GRK Infra Oyj: Tiit Roben on valittu Viron tytäryhtiön GRK Eesti AS:n toimitusjohtajaksi

Jaa


GRK Infra Oyj:n hallitus on nimittänyt Viron tytäryhtiön, eli GRK Eesti AS:n toimitusjohtajaksi Tiit Robenin. Hän aloittaa tehtävässään 13.9.2023. Robenista tulee samalla myös GRK-konsernin johtoryhmän sekä GRK Eesti AS:n hallituksen jäsen.


Tiit Robenilla (MSc Civ.Eng.) on monipuolinen kokemus rakentamisen johto-, hallitus- ja konsulttitehtävistä. Roben on työskennellyt muun muassa AS Merko Ehituksen hallituksen puheenjohtajana sekä AS EGE Ehituksen ja AS Infortarin senior advisorina. Hän on ollut uransa aikana mukana useissa Viron merkittävimmissä rakennushankkeissa.

GRK Eesti AS:n nykyinen toimitusjohtaja Priit Paabo jää pois yhtiön palveluksesta 29. elokuuta 2023.

GRK-konsernin Viron tytäryhtiö on vakiinnuttanut asemansa Virossa merkittävänä infra-alan yrityksenä. GRK-konsernin liikevaihto vuonna 2022 nousi 450,5 miljoonaan euroon, josta Viron osuus oli 11 prosenttia, eli noin 50 miljoonaa euroa.

”GRK Eesti AS toimii kaikilla infrarakentamisen osa-alueilla Virossa, jossa yhtiöllä on käynnissä useita merkittäviä hankkeita. Tiit Robenilla on hyvät valmiudet ottaa vastaan Viron liiketoiminnan luotsaaminen. Tavoittelemme Virossa kannattavaa kasvua, ja näemme lähivuosien mahdollisuutena erityisesti maan merkittävät ratahankkeet”, GRK:n toimitusjohtaja Juha Toimela sanoo.

Virossa modernisoidaan parhaillaan maan rataverkostoa. Lisäksi Rail Baltican ensimmäiset hankkeet ovat käynnissä. Kyseessä on merkittävä liikennehanke, jossa EU:n tuella rakennetaan uusi ratayhteys Tallinnasta Baltian maiden läpi Puolaan.

”GRK on yksi johtavista infra-alan toimijoista Suomessa, mutta Viron liiketoiminnan merkitys GRK:lle kasvaa koko ajan. Virossa meillä on positiivinen tilanne uusien tilausten suhteen, sillä olemme voittaneet Virossa tämän kevään aikana kaksi merkittävää rataprojektia, joiden yhteisarvo on yli 100 miljoonaa euroa”, Toimela kertoo.

Helmikuussa GRK valittiin toteuttamaan ensimmäinen merkittävä askel Viron rautateiden sähköistämisessä Aegvidu–Tapa–Tartto-rataosuudella. Huhtikuussa Rail Baltic Estonia puolestaan valitsi GRK:n rakentamaan Tallinnassa sijaitsevaa uutta Ülemisten asema-aluetta sekä sen lähiympäristöä matkustajaterminaalia varten.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

GRK

GRK rakentaa väyliä, teitä, raiteita ja siltoja. GRK on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva rakennusalan konserni. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 450 miljoonaa euroa. Työllistämme noin 1 000 ammattilaista.

GRK-konserniin kuuluvat emoyhtiö GRK Infra Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt GRK Suomi Oy Suomessa, GRK Sverige AB Ruotsissa sekä GRK Eesti AS Virossa.

GRK:n ydinosaamiseen kuuluvat vaativien infrarakennushankkeiden toteutus, suurten hankkeiden projektinjohto sekä laaja-alainen radanrakennusosaaminen. Väylä-, taito- ympäristö- ja teollisuusrakentamisessa GRK tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta GRK Infra Oyj

GRK:n tulostiedote tammi-joulukuu 2022: Liikevaihto kasvoi, tilauskanta säilyi hyvällä tasolla ja tuloksessa saavutettiin torjuntavoitto6.3.2023 15:15:00 EET | Tiedote

Tammi-joulukuu 2022 lyhyesti: • Liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia 450,5 (430,6) miljoonaan euroon. • Oikaistu käyttökate oli 26,3 (34,0) miljoonaa euroa, eli 5,8 (7,9) prosenttia liikevaihdosta. • Käyttökate oli 24,4 (32,6) miljoonaa euroa, eli 5,4 (7,6) prosenttia liikevaihdosta. • Oikaistu liikevoitto oli 13,7 (22,6) miljoonaa euroa, eli 3,0 (5,3) prosenttia liikevaihdosta. • Liikevoitto oli 11,4 (20,7) miljoonaa euroa, eli 2,5 (4,8) prosenttia liikevaihdosta. • Omavaraisuusaste oli 41,9 (43,6) prosenttia. • Oman pääoman tuotto oli 9,0 (21,9) prosenttia. • Tilauskanta oli 381,0 (381,6) miljoonaa euroa. Keskeiset tapahtumat vuonna 2022: • GRK valittiin toteuttamaan useita merkittäviä hankkeita, kuten Lounais-Suomen radan ja turvalaitteiden kunnossapidon allianssiurakassa, Aurajoen ylittävän ratasillan uusimisen, Kouvola–Kotka–Hamina-rataosuuden neljä eri urakkaa sekä Hailuodon kiinteän maantieyhteyden. • GRK uudisti organisaatiotaan ja toimintamalliaan. Tavoitteena oli aiempaa selkeäm

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme