Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pohjoisbaanan rakennustyöt alkavat Oulunkylässä

Jaa
Helsingin kaupunki alkaa rakentamaan uutta pyöräilyn pääreittiä Maaherrantien ja Kestipuiston välisellä osuudella syyskuun alussa. Töiden ajaksi pyöräily ja jalankulku siirretään junaradan viereltä kiertoreitille Otto Brandtin tien ja Kestipuiston välillä.
Karttakuvassa näkyy työmaan ja kiertoreittien sijainnit. Kuva: Helsingin karttapalvelu
Karttakuvassa näkyy työmaan ja kiertoreittien sijainnit. Kuva: Helsingin karttapalvelu

Työt aloitetaan 4. syyskuuta alkavalla viikolla, ja ne valmistuvat viimeistään toukokuun 2024 lopussa.

Urakassa rakennetaan noin 270 metrin osuus uutta pyöräilyn pääreittiä Pohjoisbaanaa junaradan vierelle vanhan junaradan huoltotien tilalle. Uusi kaksisuuntainen pyörätie on neljä metriä leveä, ja sen vierellä kulkee 2,5 metriä leveä jalankulkuväylä. Urakkaan kuuluu myös uuden tukimuurin rakentaminen radan puolelle sekä uuden ulkovalaistuksen rakentaminen.

Pyöräilyn ja jalankulun reitti junaradan varrella suljetaan Otto Brandtin tien ja Jokiniementien päässä sijaitsevan Kestipuiston välillä työmaaliikenteen järjestelyiden vuoksi. Väliaikainen kulkureitti kiertää Otto Brandtin tien, Maaherrantien ja Veräjän kautta.

Rakennustöiden vuoksi Kestipuiston reunasta joudutaan kaatamaan kolme puuta. Näiden tilalle Kestipuistoon istutetaan viisi uutta puuta.

Rakennustöitä tehdään pääasiassa arkisin kello 6 ja 20 välisenä aikana. Työt voivat aiheuttaa jonkin verran melua ja pölyämistä. Työmaalla tehdään maansiirtoja, minkä vuoksi alueella on paljon työmaaliikennettä.

Urakoitsijana toimii GRK.

Baanaverkoston rakentaminen etenee

Pohjoisbaana rakennetaan osissa. Valmistuttuaan yhteys kulkee junaradan itäpuolella Käpylän ja Vantaan rajan välillä yhdistäen Oulunkylän, Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Tähän mennessä on rakennettu Hakamäentien ja Käpylän väli.

Pohjoisbaanan suunnittelu on vielä kesken, ja rakentaminen jatkuu arviolta vuonna 2025. Nyt valmistuvan osan katusuunnitelma hyväksyttiin Raide-Jokerin suunnittelun yhteydessä.

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava laadukkaiden pyöräteiden verkko, joka yhdistää isot asuinalueet keskustaan ja työpaikkakeskittymiin. Baanat mahdollistavat nopean, suoran ja tasavauhtisen liikkumisen pyörällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija
Sami Uuskoski
Vastaava työnjohtaja
GRK Suomi Oy
040 418 3293
sami.uuskoski@grk.fi


Rakennuttaja
Juhani Jaatinen
Projektinjohtaja
Kaupunkiympäristön toimiala
09 310 70693
juhani.jaatinen@hel.fi

Kuvat

Karttakuvassa näkyy työmaan ja kiertoreittien sijainnit. Kuva: Helsingin karttapalvelu
Karttakuvassa näkyy työmaan ja kiertoreittien sijainnit. Kuva: Helsingin karttapalvelu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 21.9.202321.9.2023 17:38:32 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 21.9.2023. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 5.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme