Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 4.9. - Laurean syksyn uutuuskoulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy jälleen maanantaina 4. syyskuuta. Viime kevään yhteishaussa jälleen Suomen vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi nousseessa Laurea-ammattikorkeakoulussa tarjolla on yli 1 100 aloituspaikkaa. Laureassa syksyn yhteishaussa ensimmäistä kertaa mukana olevat rikosseuraamus- sekä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan koulutukset vastaavat työelämän valtakunnallisiin osaajatarpeisiin.

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on käynnissä 4.–14. syyskuuta. Laurea tarjoaa yhteishaussa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia kuudella kampuksella Uudellamaalla sekä kokonaan verkossa. Tarjolla on yhteensä 865 aloituspaikkaa AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa sekä 240 aloituspaikkaa ylempään AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa.

Uusi rikosseuraamusalan YAMK-koulutus vastaa alan valtakunnallisiin koulutustarpeisiin

Syksyn yhteishaussa haettavana olevissa koulutuksissa opinnot käynnistyvät tammikuussa 2024. Kokonaan uutena koulutuksena Laureassa alkaarikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen -YAMK-koulutus.

Laurea on tarjonnut jo 20 vuoden ajan ainoana ammattikorkeakouluna Suomessa AMK-tasoista rikosseuraamusalan sosionomin koulutusta. Nyt käynnistyvä YAMK-koulutus avaa alan ammattilaisille koulutusjatkumon ylempään korkeakoulututkintoon. Verkko-opintoina toteutettava koulutus on vastaus rikosseuraamusalan valtakunnallisiin työelämätarpeisiin.

"Vuonna 2022 tapahtunut Rikosseuraamuslaitoksen organisaatiouudistus on nostaneet tarpeen tuottaa YAMK-tason osaamista rikosseuraamusalan työntekijöille", kertoo rikosseuraamusalan lehtori Eeva Järveläinen Laureasta.

"Jo aiemmin Laureassa on lisätty rikosseuraamusalan AMK-tutkinnon aloituspaikkoja. Monilla rikosseuraamusalan sosionomiksi valmistuneilla on tarve hankkia YAMK-tutkinnon kautta kohdennettua rikosseuraamusalaan liittyvää tutkimus- ja kehittämis- sekä johtamisosaamista."

Matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-ala kaipaa osaajia

Ensimmäistä kertaa mukana syksyn haussa Laureassa on englanninkielinen restonomikoulutus  Degree Programme in Hospitality Management and Service Design. Espoossa Leppävaaran kampuksella päiväopintoina toteutettava koulutus tarjoaa monipuolisen ja kansainvälisen näkökulman matkailu-, tapahtuma- sekä ruoka- ja juomapalveluiden kehittämiseen. Läpileikkaava teema koulutuksessa on palvelumuotoilu, joka tarjoaa meneltelmiä ja näkökulmia asiakaslähtöisten palveluiden ja liiketoiminnan kehittämiseen. 

Koronapandemia ja sen jälkeinen aika eivät ole olleet toimialalle helppoja ja matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alalla on kova kysyntä uusille osaajille.  Matkailu- ja ravintola-ala on yläkoululaisten, lukiolaisten ja ammatillisten opiskelijoiden mielestä kiinnostavimpia toimialoja tulevaisuuden työtä ajatellen (NYT Nuorten tulevaisuusraportti 2023).

"Koko matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-ala kärsii tällä hetkellä työvoimapulasta ja tähän haasteeseen vastaamme tällä koulutuksella", kertoo restonomikoulutuksesta Laureassa vastaava kehittämispäällikkö Teemu Sirainen.

"Opiskelijoille koulutus antaa mahdollisuuden hankkia laaja-alaisesti osaamista koko toimialalta, kansainvälisesti ja tiiviissä yritysyhteistyössä kumppaneidemme kanssa."

Laurea kevään yhteishaussa Suomen vetovoimaisin ammattikorkeakoulu

Laurean koulutukset ovat olleet jo pitkään erittäin suosittuja ja kevään 2023 yhteishaussa Laurea oli Suomen vetovoimaisin ammattikorkeakoulu. Laureaan haki keväällä lähes 14 000 hakijaa, joista ensisijaiseksi hakukohteekseen Laurean koulutuksen oli valinnut 4 880 hakijaa. Aloituspaikkoja koulutuksissa oli tarjolla 1 150, joten jokaista aloituspaikkaa kohden oli keskimäärin yli 4,2 hakijaa. Tämä oli eniten kaikista Suomen ammattikorkeakouluista. (OPH.fi)

Vetovoimaisuuden lisäksi Laurea on viime vuosina ollut valtakunnallisessa vertailussa huippuluokkaa myös valmistuneiden opiskelijoiden työllistymistä mitattaessa. Tuoreimmassa valtakunnallisessa vertailussa tarkastellaan vuonna 2020 AMK-tutkinnon suorittaneiden työllistymistä vuosi valmistumisen jälkeen. Laureasta valmistuneista työllistyi 96,0 %, mikä ammattikorkeakouluista kolmanneksi eniten.

Yhteishaun koulutukset Laureassa kampuksittain (aloituspaikat):

Hyvinkää:

 • Liiketalous (30 aloituspaikkaa)
 • Liiketalous, oikeustradenomi (35)
 • Sairaanhoitaja (35)
 • Sosionomi (30)

Leppävaara, Espoo:

 • Liiketalous, päiväopinnot (35)
 • Liiketalous, henkilöstöjohtaminen (30)
 • Liiketalous, digitaalinen markkinointi (30)
 • Liiketalous, projektijohtaminen (30)
 • Tietojenkäsittely, digitaalisten palvelujen kehittäminen (35)
 • Turvallisuus ja riskienhallinta (40)
 • Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminta (35)
 • Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (30)
 • Turvallisuusjohtaminen, YAMK (30)
 • Tulevaisuuden innovatiiviset digitaaliset palvelut, YAMK (30)
 • Voimavaraistavien työtapojen johtaminen ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla, YAMK (30)

Lohja:

 • Sairaanhoitaja (20)

Otaniemi, Espoo:

 • Fysioterapeutti (35)
 • Sairaanhoitaja (35)

Porvoo:

 • Sairaanhoitaja (20)
 • Sosionomi (30)

Tikkurila, Vantaa:

 • Liiketalous, projektijohtaminen (30)
 • Tietojenkäsittely, digitaalisten palvelujen kehittäminen (30)
 • Sairaanhoitaja (35)
 • Terveydenhoitaja (40)
 • Sosionomi (35)
 • Sosionomi, rikosseuraamusala (20)
 • Sosiaali- ja terveysalan johtaminen, YAMK (30)
 • Kosmetiikka- asiantuntijuuden kehittäminen ja johtaminen, YAMK (30)
 • Tulevaisuuden johtaminen ja asiakaslähtöinen palveluliiketoiminta, YAMK (30)

Verkkokampus:

 • Liiketalous (60)
 • Sosionomi (40)
 • Tulevaisuussuuntautunut projektijohtaminen, YAMK (30)
 • Rikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen, YAMK (30)

Lisätietoja rikosseuraamusalan kehittäminen ja johtaminen -YAMK-koulutuksesta:
Eeva Järveläinen, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu
eeva.jarvelainen@laurea.fi, puh 040 159 6408

Lisätietoja englanninkielisestä Degree Programme in Hospitality Management and Service Design -koulutuksesta:
Teemu Sirainen, kehittämispäällikkö, Laurea-ammattikorkeakoulu
teemu.sirainen@laurea.fi, puh 040 739 5771

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Restonomikoulutuksen opetusta Laurean Leppävaaran kampuksella
Restonomikoulutuksen opetusta Laurean Leppävaaran kampuksella
Lataa
Restonomikoulutuksen opetusta Laurean Leppävaaran kampuksella
Restonomikoulutuksen opetusta Laurean Leppävaaran kampuksella
Lataa

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 9 900 opiskelijaa, 660 henkilökunnan jäsentä ja yli 35 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Laurealle myönnettiin vuonna 2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toimesta korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima laadukkaasta kehittämistyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Vantaalle8.9.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen CRITIS2023-konferenssi kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisten toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johdonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön.

Lähes kaikkien Laureassa opiskelevien kenialaisten jatko turvattu25.8.2023 10:26:50 EEST | Uutinen

Uudellamaalla toimivassa Laurea-ammattikorkeakoulussa vuonna 2022 aloittaneiden kenialaisopiskelijoiden maksuongelmien syitä on selvitetty kevättalvesta 2023 lähtien. Tutkinto-opintoja on keväällä suorittanut yli 90 kenialaisopiskelijaa. Heistä 60 haluaa ja voi jatkaa opintojaan Laureassa maksujärjestelyn turvin ja 31 on siirtymässä oppisopimuskoulutukseen toisen asteen oppilaitoksiin. Vain kahden opiskelijan opinto-oikeus päättyy. Laurea haluaa varmistaa jatkossa, ettei vastaavia epäselvyyksiä jatkossa ilmene ja on tehnyt parannuksia tilauskoulutusprosessiin. Tilauskoulutus tulee jatkumaan, sillä se on keskeinen osa korkeakoulun yhteiskunnallista tehtävää sekä osa Laurean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovittua tahtotilaa.

Ammattikorkeakoulu on kilpailukykyinen työpaikka korkeatasoisille tutkijoille24.8.2023 12:06:05 EEST | Tiedote

Tutkijan urapolun tarkoitus on vahvistaa Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- eli TKI-toiminnan vaikuttavuutta. Hallitusohjelmaan kirjatun neljän prosentin TKI-tavoitteeseen sitoutuminen ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä viesti ammattikorkeakoulun tutkimuskentälle. Laurean tavoite on tehdä ammattikorkeakoulusta houkutteleva vaihtoehto myös akateemista uraa luoville.

Laurean pedagoginen ohjelma vastaa korkeakouluoppimisen muutosvaateisiin11.8.2023 09:10:00 EEST | Uutinen

Laurea-ammattikorkeakoulun pedagoginen ohjelma syntyi yhteiskehittämisellä noin sadan laurealaisen voimin. Pedagogisen ohjelman teemoja ovat muun muassa opiskelijan osaamisen arviointi, aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen sekä opintojen aikana työssä hankittavan osaamisen opinnollistaminen. Kaiken keskiössä on opiskelijan yksilöllisen taustan ja henkilökohtaisten tavoitteiden aiempaa perusteellisempi ja joustavampi huomioiminen. Ohjelma julkaistiin korkeakoulun lukuvuoden avajaisissa Helsingissä Hotelli Scandic Marinassa, johon osallistui yli 500 laurealaista työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme