Viinilehti Oy

Viinilehti valitsi Vuoden valkoviinin 2023

Jaa

Viinilehden Vuoden valkoviini on chileläisen laatutuottajan monivivahteinen, puhdaspiirteinen ja aromikas luomuriesling. Toiseksi tuli ranskalainen leveän runsas ja paahteinen chardonnay. Pronssia sai uusiseelantilainen räjähtävän vivahteikas sauvignon blanc. Voittaja hurmasi tuomariston viehättävällä hedelmäisyydellään ja aromiensa syvyydellä.

Viinilehden Vuoden valkoviini 2023

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic 2022

VIÑA CONO SUR, DO VALLE DEL BÍO BÍO, VALLE DEL BÍO BÍO, CHILE, ALKO 578227

Tuomariston arvio: Nuoren viinin tuore ja puhdaspiirteisen eloisa tuoksu, josta voi erottaa vaaleaa persikkaa, persikankiveä, vihreää päärynää, limettiä, yrttisyyttä ja hentoa petrolisuutta. Kuivasta, tasapainoisesta, keskitäyteläisestä ja runsaan hedelmäisestä mausta löytyy tuoksun aromien lisäksi hunajamelonia, vaaleita ketokukkia ja kevyttä mineraalisuutta. Viini saa mukavasti pituutta ja jäntevyyttä tasapainoisesta hapokkuudesta. Pitkään maistuva, persikkainen ja kukkainen jälkivaikutelma nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus: Herkullinen ja monikäyttöinen viini selkeämakuisten kala- ja äyriäisruokien sekä hapokkaiden lisukkeiden seuraan.

Hinta-laatu: Löytö, erinomainen hinta-laatu

Hinta: 14,98 €

Viinilehden Vuoden valkoviini 2023 -kilpailun voittajakolmikko

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic 2022
VIÑA CONO SUR, DO VALLE DEL BÍO BÍO, VALLE DEL BÍO BÍO, CHILE, ALKO 578227

Morillon Blanc By Jeff Carrel 2022
JEFF CARREL, VIN DE FRANCE, RANSKA, ALKO 950905

Villa Maria Single Vineyard Seaspray Sauvignon Blanc 2021
VILLA MARIA ESTATE, MARLBOROUGH, UUSI-SEELANTI, ALKO 935036

Kaikkien kisassa mukana olleiden viinien arviot löytyvät Viinilehden nettisivulta: "Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailu on ratkennut!"

Yksittäiset pullokuvat kaikista voittajaviineistä löytyvät ja ovat ladattavissa Alkon nettisivuilta (tallentaessasi klikkaa kuvan päällä hiiren oikeanpuoleista näppäintä).

Arviot ja runsaasti muuta kiinnostavaa asiaa valkoviineistä löytyy uusimmasta, 6.9. ilmestyvästä Viinilehdestä. Se on luettavissa irtonumerona myös lehtiluukku.comin kautta.

Tuomariston kommentti kilpailusta:

Viinilehden Vuoden valkoviini -kilpailuun ilmoitetuista viineistä lähes puolet oli tehty suomalaisten suosikkilajikkeesta Rieslingistä.

Finaalipöydän viinit voitiin jakaa pääpiirteissään kolmeen tyylisuuntaan: hedelmäisen raikkaisiin ja puhdaspiirteisiin viineihin, räjähtävän aromaattisiin, napakoihin ja yrttisiin viineihin sekä eksoottisen hedelmäisiin ja leveän runsaisiin tammikypsytettyihin viineihin. Kaikki finaaliviinit edustivat laatua ja harmoniaa omissa tyylisuunnissaan. Kärkikolmikon valinnassa korostui poikkeuksellisen herkullisuuden lisäksi viinien autenttisuus ja jäljitettävyys.

Vuoden valkoviini on Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic 2022. Se hurmasi viehättävällä hedelmäisyydellään ja syvällä aromikkuudellaan. Harmonisesta viinistä löytyi tuoreesta vuosikerrastaan huolimatta monivivahteisia, elegantteja piirteitä. Hopeamitalisti Jeff Carrelin Morillon Blanc oli runsaiden valkoviinien selkeä ykkönen. Aromikkaiden viinien joukosta erottui pronssimitalisti Villa Maria Single Vineyard Seaspray Sauvignon Blanc 2021.

Näin valinta tehtiin:

Viinilehden Vuoden valkoviinin valintaa varten Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistoivat sokkona lähes 400 valkoviiniä, jotka maahantuojat olivat ilmoittaneet kilpailuun. Viinit saivat olla vakio- tai tilausvalikoimasta, ja ne saivat maksaa korkeintaan 30 euroa. Viinit maistettiin ja arvioitiin sokkona useassa esikarsintatastingissa, joiden perusteella loppukilpailun sokkomaistoon valittiin 39 viiniä. Voittajille ilmoitettiin valinnoista viikolla 33.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Viinilehti Oy
Melkonkatu 24
00210 HELSINKI

+358 50 538 8899
https://viinilehti.fi

Viinilehti on intohimoisen ja laatutietoisen kuluttajan media

Viinilehti on viininystävän ykkösmedia – vuoden ympäri täynnä tietoa, inspi­raatiota, uutuusarvioita ja vinkkejä. Mikään muu media ei sisällä yhtä paljon suomenkielistä viiniasiaa suomalaiselle kohderyhmälle räätälöitynä.

Viinilehti on paljon muutakin kuin perinteinen printtilehti. Suomen herkullisin mediaperhe tavoittaa viininrakastajat yhä paremmin myös digissä, somessa, applikaatiossa, tapahtumissa ja tastingeissa virtuaalisesti ja livenä ympäri vuoden.

VIINI, RUOKA & HYVÄ ELÄMÄ

Viinilehti

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viinilehti Oy

Viinilehti valitsi Vuoden roseeviinin 202318.4.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

Viinilehden vuotuinen roseeviinikilpailu on ratkennut. Viinilehden Vuoden roseeviini 2023 valittiin lähes sadan ehdokkaan joukosta. Valinta tehdään aina sokkomaistamalla. Kilpailussa jaettiin myös hopea- ja pronssipalkinto. Viinilehden Vuoden roseeviini on erittäin herkullinen ja poikkeuksellisen tasapainoinen pinot noir Saksan Pfalzista. Hopeamitalisti on hersyvän marjainen ja pirskahteleva portugalilainen. Pronssisijan nappasi saksalainen viini, jossa on tyylikkäitä marjaisia vivahteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme