Viestintätoimisto Manifesto Oy

Doro lanseeraa senioreille kuulonparannusteknologiaa hyödyntävät HearingBuds-kuulokkeet

Jaa
Selkeämpi ja luonnollisempi kuulokokemus senioreille – Doro HearingBuds -kuulokkeissa on kuulonparannusteknologia, joka selkeyttää keskusteluja, puheluita ja kuultuja ääniä. Koska suuri osa senioreista elää jonkinlaisen kuulovaikeuden kanssa, Doro HearingBuds -kuulokkeet on kehitetty vastaamaan kasvavaan kysyntään. Bluetooth-yhteensopiva tuote on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille.

Senioriteknologia-alan edelläkävijä Doro on julkistanut uuden, edistyksellistä ääniteknologiaa hyödyntävän äänilaitteen. Senioreille tarkoitetuista matkapuhelimistaan tunnettu Doro tuo nyt markkinoille Doro HearingBuds -kuulokkeet, jotka on suunniteltu vastaamaan vaativammankin seniorikäyttäjän tarpeisiin.

Doron tutkimusten mukaan jopa 33 prosentilla 60-vuotiaista on jonkin asteinen kuulovamma ja tätä iäkkäämmillä ne ovat vieläkin yleisempiä. Bluetoothilla varustetut Doro HearingBuds -kuulokkeet tarjoavat käyttäjilleen kirkkaamman ja luonnollisemman äänikokemuksen. 

Doro HearingBuds -kuulokkeet hyödyntävät edistyksellistä ääniteknologiaa, joihin lukeutuu mm. erilaiset kuulonparannusalgoritmit, joita käytetään usein kuulolaitteissa. Akustinen muotoilu asettaa etusijalle äänen luonnollisuuden ja vähentää samalla sen puuroutumista. Kuulokkeet helpottavat keskusteluja lähellä olevien ihmisten kanssa vahvistamalla puhetta ja suodattamalla ympäristöstä ei-toivottuja ääniä. 

Kuulokkeet sopivat erityisesti käyttäjille, joilla on vaikeuksia kuulla ja seurata keskusteluja äänekkäässä ympäristössä sekä heille, jotka hyötyivät yksilöllisistä ääniasetuksista esimerkiksi televisiota katsellessa. Kuulokkeet tuovat senioreille selkeän ja laadukkaan äänen niin musiikin tai podcastien kuunteluun sekä eri medioiden seurantaan. Kuulokkeet ovat yhteensopivia sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa.

Kuulokkeista löytyy esiasetetut profiilit, jotka optimoivat puhe-, televisio- tai mediaäänen laadun. Profiilit parantavat luonnollista äänitasapainoa käyttäjän ympäristöstä, esimerkiksi kahvilassa tai ravintolassa, joissa voi olla paljon hälyä ja taustamelua. Ominaisuuden ansiosta televisionkaan äänenvoimakkuutta ei ole tarvetta nostaa normaalikuuloisten kannalta epämiellyttävälle tasolle, sillä HearingBuds-kuulokkeet eristävät ääntä ja keskittyvät toivottujen äänien vahvistamiseen. Asetuksia on helppo säätää HearingBuds-sovelluksen avulla. Kuulokkeissa on myös toiminnallisuus, joka suojaa käyttäjän kuuloa kovilta äkillisiltä ääniltä. 

”Kun soittaa 45 vuotta kovaäänistä rockia, niin rupeaa kuulo vähän heikkenemään. Doron kuulokkeet avustaa kuuloa ja parantaa äänen laatua. Niissä on loistava soundi musiikin kuunteluun ja television katseluun ­– ja ne tekevät myös palavereihin osallistumisesta helpompaa,”, kertoo pitkän linjan muusikko ja säveltäjä Costello Hautamäki.

Sujuvan käyttöönoton varmistamiseksi laitteessa on kuulotesti, joka luo käyttäjälle yksilöllisen kuuloprofiilin lyhyen arviointijakson jälkeen. Kuuloasetukset voidaan tallentaa ja muokata käyttäjän mieltymysten mukaan.

Android-käyttäjille tarkoitetun Google Fast Pair -toiminnon ja iOS-laitteiden Bluetooth-pariliitännän ansiosta kuulokkeet ovat yhteensopivia yleisimpien laitteiden kanssa. Kompakti latauskotelo voi ladata Doro HearingBuds -kuulokkeet täyteen kaksi kertaa ennen verkkovirtaan liittämistä.

Automaattisen vasen/oikea-tunnistustekniikan ansiosta kuulokkeet tunnistavat, kumpaan korvaan ne asetetaan, ja mukauttavat äänen sen mukaisesti. Doro suosittelee, että HearingBuds-kuulokkeita käytettäisiin säännöllisesti kahdesta neljään viikkoa, jotta käyttäjien kuulo ehtii sopeutua parannettuun äänikokemukseen ja saada siitä täyden hyödyn irti. 

Doro HearingBuds -kuulokkeet ovat saatavilla Doron verkkokaupasta sekä jälleenmyyjiltä. Tuotteen hinta 309 euroa.

"Kehitämme jatkuvasti lisää päivittäistä elämää tukevia helppokäyttöisiä teknologiaratkaisuja. Doro Tabletin ja Doro Watchin jalanjäljissä lanseeratut Doro HearingBuds -kuulokkeet laajentavat valikoimaamme ja tuovat asiakkaillemme laatua, yksinkertaisuutta ja selkeyttä, jota jokapäiväiseltä audiolaitteelta vaaditaan. Kuulokkeet on suunniteltu käyttäjille, joilla on vaikeuksia kuulla selkeästi tietyissä ympäristöissä ja tilanteissa. Ainutlaatuisen äänenvahvistuksen, toimivan muotoilun ja helppokäyttöisten asetusten ja sovelluksen ansiosta Doro HearingBuds -kuulokkeet ovat paras mahdollisen valinta senioreille," Pohjoismaiden myyntijohtaja Johnny Davou sanoo.

"Ihmiset odottavat tyypillisesti jopa 10 vuotta ennen kuin hakevat ammattimaista kuuloapua tai -neuvontaa. Teknologiaa käyttäessään kuulovaikeuksista kärsivät vahvistavat usein äänenvoimakkuuden haitallisen kovaksi saadakseen sen selkeämmäksi. HearingBuds-kuulokkeet on suunniteltu vahvistamaan puhetta ja äänitaajuuksia käyttäjän kuulokyvyn mukaisiksi ja vaimentamaan puheen peittäviä melusignaaleja. Ne on myös varustettu teknologialla, joka säätää automaattisesti kunkin taajuuden dynaamisen alueen. Näin estetään äänenvoimakkuuden liiallinen vahvistaminen, joka voisi aiheuttaa lisävahinkoja korviin," sanoo ExAudio AB:n asiantuntija Nedelko Grbic.

Doro HearingBudsin ominaisuudet: 

  • Miellyttävä handsfree-käyttö puheluihin tai audion kuunteluun ilman ympäristön äänien täydellistä peittymistä
  • Helppokäyttöinen applikaatio, kuulotesti ja personoitavat kuuloprofiilit
  • Google Fast Pair -toiminto Android-käyttäjille ja Bluetooth-pariliitäntä iOS-laitteille
  • Kolme erikokoista silikonipäätä, jotka mahdollistavat räätälöitävän istuvuuden
  • Ominaisuus suojaamaan kuuloa äkillisiltä kovilta äänipiikeiltä
  • Saumaton integrointi Android- ja iOS-puhelimiin 
  • Napautusohjaus, joka käynnistää räätälöitävissä olevia komentoja (asetettavissa sovelluksen kautta)
  • Vasemman ja oikean korvan HearingBud-tunnistus 
  • Pienikokoinen kotelo, jolla HearingBudsit on mahdollista ladata kahdesti ennen verkkovirtaan liittämistä
  • Täydellä akulla jopa 12 tunnin käyttöaika 

Doro HearingBuds ei ole rekisteröity lääketieteellinen laite tai kuulokoje. Suosittelemme kuulon heikkenemisestä huolestuneita käyttäjiä käymään audiologin vastaanotolla.

Tuotteen saa halutessaan testiin Viestintätoimisto Manifestolta.

Kuvia median käyttöön tiedotteen liitteenä.

Lisätietoja medialle:

Yucel Yasar
Product Manager, Doro
+ 46 736 18 44 86
yusel.yasar@doro.com

Kai Seppälä  
Country manager, Doro
+358 500 504 300
kai.seppala@doro.com 

Markus Hilden
Viestintätoimisto Manifesto
+358 44 363 9961
markus.hilden@manifesto.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Tietoa Dorosta

Doro on senioreiden johtava teknologiabrändi, joka kehittää kuluttajatuotteita ja -palveluita aktiivisen ja itsenäisen elämän tueksi. Teknologian avulla Doro antaa sukupolville mahdollisuuden olla digitaalisesti yhteydessä toisiinsa – sekä kotona että ulkona. Ruotsalainen Doro on listattu Tukholman Nasdaq-pörssissä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malmössä, ja sillä on myyntitoimintaa 27 maassa. Vuonna 2021 Doron Consumer-toiminnoissa työskenteli 110 henkilöä ja liikevaihto oli 909,5 miljoonaa kruunua, mikä tekee siitä Euroopan markkinajohtajan seniorikohderyhmään erikoistuneissa matkapuhelimissa. Lue lisää: www.doro.com/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Asuntomessujen Talo LEDVANCE lumoaa monipuolisella pihavalaistuksellaan syksyn pimenevissä illoissa21.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Loviisan Asuntomessuilla mukana ollut Talo LEDVANCE sijaitsee upealla tontilla merenrannan äärellä. Kokonaisuuteen kuuluu talon ja autokatoksen lisäksi erillinen saunarakennus rannan tuntumassa. Tontin erikoisuutena ovat suuret korkeuserot ja hulppeat näkymät vastarannalla sijaitsevaan Loviisan kaupunkiin. Talon ja tontin muotoja sekä esteettisiä yksityiskohtia on korostettu LEDVANCEn valaistusratkaisuilla, jotka luovat valoa ja tunnelmaa ulkotiloihin. Ulkovalaistus pääsee oikeuksiinsa syysiltojen pimetessä.

Tunnetko nämä Turkin kauniit saarisisarukset pohjoisella Egeanmerellä?14.9.2023 10:01:47 EEST | Tiedote

Gökçeada, Bozcaada ja Cunda, Turkin kolme tunnelmallista saarta Egeanmerellä, ovat toivottaneet matkaajat tervetulleiksi jo vuosisatojen ajan. Päivät saarilla alkavat turkkilaisella aamiaisella auringon lämmittämissä kivitaloissa ja jatkuvat uimaretkellä paikallisille rannoille. Auringon laskiessa nautitaan illallinen perinteisissä tavernoissa, joissa vuosisatoja vanhojen perinteiden mukaisesti pöytään kannetaan ensin mezet, joita seuraavat saaren kuulut merenelävät. Kolme erilaista saarta tarjoavat elämyksiä joka makuun ­– lue jutusta parhaimmat vinkit joka saarelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme