HSL Helsingin seudun liikenne

HSL tekee tänä syksynä lippulajitutkimusta metrossa ja lähijunissa

Jaa

HSL:n lippulajitutkimus keskittyy tänä syksynä metroon ja lähijuniin. HSL toivoo asiakkaidensa pitävän matkalippunsa helposti saatavilla, jotta tietojen keruu käy jouhevasti. 
Tulokset auttavat joukkoliikenteen kehittämisessä ja ne ovat tärkeällä sijalla HSL:n talouden suunnittelussa.

HSL:n lippulajitutkimus käynnistyy maanantaina 4.9. ja jatkuu marras- ja joulukuun vaihteeseen. Tutkimusta tehdään metroasemilla syyskuusta lokakuuhun, minkä jälkeen tutkimus siirtyy lähijuniin. 

Aineiston keräävät HSL:n matkalippujen tarkastajat muun työnsä ohessa  käyttäen erillistä LIPTU-sovellusta. Aineistoa kerätään tasaisesti eri linjoilta ja kulkusuunnilta pääasiassa klo 6.30–22.30 välisenä aikana. 

HSL toivoo, että asiakkaat pitävät matkalippunsa helposti saatavilla, jotta aineiston keruu sujuu nopeasti.

HSL selvittää tutkimuksen avulla, mitä lippuja joukkoliikenteen asiakkaat käyttävät ja missä kunnissa he asuvat. HSL käyttää tuloksia taloutensa suunnitteluun, linjastomuutosten vaikutusten arviointiin sekä joukkoliikenteen suunnitteluun ja kehittämiseen. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimuspäällikkö Marko Vihervuori, marko.vihervuori@hsl.fi
Tarkastuspäällikkö Sanna Hirvi, sanna.hirvi@hsl.fi

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme