Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Yhteishaku alkaa – Diakin Oulun-kampuksella 55 aloituspaikkaa

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on käynnissä 4.–14. syyskuuta.

Diakissa on haussa yhteensä 340 aloituspaikkaa sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-koulutuksissa Helsingissä, Oulussa, Porissa ja verkkototeutuksena. Diakin Oulun-kampuksella on haussa mukana 55 aloituspaikkaa sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin. Haussa olevat koulutukset alkavat keväällä 2024. 

–  Elämme yhteiskunnallisesti haastavaa aikaa, johon liittyy epävarmuutta ja maailman polarisoitumista. Me diakilaiset puolustamme muista välittämistä sekä inhimillisesti arvokasta ja hyvää elämää. Maailma tarvitsee Diakista valmistuvien asiantuntijoiden arvopohjaa, sanoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä sekä valmiudet oman työn kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen. 

Sosionomi (AMK) 

 • Oulu (30 aloituspaikkaa, monimuotototeutus)
 • Pori (35, monimuotototeutus)
 • verkkototeutus, 45 aloituspaikkaa 

Sosionomi (AMK), diakoniatyö 

 • Helsinki (20, monimuotototeutus) 
 • Oulu (25, monimuotototeutus)
 • Pori (25, monimuotototeutus)

Sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö 

 • Helsinki (20, monimuotototeutus) 

Sosionomi (AMK), kirkon varhaiskasvatus

 • Helsinki (20, monimuotototeutus)

Sairaanhoitaja (AMK) 

 • Helsinki (35, monimuotototeutus) 

Sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajatutkinnon suorittaneille 

 • Helsinki (35, monimuotototeutus) 

Sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö 

 • Helsinki (20, monimuotototeutus) 

Terveydenhoitaja (AMK) 

 • Helsinki (30, monimuotototeutus)

Valintakokeet ja todistusvalinta 

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.  

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diakin AMK-valintakokeet järjestetään Diakin Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa. 

Lähihoitajataustaisille suunnattu sairaanhoitaja (AMK) -koulutus ei ole mukana AMK-valintakokeissa, vaan valintatapana on kaksiosainen valintakurssi. Lähihoitajataustaisille suunnatun sairaanhoitajakoulutuksen valintakurssista voi lukea lisää täältä.

Suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin lähihoitajataustaisille suunnatussa sairaanhoitaja (AMK) -koulutuksessa.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 18.10.2023. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 24.11.2023. 

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita 

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi
 

Lisätietoa 

Katso koulutustemme tiedot ja hakuohjeet hakijan sivuilta

Lue tai katso opiskelijoidemme tarinoita

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

HOP-hanke tuo hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä Pohjois-Pohjanmaalle19.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

HOP-hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä -hanke on käynnistynyt 1.5.2023. Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa ja Oulun ammattikorkeakoulun sekä Vaalan kunnan osatoteuttamassa HOP-hankkeessa vahvistetaan paikallista yhteistyötä ja edistetään heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme