Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Tampereen Satakunnankadun liikenneympyrän taideteoksesta kilpailu

Jaa
Satakunnankadun uuteen kiertoliittymään tai sen läheisyyteen toteutetaan taideteos teemalla ”Tekniikan ja teollisuuden Tampere”. Taideteoksen tekijää haetaan portfoliohaun kautta. Tampereen kaupunki ja tänä vuonna 130 vuotta täyttävä Tampereen Teknillinen Seura tilaavat teoksen yhdessä.
Satakunnankadun liikenneympyrän työmaa 29.8.2023. Kuva: Heini Orell
Satakunnankadun liikenneympyrän työmaa 29.8.2023. Kuva: Heini Orell

Tavoitteena on uuden teoksen kautta kehittää kaupunkikuvaa ja alueen identiteettiä sekä juhlistaa Tampereen Teknillistä Seuraa, joka osallistuu teoksen rahoitukseen. Teoksen paikka on merkityksellinen Tampereen Teknilliselle Seuralle, koska liikenneympyrän viereinen vuonna 1929 valmistunut Grand Hotel Tammer on seuran rakennuttama ja ollut alunperin seuran omistama.

Tampereen taidemuseo avaa kaikille Suomessa toimiville ammattikuvataiteilijoille portfoliohaun, johon ilmoittautuneiden joukosta valitaan kolme taiteilijaa tai taiteilijaryhmää suunnittelemaan tulevaa teosta. Päätöksen luonnosvaiheeseen valittavista taiteilijoista ja lopulta toteutettavasta teoksesta tekee hankkeeseen nimetty valintatyöryhmä. Taidekoordinaattorina hankkeessa toimii Frei Zimmer Oy.

Julkisen taideteoksen tulee huomioida arvokas kulttuuriympäristö sekä kiertoliittymän liikenteen turvallisuus. Uuden kiertoliittymän rakennustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuussa 2023, ja taideteoksen tulisi valmistua vuoden 2024 aikana.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taidekoordinaattori
Heini Orell
heini.orell@freizimmer.fi
044 971 5158
Frei Zimmer Oy

Kuvat

Satakunnankadun liikenneympyrän työmaa 29.8.2023. Kuva: Heini Orell
Satakunnankadun liikenneympyrän työmaa 29.8.2023. Kuva: Heini Orell
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo
Tampereen taidemuseo ja MuumimuseoTampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.

Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
puh. 041 730 3104
tampereentaidemuseo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Vuoden 2023 nuoren taiteilijan Eetu Huhtalan näyttely avautuu 17.6.2023 Tampereen taidemuseossa8.6.2023 11:33:11 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 nuoreksi taiteilijaksi valitun kuvanveistäjä Eetu Huhtalan näyttely a pillow fort & other soft things avautuu Tampereen taidemuseon ylemmissä kerroksissa lauantaina 17.6.2023. Näyttelystä ei järjestetä tiedotustilaisuutta, mutta taiteilija on tavattavissa 12.–16.6. taidemuseolla sopimuksen mukaan. Median edustajat ovat tervetulleita myös henkilökunnan kierrokselle perjantaina 16.6. klo 13.30, jolloin Eetu Huhtala kertoo taiteestaan. Ilmoittautuminen kierrokselle etukäteen os. heli.hakala@tampere.fi. Taidemuseon alimmassa kerroksessa avautuu samaan aikaan Backlight’23: Julmaa valoa – Cruel Radiance -näyttely, joka on osa kansainvälistä Backlight-valokuvafestivaalia.

BACKLIGHT’23 tuo kansainvälistä valokuvataidetta Tampereen taidemuseoon8.6.2023 11:13:41 EEST | Tiedote

Backlight’23-valokuvafestivaalin tämänvuotisen teeman Julmaa valoa / Cruel Radiance nimeä kantava näyttely avautuu Tampereen taidemuseossa lauantaina 17.6.2023. Näyttelystä ei järjestetä tiedotustilaisuutta, mutta taiteilijat Noelle Mason ja Anastasia Mityukova sekä kuraattorit Harri Pälviranta sekä Marko Karo ovat museolla haastateltavissa perjantaina 16.6. iltapäivällä sopimuksen mukaan. Median edustajat ovat tervetulleita myös henkilökunnan kierrokselle perjantaina 16.6. noin klo 14.30 alkaen. Ilmoittautuminen kierrokselle etukäteen os. heli.hakala@tampere.fi. Lauantaina 17.6. klo 15 samat taiteilijat ovat läsnä Artists talk -tilaisuudessa museolla. Backlight’23-näyttelyn kanssa samanaikaisesti museolla avautuu myös Vuoden 2023 nuoren taiteilijan Eetu Huhtalan näyttely a pillow fort & other soft things.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme