Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hyvinvointialueohjelma ja palvelujen verkostosuunnitelma etenevät aluehallitukselle – palvelupisteiden päätökset toimitilaohjelmaan

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) virkamiesvalmisteluna tehty esitys hyvinvointialueohjelmasta ja palveluverkon uudistamisesta etenee aluehallituksen käsittelyyn 12.9.23. Palvelujen järjestämisen lautakunta esittää, että palvelujen verkostosuunnitelmassa olevista palvelupisteiden muutoksista päätetään yksityiskohtaisesti vasta toimitilaohjelman yhteydessä, jota käsitellään syksyn aikana. 

Palvelujen verkostosuunnitelman esitys saatiin valmiiksi elokuussa. Erillisen suunnitelman valmistumista vielä alkusyksyyn kiirehdittiin, jotta hyvinvointialueohjelmaan saatiin tuotua toivottua konkretiaa paremmin esille. Palvelujen verkostosuunnitelma visioi tulevaisuuskuvaa palvelujen järjestämiseen vuoteen 2030, ja on virkamiesnäkemys siitä, mihin suuntaan verkostoa tulee kehittää, huomioiden valtio-ohjaajan meille antaman talousraamin.

- Palvelujen verkoston uudistaminen ei tähtää palvelujen supistamiseen tai lakkauttamiseen, vaan palvelumuotojen monipuolistamiseen, tarjoten oikea-aikaisia ja tarpeenmukaisia palveluja eri kohderyhmille. Hyvinvointikeskukset ja sote-keskukset tarjoavat laajasti sosiaali- ja terveyspalveluita, jopa laajemmin kuin aiemmin, kun palveluita ovat tarjoamassa Keusoten rinnalla myös yksityiset yritykset ja järjestöt, toteaa palvelujohtaja Susanna Pitkänen.

Pohjalla hallitusohjelman säästövelvoite

Hyvinvointialueohjelma ja palvelujen verkoston uudistaminen vastaavat hallitusohjelman säästövelvoitteeseen. Hallitusohjelman linjausten mukaisesti valtion rahoittamien hyvinvointialueiden tulee kattaa talouden alijäämä viimeistään vuoteen 2026 mennessä, joka alueellamme on noin 80 miljoonaa.  

Nyt esittelyssä olevat hyvinvointialueohjelma ja palvelujen verkostosuunnitelma vastaavat näihin tulevaisuuden haasteisiin, jotta voimme turvata laadukkaat ja oikea-aikaiset palvelut Keski-Uudellamaalla myös tulevaisuudessa.

Lue myös tiedotteemme Esitys Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkoston uudistamisesta vuoteen 2030 on valmistunut

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keusote muisti henkilöstöään asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämisestä15.9.2023 14:00:01 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) juhlisti Hyvinkään kaupungintalolla 15.9.2023 henkilöstönsä ansiokkaita tekoja asiakas- ja potilasturvallisuuden edistämiseksi. Vuoden asiakas- ja potilasturvallisuustekona Keusote palkitsi systeemisen toimintamallin juurruttamisen lastensuojeluun. Keusoten infektio- ja tartuntatautien yksikölle myönnettiin Suomen potilas- ja asiakasturvallisuusyhdistyksen ansiomerkki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme