Nurmeksen Bomballe kaksi uutta ravintolaa. Lokakuussa avautuu Buolu Café & Ristorante, kesäkuussa 2024 Bistro Ohto.
Break Sokos Hotel Bomballe avautuu 2.10.2023 uusi artesaanipitsoja ja pasta-annoksia tarjoileva Buolu Café & Ristorante. Buolu on rennon syömisen paikka, jonne on helppo piipahtaa kylpyläkäynnin tai touhukkaan lomapäivän yhteydessä. Karjalankielinen sana Buolu tarkoittaa puolukkaa, ja vihjaa niin ravintolan luonnonläheiseen sijaintiin kuin paikallisiin raaka-aineisiin.

Uusi ravintola on osa Break Sokos Hotel Bomban käynnissä olevaa uudistusta, jonka seuraavassa vaiheessa, kesäkuussa 2024, avautuu hotellin uudissiipi. Uuteen hotelliosaan tulee 92 huoneen ohella pidemmän kaavan illallisiin sopiva Bistro Ohto, joka tarjoilee laadukkaan ruoan ohella ainutlaatuisen näkymän Pielisen järvimaisemaan.
Hotellin tiloissa aiemmin toiminut Trattoria Pielinen sulkeutuu 3.9.2023.
”Break Sokos Hotel Bomba ja koko Bomban karjalaiskylän alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi matkailukohteeksi, ja laadukas ruokaelämys on tärkeä osa matkan nautintoa. Tarjoamme jatkossa vierailijoille kolme erilaista ruoka- ja ravintolatunnelmaa – ja entistä houkuttelevammat palvelut myös paikallisille”, kertoo hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kehityksestä innostuneena.
Buolu on mutkattoman perheravintolan ja laadukkaan kahvilan yhdistelmä
Buolu Café & Ristoranten ruokalista koostuu pitsoista ja pasta-annoksista.
”Valmistamme Buolussa niin napolilaisia artesaanipitsoja, klassisia pitsoja kuin pannupitsaa. Artesaanipitsan taikina tehdään omassa keittiössä, nostatetaan 24 tuntia ja vaivataan sitten käsin muotoonsa. Valmis pitsa paistetaan aitoon napolilaiseen tapaan 450-asteisessa uunissa”, keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli kertoo.
”Artesaanipitsojen täytteisiin olemme halunneet tuoda vähän ekstraa Pielisen savumuikusta kandeerattuun sitruunankuoreen ja itsetehtyyn savupaprikahilloon. Klassisten pitsojen täytteinä taas on suomalaisten suosimia makuja, kuten kinkku-ananasta ja jauhelihaa”, jatkaa Brilli.
Buolun pastalistalta löytyy herkullisia spagetti-, ravioli- ja fagottiniannoksia. Ravintolan yhteydessä toimii kahvila, jonka valikoimiin kuuluun niin kahveja, paikallisia Rautavaaran Leipomon leivonnaisia kuin retkille ja lomapäiviin sopivia välipaloja.
Ravintola Bomban a la carte -listalle hyvää palautetta kesävierailta
Buolu Café & Ristoranten sekä tulevan Bistro Ohton ohella ruokaelämyksiä Bomballa tarjoilee Ravintola Bomba. Karjalaisen hirsitalon huomassa nautitaan kolmen ruokalajin menuita, joiden pääosaa näyttelevät paikalliset raaka-aineet. Tarjolla on myös viiden ruokalajin Valamo-menu viineineen.
”Siirryimme kuluneena kesänä Bomban talon iltaserviisissä a la carte -listaan. Se osoittautui hyväksi ja toivotuksi ratkaisuksi. Saimme asiakkailta erinomaista palautetta niin ruoan laadusta, viiniparituksista kuin uniikista tunnelmasta”, Brilli kertoo.
Ravintola Buolu Café & Ristorante, avautuu 2.10.2023. Tuulentie 10, Break Sokos Hotel Bomba, 75500 Nurmes.
Bistro Ohto, avautuu kesäkuussa 2024 Break Sokos Hotel Bomban uudisosaan.
Ravintola Bomba, Suojärvenkatu 1, Nurmes. Lounasbuffet, iltaisin a la carte -tarjoilu. Avoinna sesonkiaikoina joka päivä, muina aikoina viikonloppuisin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, sanna.tenhunen@sok.fi, puh. 050 301 0419
Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä. Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana.
Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi ravintoloineen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-ryhmälle uusi kumppani maksamisen palveluihin – yhteistyö Adyenin kanssa käynnistyy maksupäätteiden uudistuksella1.12.2023 08:00:00 EET | Tiedote
S-ryhmä kehittää lähivuosina maksamisen palveluitaan yhä sujuvammaksi kokonaisuudeksi. Yhteistyö Adyenin kanssa kattaa kaikki kaupparyhmän toimipaikat, verkkokaupat ja mobiilimaksamisen. Ensimmäisenä uudistetaan toimipaikkojen maksupäätteet vuosina 2024–2025.
Yli 4000 suomalaista paljasti tärkeimmän joulukoristeensa – kaksi selvästi ylitse muiden29.11.2023 07:20:00 EET | Tiedote
Prisman asiakasomistajilleen teettämässä laajassa kyselytutkimuksessa 4563 vastaajaa kertoi suosikkikoristeensa lisäksi myös muun muassa milloin joulukoristeet laitetaan esille ja milloin ne otetaan pois. Prisman myyntidatasta selviää, että perinteisiä joulupalloja haastaa tänä vuonna uusi koriste ja pienet pöytäkuuset ovat sesongin suuri hitti.
342 solpaneler, 18 geotermiska brunnar och 260 smarta hotellrum. Royal Hotel i Vasa moderniseras med fokus på energieffektivitet.28.11.2023 13:10:00 EET | Tiedote
Handelslaget KPO’s Original Sokos Hotel Royal i hjärtat av Vasa omvandlas som bäst till ett banbrytande hotell vad gäller energieffektivitet. Förändringen drivs med hjälp av innovativa tekniska lösningar skapade av lokala aktörer och egna energikällor bestående av bland annat bergvärme och solkraftverk. Hotellet kommer att förnyas och renoveras i etapper under 2023–2025. Hotellets 11 våningar höga torndel kommer att stå klar i februari 2024.
Tiedossa 342 aurinkopaneelia, 18 maalämpökaivoa ja 260 älykästä hotellihuonetta. Vaasan Royal-hotellia uudistetaan energiatehokkuus edellä.28.11.2023 13:10:00 EET | Tiedote
Vaasan keskustassa sijaitseva Osuuskauppa KPO:n hotelli Original Sokos Hotel Royal uudistuu parhaillaan energiatehokkuuden edelläkävijähotelliksi. Paikallisten yritysten luomat innovatiiviset teknologiaratkaisut ja omat energianlähteet kalliolämmöstä aurinkovoimalaan siivittävät muutokseen. Hotelli uudistetaan ja peruskorjataan vaiheittain vuosien 2023-2025 aikana. Helmikuussa 2024 valmistuu hotellin 11-kerroksinen torniosa.
Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa – S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään28.11.2023 08:30:00 EET | Tiedote
Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme