Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Selviämisasema avataan syyskuussa Ouluun

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle avataan syyskuussa selviämisasema. Palvelu on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille. Selviämisasema tarjoaa turvallisen ja rauhallisen ympäristön päihtyneille henkilöille, jotka eivät kykene sillä hetkellä huolehtimaan omasta terveydestään ja turvallisuudestaan raskaan päihtymystilan vuoksi.

Kuvassa selviämisasemaa suunnittelemassa olleita Pohteen alueen asiantuntijoita ja viranomaisia. Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue / Tiina Mäki
Kuvassa selviämisasemaa suunnittelemassa olleita Pohteen alueen asiantuntijoita ja viranomaisia. Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue / Tiina Mäki Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue / Tiina Mäki

Selviämisasemalla seurataan päihtyneiden henkilöiden terveydentilaa, jotka eivät tarvitse muuta päivystyksellistä terveydenhoitoa. Päivystyksellistä sairaanhoitoa vaativien päihtyneiden potilaiden selviämishoito toteutetaan edelleen Oulun yhteispäivystyksessä. Selviämisasemalla palveluiden tarve ja mahdollinen päihdeongelma kartoitetaan sekä ohjataan asiakas hänen tarvitsemien palveluiden piiriin.

Viisipaikkainen selviämisasema toimii osana Päihdeklinikan toimintaa ja sinne ohjaudutaan viranomaisten kautta. Selviämisasema on avoinna perjantaista klo 21.30 maanantaihin klo 14 asti. Selviämisaseman toimintaa on ollut suunnittelemassa laaja joukko Pohteen alueen asiantuntijoita ja viranomaisia.

Selviämisasemalla on avoimet ovet yhteistyökumppaneille, hyvinvointialueen päättäjille ja medialle 8.9.2023 klo 13-15.30 osoitteessa Kajaanintie 48 C, 1. kerros, H-siipi. Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Henkilöstöjaosto teki ratkaisun lääkäriryhmän palkka-asiassa: Pitkään jatkunut soveltamiskäytäntö on muodostunut vakiintuneeksi tulkinnaksi – työnantajalla ei ole oikeutta takaisinperintään21.9.2023 12:09:38 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstöjaosto käsitteli yksittäisen lääkäriryhmän palkanmaksuasiaa kokouksessaan 21.9.2023. Kyseessä on viiden vuoden ajan sovellettu paikallinen sopimus ja mahdollinen palkkojen takaisinperintä. Ratkaisun mukaan takaisinperintää ei tehdä, koska paikallisen sopimuksen tulkinta on katsottava vakiintuneeksi ja sellaisena työnantajaa velvoittavaksi toteutuneen soveltamiskäytännön vuoksi.

Aluehallitus keskusteli hoidon jatkuvuusmallista. Päätöksiä tehtiin toimistotilojen käytön tehostamisesta ja potilastietojärjestelmien yhdistämisestä.20.9.2023 14:14:26 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aluehallitus kokoontui 19.9.2023 puheenjohtaja Tapani Töllin johdolla. Aluehallitukselle esiteltiin Tuirassa pilotoidun hoidon jatkuvuusmallin tilannetta. Päätösasioina aluehallitus käsitteli muun muassa hallinto- ja toimistotilojen käytön tehostamista sekä Lifecare-potilastietojärjestelmän muutoksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme