Keski-Suomen ELY-keskus

Jalankulku- ja pyöräilyväylä Peurungan ja Kuusan välillä on avattu liikenteelle

Jaa
Jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Peurunka–Kuusa on avattu liikenteelle torstaina 31.8.2023. Väylä on kaikilta rakenteiltaan valmis ja liikennöitävissä, eikä varsinaisia rakentamistöitä väylällä ole enää tarpeen tehdä. Väylä valmistui etuajassa ja kustannukset jäivät alle alkuperäisen kustannusarvion.

Tienkäyttäjien on kuitenkin syytä huomioida, että tievalaistus ei ole vielä käytössä. Tievalaistus on rakennettu myös valmiiksi, mutta se odottaa sähköliittymän kytkentää ja käyttöönottoa. Tämä tapahtuu syyskuun aikana. Lisäksi pieniä viimeistelyjä sekä vesisateiden aiheuttamia syöpymiä korjataan viikon 36 aikana, mutta tällöinkin väylä on pääsääntöisesti liikennöitävissä.

Väylä kokonaisuudessaan valmistui yli kaksi kuukautta suunniteltua nopeammin ja myös kustannuksissa päästiin alle alkuperäisen kustannusarvion.

– ­Väylä rakennettiin täysin suunnitelmien mukaisesti, saavutettu ajan säästö oli urakoitsijan tehokkaan työskentelyn ja työnsuunnittelun ansiota, ja saavutettu kustannussäästö onnistuneen kilpailutuksen ansiota, projektipäällikkö Petri Teerimäki Keski-Suomen ELY-keskuksesta kiittää.

Hankkeen rakennuttajana toimi Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana GRK Suomi Oy. Hanke toteutettiin yhteistyössä Laukaan kunnan kanssa.

Hankesivut

Hanke lukuina:

  • Uutta jalankulku- ja pyöräilyväylää 2,4 km (välille Peurungantie-Koskelantie)
  • Toteutuneet kustannukset n. 1,3 M€ (kustannusarvio 1,6 M€)
  • Maamassoja kaivettiin n. 15 000 m3
  • Louhittua kalliota ja maakiviä n. 800 m3
  • Väylän rakennekerroksia (hiekkaa, murskeita) n. 18 000 m3
  • Asfalttipäällysteitä n. 7600 m2
  • Luiskien nurmetuksia n. 28 000 m2
  • Tiekaiteita 780 m
  • Valaisimia 57 kpl

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Petri Teerimäki
p. 0295 024 008
Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme