Suomen opiskelija-asunnot SOA ry

Vuoden opiskelijapuutarhuri on Oliver Ahnlund Turusta

Jaa
Vuoden opiskelijapuutarhuri 2023 löytyy Turusta. Oliver Ahnlund voitti opiskelija-asuntoyhteisöjen järjestämän Opiskelijapuutarhurit 2023 -kilpailun. Toista kertaa toteutetussa kilpailussa etsittiin opiskelija-asuntojen asukkaiden hienoimpia istutuksia.
Oliver Anhlundin parvekepuutarha
Oliver Anhlundin parvekepuutarha

Kilpailun tuomarina toimineen maisema-arkkitehtuurin yliopisto-opettaja Aada Taipaleen vakuutti erityisesti parvekepuutarhan vertikaalisuus.

“Parveketilaa on käytetty monipuolisesti ja kasvillisuus on kerroksellista. Kasvilajeja oli monipuolisesti: hyötykasveja, mutta myös tavallisempia viherkasveja, jotka ehkä tuotu kesän ajaksi tuulettumaan ulos,” Taipale kuvaa.

Kilpailun voittajalle kasvien kasvattaminen on tärkeä harrastus.

"Kasvien kanssa puuhastelu on terapauttista ja rauhoittavaa. Kasvit itsessään tuovat iloa, mutta niiden kasvattaminen ja hoitaminen antaa kaikelle vielä syvemmän merkityksen. Niiden hoitaminen siemenestä asti on pitkäjänteistä, opettavaista ja palkitsevaa", kertoo Ahnlund.

Ahnlundista on ollut mukavaa seurata kasvua ja maistella omakasvattamia tomaatteja suoraan parvekkeella. 

"Pidän kasveista ja aion jatkaa tätä harrastusta jatkossakin. Suosittelen puutarha -ja kasviharrastusta jokaiselle opiskelijalle, jolla vain on siihen mahdollisuus! Kiitän äitiäni kaikista saamistani vinkeistä ja kikoista kasvien hoidossa.”

Taipale kiittelee kilpailun monipuolista antia.

“Kilpailun anti oli hyvin monipuolista. Puutarhurointia oli istutuslaatikoista ja pihoista parvekkeisiin ja oman kodin valoisaan tilaan. Vihanneksia ja hyötykasveja kasvatettiin todella paljon, mutta ilo oli myös nähdä kukkivia kasveja joukossa - se on vieläpä pölyttäjäystävällinen teko", Taipale kiittelee.

Kilpailu osoitti, että hienot kasvatukset onnistuvat monenlaisissa opiskelijakodeissa. 

“Oli myös hienoa nähdä, että monien hyötykasvien kasvattaminen onnistuu myös sisätiloissa - kaikilla kun ei ole parveketta.”

Kilpailusta

Opiskelija-asuntojen asukkaiden hienoimpia kasvatuksia esitellyt Opiskelijapuutarhurit-kilpailu järjestetiin nyt toista kertaa. Vuoden 2022 kilpailun voittaja löytyi Lappeenrannasta. Instagramissa toteutettuun kilpailuun otti osaa 45 viherpeukaloa Vaasasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä, Turusta ja pääkaupunkiseudulta. Voittaja saa palkinnoksi 200 euron lahjakortin puutarhaliikkeeseen. Valtakunnallisen kilpailun voittajan lisäksi opiskelija-asuntoyhteisöt palkitsivat paikallisia voittajia.

Lisätietoja:

Lauri Lehtoruusu
Toiminnanjohtaja
Suomen opiskelija-asunnot SOA ry
lauri.lehtoruusu@rakli.fi
+358505737125

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Oliver Anhlundin parvekepuutarha
Oliver Anhlundin parvekepuutarha
Lataa
Oliver Anhlundin parvekepuutarha
Oliver Anhlundin parvekepuutarha
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry
Suomen opiskelija-asunnot SOA ryhttp://www.opiskelija-asunnot.fi

Suomen opiskelija-asunnot SOA ry on opiskelija-asuntoyhteisöjen valtakunnallinen edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestö. Yhdistys valvoo opiskelija-asuntoyhteisöjen yleisiä ja yhteisiä etuja, edistää jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä sekä edistää opiskelija-asuntopoliittisten tavoitteidensa toteutumista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen opiskelija-asunnot SOA ry

Uusi työkalu tarjoaa tietoa opiskelijoiden asumisesta ja asumistoiveista: opiskelija-asunnossa asuvat useimmiten nuoret ja kansainväliset opiskelijat5.4.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Uusi Opiskelijabarometrin asumisen raportti -työkalu kertoo, miten opiskelijat asuvat ja mitä he asumiseltaan toivovat. Raportti on Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen toteuttama ja perustuu vuosina 2019 ja 2022 kerättyyn Opiskelijabarometri-aineistoon. Aineisto antaa kattavan kuvan Suomessa opiskelevien korkeakouluopiskelijoiden asumisesta. Työkalu on kaikkien käytettävissä ja vastausaineistoa voi suodattaa erilaisten muuttujien avulla. ”Opiskelijat ovat moninainen joukko, mikä näkyy myös asumistarpeissa ja -toiveissa. Työkalun myötä saamme tarkempaa kuvaa opiskelijoiden asumisesta, mikä auttaa myös poliittista päätöksentekoa,” SOAn toiminnanjohtaja Lauri Lehtoruusu selittää. Raportin perusteella esimerkiksi nuoret opiskelijat (alle 24 vuotta) asuvat selvästi useammin opiskelija-asunnossa (32-34%) kuin kaikki opiskelijat keksimäärin (23-25%). Erityisen moni kansainvälinen opiskelija asuu opiskelija-asunnossa (53-60%). Muulla tavoin asuvista kansainvälisistä opiskelijoista

Korona muutti opiskelijoiden asumistoiveita: toiveissa lisätila tai -huone4.7.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Yhä useamman opiskelijan toiveessa on lisätila tai -huone, käy ilmi Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n tuoreesta selvityksestä. Selvitys perustuu Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen keräämään Opiskelijabarometri-aineistoon. Vuosina 2019 ja 2022 kerätyt aineistot kertovat, miten opiskelijoiden asumistoiveet ovat muuttuneet korona-aikana. Tulokset kertovat, että yhä useampi yksinasuva toivoisi kaksiota ja pariskunnat kolmiota. Yksinasuvista jopa liki kolmannes valitsisi kaksion, ja kaksiota toivovien osuus on kasvanut yhdeksän prosenttiyksikköä koronapandemian aikana. Pariskunnista 38 prosenttia toivoo kolmiota, mikä on 14 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2019. Vastaavasti kaksiota toivoo enää 45 prosenttia pariskunnista, kun osuus oli 63 prosenttia kolme vuotta aiemmin. Vastaukset liittyvät etäopiskelun yleistymiseen, arvioi Suomen opiskelija-asunnot SOA:n toiminnanjohtaja Lauri Lehtoruusu: ”Etäopiskelu on tullut jäädäkseen. Kun koti on entistä enemmän myös pääasialline

Vuoden opiskelijapuutarhuri on Olivia Kuronen Lappeenrannasta28.6.2022 13:50:27 EEST | Tiedote

Vuoden opiskelijapuutarhuri 2022 löytyy Lappeenrannasta. Olivia Kuronen voitti opiskelija-asuntoyhteisöjen järjestämän Opiskelijapuutarhurit 2022 -kilpailun hienolla parvekepuutarhallaan. Kilpailun tuomarina toimineen puutarhatoimittaja Kati Jukaraisen vakuutti erityisesti, että pienessä tilassa oli lähdetty rohkeasti toteuttamaan hyötypuutarhaa: ”Kasveja oli yhdistelty monipuolisesti, esimerkiksi samettiruusut tomaattien kanssa olivat kiva idea. Kokonaisuus oli toteutettu tosi kauniisti. Pieni parveke on tarkoitettu myös oleskeluun, mutta sen yhteyteen oli rakennettu kaunis hyötypuutarha.” Kuroselle parvekepuutarhasta on sekä iloa että hyötyä: ”Puutarha merkitsee minulle ennen kaikkea viihtyisää parveketta. Parvekepuutarhan ei tarvitse olla heti täydellinen vaan sitä voi tuunata kesän mittaan. Tomaattien kasvua on piristävää seurata ja oman parvekkeen yrtit nostavat arkiruuan tasoa kummasti!" #Opiskelijapuutarhurit2022-kilpailussa etsittiin opiskelija-asuntojen asukkaiden hienoimpia k

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye