Muun muassa Oscar-palkittu intialainen elokuvatuottaja Guneet Monga saapuu WIFTI Helsinki Summitiin keskustelemaan kollegojensa kanssa elokuva- ja televisioalan tasa-arvoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta.
Muun muassa Oscar-palkittu intialainen elokuvatuottaja Guneet Monga saapuu WIFTI Helsinki Summitiin keskustelemaan kollegojensa kanssa elokuva- ja televisioalan tasa-arvoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta.
Lataa
WIFT Finlandin projektijohtaja Marjaana Mykkänen on kuratoinut WIFTI Internationalille Helsinki Summit -huippukokouksen ohjelman.
WIFT Finlandin projektijohtaja Marjaana Mykkänen on kuratoinut WIFTI Internationalille Helsinki Summit -huippukokouksen ohjelman.
Lataa
50-vuotisjuhliaan viettävän WIF Los Angelesin hallituksen puheenjohtaja, aiemmin mm. CBS Filmsiä johtanut Amy Baer osallistuu myös WIFTI Helsinki Summitiin. WIF Los Angelesin syntymäpäiväjuhlat ovat osa Helsinki Summitin ohjelmaa.
50-vuotisjuhliaan viettävän WIF Los Angelesin hallituksen puheenjohtaja, aiemmin mm. CBS Filmsiä johtanut Amy Baer osallistuu myös WIFTI Helsinki Summitiin. WIF Los Angelesin syntymäpäiväjuhlat ovat osa Helsinki Summitin ohjelmaa.
Lataa
WIFTI Helsinki Summit 2023 -huippukokouksen yhteistyökumppanit.
WIFTI Helsinki Summit 2023 -huippukokouksen yhteistyökumppanit.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”18.8.2023 10:08:00 EEST | Tiedote

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

Konneveden Naisten viikko onnistui tavoitteissaan – kaikki konsertit lähes loppuunmyytyjä, odotettu kävijämäärä ylittyi reilusti27.7.2023 10:42:48 EEST | Tiedote

Konneveden kotiseutumuseolla 18.–23. heinäkuuta järjestetty Naisten viikko tarjosi viime viikolla upean kokonaisuuden kulttuuria, perinnettä ja ajankohtaisuutta. Saunalla, sisulla ja kolmella kalalla -otsikolla kulkenut, erilaisiin teemapäiviin jaettu tapahtuma päättyi Barokkiorkesteri FiBOn koko perheen piknikin puhdistavaan tunnelmaan, jossa paikalla olleen sanoin “Hento sade peitti onnellisten askeleet”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme