Skanska Oy

Skanska rakentaa Kuopion Opiskelija-asunnoille kaksi kerrostaloa

Jaa

Skanska ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy ovat sopineet kahden kerrostalon kokonaisuudesta Kuopiossa. Savilahden rannalle rakennetaan yhteensä 265 opiskelija-asuntoa. Rakentaminen käynnistyy kuluvan vuoden lokakuussa, ja alustavan arvion mukaan ensimmäinen talo valmistuu syksyllä 2025 ja toinen vuoden 2026 kesän aikana.

Havainnekuva hankkeesta. Kuva: Arkkityypit
Havainnekuva hankkeesta. Kuva: Arkkityypit

Itä-Suomen yliopiston ja Savonia ammattikorkeakoulun läheisyyteen tulevat rakennukset ovat 7- ja 12-kerroksiset. Asukkaiden käyttöön tulee kumpaankin rakennukseen muun muassa yhteiskäyttöistä opiskelu- ja ajanviettotilaa, pesula sekä saunatilat. Pyöräilyä edistetään runsaalla määrällä pyöräpaikkoja, joita on tulossa sekä ulkovälinevarastoihin että ulkokatoksiin. Matalamman rakennuksen Savilahden puolelle tulee arkadi, ja rakennusten julkisivua elävöittää betonin lasuurikäsittely.

”Mahtavaa, että pääsemme vihdoin Savilahden hankkeen osalta konkreettisesti eteenpäin. Savilahteen tulee rakentumaan yhtiömme tähän saakka suurin hankekokonaisuus, ja sen myötä pystymme entistä paremmin vastaamaan opiskelija-asuntojen kysyntään Kuopiossa. On vaikea nähdä parempaa sijaintia opiskelija-asunnoille tässä kaupungissa”, sanoo Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Aku Taira.

”Kyseessä on ensimmäinen projektimme Kuopaksen kanssa. Olen iloinen, että yhteistyömme käynnistyy tällä mittavalla kokonaisuudella, joka mahdollistaa A-energialuokan asunnot opiskelijoille oppilaitosten läheisyydestä heidän tarpeitaan ajatellen”, kertoo hankekehitysjohtaja Noora Sokero Skanskasta.

Yhteyshenkilöt

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy, toimitusjohtaja Aku Taira, puh. 040 749 7433, aku.taira[at]kuopas.fi

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehitysjohtaja Noora Sokero, puh. 0400 976 904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Strömberg, puh. 040 519 4787, pilvimaari.stromberg[at]skanska.fi

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa noin 2 000 henkilöä Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

Punkaharjun koulun työmaa palkittiin Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailussa30.11.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Punkaharjun koulun työmaa on palkittu parhaana peruskorjaustyömaana Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen piirin työturvallisuuskilpailun konsernisarjassa. Kilpailun järjestävät Talonrakennusteollisuus ry, Rakennusliitto ry sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue. AVIn tarkastajat luotasivat kilpailussa 79 rakennustyömaata Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa.

Skanska ja Metropolia Ammattikorkeakoulu sinetöivät pitkään jatkuneen kumppanuuden työelämäyhteistyösopimuksella24.11.2023 10:00:29 EET | Tiedote

Skanska ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia, ja nyt kumppanuus on sinetöity työelämäyhteistyösopimuksella. Yhteistyö liittyy muun muassa Metropolian opiskelijoiden työelämälähtöiseen opiskeluun ja harjoitteluun, tutkimus- ja kehitystyöhön innovaatiotoiminnassa sekä Skanskan henkilöstön osaamisen kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme