Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti Läntisen bulevardikaupungin ja Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentamista edistävistä kaavaratkaisuista

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 30. elokuuta kokouksessaan Haagan ympyrän ja Vihdintien kaavaratkaisut sekä Huopalahdentien ja sen ympäristön kaavamuutokset. Molemmat kaavaratkaisut liittyvät Läntisen bulevardikaupungin ja Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentamiseen.
Havainnekuva Haagan ympyrästä lännestä katsottuna. Kuva: Helsingin asemakaavoituspalvelu.
Havainnekuva Haagan ympyrästä lännestä katsottuna. Kuva: Helsingin asemakaavoituspalvelu.

Haagan ympyrän ja Vihdintien kaavaratkaisu on osa Läntisen bulevardikaupungin asemakaavoitusta. Se mahdollistaa Länsi-Helsingin pikaraitiotien ja kaupunkibulevardin uusien katu- ja infrajärjestelyjen rakentamisen Huopalahdentien pohjoisosaan.

Kaavaratkaisu mahdollistaa myös uuden, Länsi-Helsinkiä palvelevan Haagan perhekeskuksen ja terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä kolmen toimitilakorttelin rakentamisen Haagan ympyrän alueelle. Tavoitteena on, että nykyinen Haagan ympyrän liikennealue muuttuu kaupunkikuvallisesti korkeatasoisiksi kortteleiksi, ja kortteleiden väliin muodostuu vehreä Länsi-Haagan aukio.

Huopalahdentien katualueen ja ympäristön asemakaavan muutoksen tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentaminen Huopalahdentielle.

Kaava luo myös edellytykset aluetta ympäröivälle maankäytölle: Huopalahdentie linjataan uudelleen niin, että sen varrelle on sijoitettavissa asuin- ja toimitilarakentamista. Lisäksi kaavaratkaisulla suojellaan IBM:n entinen pääkonttori ja mahdollistetaan eri alojen yritysten sekä opetus- ja varhaiskasvatustilojen sijoittuminen rakennukseen.

Tavoitteena on rakentaa Huopalahdentiestä bulevardimainen katu, joka on liikenteellisesti toimiva ja samalla mahdollisimman viihtyisä ja vehreä.

Lauttasaaren Katajaharjuntielle uusia asuntoja noin 130 asukkaalle

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös asemakaavan muutoksen Lauttasaaren Katajaharjuntielle.

Kaavaratkaisu mahdollistaa neljän uuden asuinkerrostalon rakentamisen Laukkaniemen puiston viereisille tonteille. Tonteilla olevat nykyiset, 1960-luvulla rakennetut asuinrakennukset puretaan.

Uusiin 3- ja 5- kerroksisisiin rakennuksiin tulee asuntoja noin 130 asukkaalle.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Sörnäisten Energiakorttelin kaavaratkaisun ja nimesi jäseniä kaupunginhallitukseen, sen jaostoihin sekä lautakuntiin. 

Kaikki kaupunginvaltuuston 30. elokuuta kokouksen päätökset  ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva Haagan ympyrästä lännestä katsottuna. Kuva: Helsingin asemakaavoituspalvelu.
Havainnekuva Haagan ympyrästä lännestä katsottuna. Kuva: Helsingin asemakaavoituspalvelu.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin18.9.2023 17:49:27 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme