Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Yrittäjyyskasvatuksen tulevaisuustyöpaja yhdisti maakunnan toimijoita

Jaa
KOSEKin hallinnoima YES! Keski-Pohjanmaa -hanke järjesti tiistaina 29.8.2023 yhdessä maakunnan kehitysyhtiöiden Kaustisen seutukunnan ja YritysKannuksen sekä hankkeen ohjausryhmän jäsenten kanssa elinkeino- ja yrityselämälle osallistavan työpajan.
Kuvassa vas. Timo Lahtinen (KOSEK Tj), Mervi Järkkälä (Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Tj), Terho Taarna (Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja) ja Sari Yli-Hukka (KOSEK projektipäällikkö). Kuvaaja Studio Frekvens / Andreas Haals,
Kuvassa vas. Timo Lahtinen (KOSEK Tj), Mervi Järkkälä (Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Tj), Terho Taarna (Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja) ja Sari Yli-Hukka (KOSEK projektipäällikkö). Kuvaaja Studio Frekvens / Andreas Haals,

Yrittäjyyskasvatuksen tulevaisuustyöpajan tavoitteena oli kuulla mitä ajatuksia ja tarpeita elinkeino- ja yrityselämän asiantuntijoilla ja työelämän edustajilla on. Yes! Keski-Pohjanmaa hankkeessa luodaan toimintamallia, eli tehdään taustaselvitystä ja kehitetään mallia jatkoa ja seuraavaa vaihetta ajatellen, samalla selvittäen hankkeelle ja tulevaisuuden visioille jatkorahoitusta.


Nyt kehittämisvaiheessa oleva Keski-Pohjanmaan yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristö on kuin pienoismallinnus Keski-Pohjanmaan työ- ja yrityselämän erityispiirteistä ja toimialoista, esitellen samalla alueen työnantajia ja koulutuspolkuja, herätellen näin lapsia ja nuoria jo varhaisessa vaiheessa miettimään tulevaisuuttaan alueen tarjoamien mahdollisuuksien kautta. Oppimisympäristö ja opetuskokonaisuus syntyvät alueellisista niin oppilaiden, opetuspalveluiden kuin elinkeino- ja yrityselämän tarpeista ja näkökulmista.


- Työpajan tuloksena saimme erinomaista tietoa kohderyhmältä alueellisista ja maakunnallisista tarpeista, mm. mitä toimialoja, opetuksellisia teemoja meidän on tärkeää ottaa huomioon. Oli ihana myös huomata, että työpajassa syntyi aivan uudenlaisia ideoita oppimisympäristöön liittyen, eli uskallettiin ideoida villisti! Tämän osallistavan maakunnan laajuisen työpajan tavoitteena oli myös sitouttaa laajasti eri sidos -ja kohderyhmiä, sillä näin ison kokonaisuuden ja toimintamallin luominen maakunnallisesti vaatii yhteistyötä ja lujaa tahtotilaa kaikilta eri osapuolilta. Onneksemme tahtotila ja yhteistyö on vahvaa! Olen myös iloinen maakunnan kehitysyhtiöiden hyvästä yhteistyöstä, iloitsee YES! Keski-Pohjanmaa -hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka.


Työpaja toteutettiin Keski-Pohjanmaalla hybridinä ja samanaikaisesti viidellä paikkakunnalla: Kokkolassa, Perhossa, Kannuksessa, Toholammilla ja Kaustisella. Työpajaan osallistui 34 elinkeino- ja yrityselämän edustajaa: lukuisilta toimialoilta yrittäjiä ja HR johtoa, asiantuntijoita, 4H toimijoita ja yrittäjäjärjestöjen edustajia, Kpedun ja Centria ammattikorkeakoulun, sekä kaupungin ja kuntien edustajia ja asiantuntijoita.


- Keski-Pohjanmaan yhteinen yrittäjyyskasvatus koetaan äärimmäisen tärkeäksi koko maakunnassa. Kannuksessa keskustelu kävi kuumana ja huoli oli yhteinen; ikäluokkien pienentyessä oman alueen ja koko maakunnan mahdollisuuksien avaaminen uusille sukupolville on elintärkeää! toteaa YritysKannuksen toimitusjohtaja Jukka Oravainen.


YES! Keski-Pohjanmaa -hanke on rahoitettu Keski-Pohjanmaan liiton myöntämällä AKKE-rahoituksella ja Keski-Pohjanmaan kuntien; Kokkolan, Kannuksen, Kaustisen seutukunnan ja Perhon kuntarahaosuuksilla. Rahoituksella tuetaan kasvua ja elinvoimaisuutta maakunnan omaehtoisessa kehittämisessä. Rahoitus on myönnetty ajalle 1.1.- 30.9.2023. Yes! Keski-Pohjanmaa hankkeessa luodaan toimintamallia, eli tehdään taustaselvitystä ja kehitetään mallia jatkoa ja seuraavaa vaihetta ajatellen, samalla selvittäen hankkeelle ja tulevaisuuden visioille jatkorahoitusta. Toistaiseksi jatkohankkeelle ei ole saatu myönteistä rahoitusta, mutta selvitys- ja hakuprosessi ovat käynnissä. Seuraava tavoite onkin saada rahoitus nyt luodun toimintamallin käytännön kehittämiseksi ja oppimisympäristön luomiseksi.

Lisätietoa tulevaisuuden visioista ja missiosta sekä oppimisympäristöstä antavat hankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka ja toiminnan kehittämisessä aktiivisesti mukana olevat Keski-Pohjanmaan alueen toimijat:

Valmisteluhankkeen projektipäällikkö Sari Yli-Hukka: 040 6712366, sari.yli-hukka@kosek.fi
KOSEKin toimitusjohtaja Timo Lahtinen: 050 420 7722, timo.lahtinen@kosek.fi
YritysKannuksen toimittusjohtaja Jukka Oravainen: 040 778 4262
jukka.oravainen@kannus.fi
Perhon kunnanjohtaja Lauri Laajala: 040 051 7380
lauri.laajala@perho.com
Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja Terho Taarna: 0447809254
terho.taarna@kokkola.fi
  

Kuvat

Kuvassa vas. Timo Lahtinen (KOSEK Tj), Mervi Järkkälä (Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Tj), Terho Taarna (Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja) ja Sari Yli-Hukka (KOSEK projektipäällikkö). Kuvaaja Studio Frekvens / Andreas Haals,
Kuvassa vas. Timo Lahtinen (KOSEK Tj), Mervi Järkkälä (Keski-Pohjanmaan Yrittäjien Tj), Terho Taarna (Kokkolan kaupungin sivistysjohtaja) ja Sari Yli-Hukka (KOSEK projektipäällikkö). Kuvaaja Studio Frekvens / Andreas Haals,
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kauppatori 5
67100 KOKKOLA

06 824 3400https://www.kosek.fi

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö.

KOSEK palvelee yrityksiä kaikissa niiden vaiheissa perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen, sekä mahdolliseen omistajanvaihdokseen saakka.

Palvelumme ovat maksuttomia kaikille Kokkolan ja Perhon alueella toimiville yrityksille.

KOSEK – yrityksesi kumppani kaikissa käänteissä.

***

Karlebynejdens Utveckling Ab KOSEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av Karleby stad och Perho kommun.

KOSEK betjänar företag i alla skeden; då man vill grunda ett företag, då det växer och då man vill etablera internationell verksamhet och ända fram till ett eventuellt ägarskifte.

Våra tjänster är avgiftsfria för alla företag som är verksamma i Karleby- och Perhoregionen.

KOSEK – ditt företags kompanjon i alla vändningar. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Kokkola Material Weeks nya uppsyn förmedlar starkare hållbarhetstanken8.6.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

I år ordnas Kokkola Material Week redan för elfte gången. Under det kommande hybridevenemanget behandlas kemiindustri, bioekonomi och batteriteknologi samt aktuell forskning och utvecklingsutsikter såväl i Karlebyregionen som nationellt och internationellt. Evenemanget ordnas den 20–23 november 2023 i Karleby stadshus, med undantag av måndagens PreKMW-evenemang som ordnas helt på distans. Lördagen den 11 november ordnas även det populära publikevenemanget i köpcentret Chydenia.

Kokkola Material Weekin uusi ilme viestii entistä vahvemmin vastuullisuudesta8.6.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Kokkola Material Week järjestetään tänä vuonna jo 11. kerran. Tuleva hybriditapahtuma käsittelee kemianteollisuutta, biotaloutta ja akkuteknologiaa, tuoden esille niin Kokkolan alueella, valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisesti tapahtuvaa ajankohtaista tutkimusta ja kehitysnäkymiä. Tapahtuma järjestetään 20.-23.11.2023 Kokkolan kaupungintalolla, täysin etänä toteutettavaa maanantain PreKMW-tapahtumaa lukuun ottamatta. Lisäksi suosittu yleisöpäivä järjestetään Kauppakeskus Chydeniassa lauantaina 11.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme