Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorisoneuvoston vaalit ovat alkaneet

Jaa
Kuntalaki takaa nuorille mahdollisuuden päästä vaikuttamaan kotipaikkansa asioissa. Helsingin uusi nuorisoneuvosto valitaan tänä syksynä. Ehdolle voivat asettua kaikki 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset. Nuorisoneuvosto vaikuttaa kaupungin toimintaan ja tuo esiin nuorten näkökulmia päätettäviin asioihin.
Nuorisoneuvoston ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset. Kuva: Maarit Hohteri
Nuorisoneuvoston ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset. Kuva: Maarit Hohteri

Helsingin uusi nuorisoneuvosto valitaan tämän syksyn vaaleissa. Nuorisoneuvostoon voi asettua ehdolle 29.9. asti.

Nuorisoneuvoston vaalit koskevat tänä syksynä kaikkiaan yli 30.000 helsinkiläistä. Ehdokkaaksi voivat asettua ja äänioikeutettuja ovat kaikki 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset. Ehdolle asettuminen on helppoa, sen voi tehdä netissä. Äänestys on digitaalinen, ja nuoret äänestävät kouluissa tai Oodin äänestyspisteessä. Uuteen nuorisoneuvostoon valitaan 30 edustajaa toimikaudeksi 2024-2025.

Nuorisoneuvosto päättää itse, mitä asioita se haluaa edistää ja miten. Nuorisoneuvoston toiminta on monipuolista. Kokousten lisäksi nuoret tapaavat kaupungin päättäjiä, pormestareita ja lautakuntien jäseniä sekä osallistuvat projekteihin. On tärkeää, että nuoret keskustelevat päättäjien kanssa, kun tehdään päätöksiä juuri nuorten elämään liittyvistä kysymyksistä, kuten mielenterveyspalveluista tai vapaa-ajanviettopaikoista.

Nuorisoneuvoston vaalien äänestysaika on 6.-24.11. Vaalien tulos julkaistaan 7.12. nuorten gaalassa Tiivistämöllä Suvilahdessa, ja uusi nuorisoneuvosto aloittaa kautensa 1. tammikuuta 2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eveliina Laine, osallisuustoiminnan koordinaattori, Helsingin kaupunki
Puhelin: 040 709 2839
Sähköposti: eveliina.laine@hel.fi

Kuvat

Nuorisoneuvoston ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset. Kuva: Maarit Hohteri
Nuorisoneuvoston ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 2006-2010 syntyneet helsinkiläiset. Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

6 museon elämyskierros tarjoaa yllätyksellisiä kohtaamisia näyttelyjen keskellä torstaina 23. marraskuuta klo 17–2216.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

6 museon elämyskierros levittäytyy koko illaksi torstaina 23. marraskuuta Helsingin keskustan museoihin ja Helsingin Taidehalliin. Monitaiteelliset esitykset luovat yllätyksellisiä kohtaamisia ja tulkintoja näyttelyiden keskelle – luvassa on mm. sirkusta, runoutta ja elävää musiikkia. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Designmuseon, Hakasalmen huvilan, HAMin, Helsingin kaupunginmuseon, Helsingin Taidehallin sekä Suomen valokuvataiteen museon K1-näyttelytilan kanssa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Upplevelserundan på 6 museer bjuder på överraskande möten bland utställningarna på torsdagen 23 november kl. 17–2216.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Upplevelserundan på 6 museer äger rum på torsdagskvällen den 23 november 2023 i museerna i Helsingfors centrum och i Helsingfors konsthall. De mångsidiga konstnärliga framträdandena skapar oväntade möten och tolkningar mitt bland utställningarna, med löften om bland annat cirkus, poesi och levande musik. Museirundan genomförs i samarbete mellan Helsingfors stad och Designmuseet, Villa Hagasund, HAM, Helsingfors stadsmuseum, Helsingfors konsthall samt Finlands fotografiska museums utställningsutrymme K1. Det är fritt inträde till alla evenemang som ingår i rundan.

Helsingin museoiden ja kulttuurikeskusten joulu koostuu kymmenistä tapahtumista ympäri kaupunkia – luvassa konsertteja, joulumyyjäisiä ja lasten ohjelmaa14.11.2023 11:42:54 EET | Tiedote

Helsingin kulttuurikeskukset ja museot täyttyvät lähiviikkoina juhlakauden tapahtumista. Tarjolla on sekä perheen pienimmille että varttuneemmille kulttuurinystäville sopivaa ohjelmaa. Kulttuurikeskusten lavoille nousevat muun muassa Pepe Willberg ja lastenmusiikkiyhtye Mimmit. Kaupunginmuseossa vietetään puolestaan perinteikkäitä joulumyyjäisiä ja koko perheelle suunnattua Pikkuisten joulua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme